Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Servicehunde og de handicappede

Servicehunde og de handicappede

 

Servicehunde også kaldet ledsagehunde er specielt uddannede til gavn for mennesker, der lever med handicap som synshandicap, epilepsi, psykisk sygdom, diabetes, autisme, nedsat hørelse, hjerte-sygdom og fysiske handicap som følge af delvis lammelse, sklerose, polio, muskelsvind, spasticitet eller amputation.

Der er organisationer, der træner hunde fra de er hvalpe at hjælpe en person med et bestemt handicap. En hund, der er trænet til at arbejde med en blind person er ikke trænet på samme måde som den hund, der arbejder med en diabetiker.

Hunde har været ledsagere til mennesker i århundreder. Den store ting om servicehunde er, at de giver en mulighed for ikke-verbal medfølelse og empati. De giver uafhængighed, mobilitet og øget selvværd på den person, der lever med et handicap.

De hunderacer der oftest er trænet til at være førerhunde er Schæferhunde, Golden Retrievere og Labrador Retrievere. Disse racer er populære, fordi de er nemme at træne og har en omgængelig personlighed. I dag er der dog nogle racer og andre raceblandinger betragtes som servicehunde.

Servicehunde er normalt avlet. Som hvalpe, er de holdt i et kærligt hjem med en værtsfamilie, hvor de får en grundlæggende træning. Hunden opdrættes, indtil han er gammel nok til videreuddannelse, der regelmæssigt finder sted på træningscentret, når hunden er et sted mellem 12 til 18 måneder.

Professionelle trænere på kursusstedet har ekspertisen til at træne servicehund til at tjene et bestemt handicap. Hunden er undervist i særlige færdigheder og opgaver i løbet af denne avancerede uddannelse, som kan vare 6 måneder til et år.

Servicehunde Til Handicappede (STH): Denne non-profit organisation arbejder for at uddanne og placere førerhunde med deres nye ejere. STH, som blev grundlagt i 1996, giver specialuddannede servicehunde til at hjælpe folk med mobile handicaps. Organisationen består af frivillige værtsfamilier, der giver et kærligt hjem til en hvalp, der i løbet af 12 måneder vil blive en servicehund til en person, der lever med et handicap.

Du kan være en del af STH ved frivilligt at arbejde som en værtsfamilie eller ved at sponsorere indkøb af hundemad og udstyr.

Tjek dette interview med Servicehunde Til Handicappede (STH):

 

Forrige artikel Hvad skal du kigge på, når du skal vælge killing
Næste artikel At mindske separationsangst hos hunde