Motionsplan til Labrador

Motionsplan af din Labrador

Labrador Retrievere er en af de mest populære hunderacer i verden, og helt sikkert nummer et i USA og Storbritannien. Labradorer blev udviklede til at være jagthund (retrievere), og stammer fra St. John´s Newfoundland´s og andre jagthunde.

Labradorer bliver stadig brugt som jagthunde, men bliver også brugt som redningshunde og førerhunde. De bliver også ofte brugt af politi og toldvæsen p.g.a. af deres næse og arbejdsevne.

 

Hundetilbehør - motionering

 

 

 

Race typeSports/jagthund
Fysiske karakterer:Medium (Storbritannien) til stor (USA) størrelse hund
Muskuløs og stærk
Labradoren har en dobbelpels (kort, tæt underpels og vandafvisende overpels) der er rimelig vandtæt. Dens pels, stærke hale og hud mellem tæerne, gør den til en god svømmer.
Personlighed:Naturligt energisk hund
Entusiastisk og social
Venlig overfor andre hund og mennesker
Elsker lege og andet sjov
Foreslået motionsplan til Labrador Retriever:

2 gange dagligt á 30-45 minutter (optimal)
2 gange dagligt á 30 minutter (godt)
1 gang dagligt i 30 minutter (minimum)

En god rutine: en 30 minutters gåtur om morgenen, og 20 minutter (energisk) om eftermiddagen med apport, tag-fat eller andet – hver dag.

 

Bedste måde at motionere

Gåture – hvis gåture er den normale motionsaktivitet, skal det være lange ture, så de kan bruge noget af deres energi (mindst 30 min.).
Apport – Labradorer elsker at hente og bære ting, og de er gode til det.
Frisbee – Labradorer er ikke specielt kendte for at hoppe, men de elsker at hente ting.
Svømning – Labradorer blev avlet til at være i vandet, og de elsker det. Hvis du er i nærheden af vand (hvor hunde er tilladte), kan du lade den bruge lidt energi der.
Vandreture – Labradoren er I sit rette element I skoven. Hvis du og din hund er i god form, kan I prøve nogle længere, mere udfordrende vandreture. Hunden kan nemt blive overstimuleret, så den skal være trænet godt eller holdes i snor.
Agility - en mental udfordring og sjov p.g.a. de forskellige aktiviteter. Train for competition or for fun.

Vær at vide

Labradorer er kendt for at have en meget sund appetit, og bliver derfor ofte overfodrede. En inaktiv Labrador bliver let overvægtig, der kan føre til nogle af de overnævnte problemer, samt diabetes.

Denne race elsker sjov, og kan blive temmelig højrøstede. Dette og deres mangel på frygt, kan kræve at de bliver trænet i en tidlig alder, og at man er bestemt. Labradorer er dog lette at træne.

 

Denne artikle er skrevet af Tracey Patterson som blogger på hjemmesiden: Exercisemydog.com

{{block type="ultimo/product_list_featured" template="catalog/product/list_featured_slider.phtml" category_id="34" product_count="15" breakpoints="[0, 1], [480, 2], [768, 1], [960, 2]" timeout="3000" move="2" centered="1" size="size-s" hide_button="1" img_width="200" block_name="Spændende produkter fra vores shop:"}}

Pre-loader