Gå til indhold
PetDreams bliver til Petlux 👉 Køb på petlux.dk og optjen rabatpoint i Club Petlux ⭐️
PetDreams bliver til Petlux 👉 Køb på petlux.dk og optjen rabatpoint i Club Petlux ⭐️

Fokus på det positive

Som de fleste nok efterhånden er bekendt med, så er klikkertræning blevet mere og mere almindeligt at bruge/tilbyde på diverse hundeskoler.

 

Og mange har en erfaring eller to i den forbindelse, eller måske blot en holdning til ”dimsen”.

Klikkeren er kort fortalt en lille plastikdims der siger klik når man trykker på den.

Helt personligt er jeg tilhænger af klikkertræning, fordi man ved at time kliklyden korrekt kan nå gode resultater hurtigt. Der er naturligvis også en risiko for at man ved forkert timing, får belønnet hunden for noget man faktisk ikke mente – derfor vil jeg altid anbefale man tilmelder sig et kursus, eller køber enetimer inden man går i gang med klikkertræning.

 

Men for ikke at fordybe mig i detaljer, vil jeg blot rose selve princippet bag klikkertræningen.

Det er helt enkelt: hold øje med at hunden gør hvad du ønsker, og ros det. Ignorer alt hvad der er uønsket.

Det lyder ganske simpelt, og med til det hører også forskellige former for afledning INDEN hunden kunne finde på at gøre noget uønsket.

Med ved blot at fokusere på det ønskede, og få rost hunden for at gøre det, kan det ikke undgås at hunden synes samværet og træningen er sjov – og dermed ønsker at fortsætte med at gøre hvad vi ønsker - for netop at opnå rosen.

 

Et eksempel kunne være hunden der går hvileløst rundt. Man er måske efter den og kommanderer den til at lægge sig, slappe af, gå væk eller andre ting, for at få ro på hunden. I det øjeblik den endelig lægger sig ned, lister vi nærmest rundt, for ikke at forstyrre hunden.

 

Set med hundens øjne får den en masse opmærksomhed ved at være rastløs og trippe rundt. Og der sker absolut ingenting når den lægger sig. De skelner ikke nødvendigvis mellem positiv og negativ opmærksomhed, i den sammenhæng.

 

Hvis man i stedet vender den rundt, og ignorerer hunden når den tripper rundt, og i stedet roser og evt. belønner med godbid når den lægger sig. Så vil hunden lære at det kan betale sig at lægge sig ned – det giver ros og positiv opmærksomhed.

 

Så du kan uden brug af klikker, starte i det små med at have fokus på det din hund gør rigtigt, og rose og belønne den for det – og ignorere det som du ikke vil have, eksempelvis ved at afbryde kontakten med hunden i situationen, og vende den ryggen.

 

Konceptet med at have fokus på det ønskede, og ignorere det uønskede kan være ganske givende i andre af livets aspekter også…..

 

 

Merethe Børgart fra Hundepoten.dk

Merethe Børgart er hundeejerinstruktør, hundeadfærds-terapeut, dyrehealer, clairvoyant, healingsterapeut, telepati, hundemassør samt mange kurser indenfor hunde og det alternative.

Hun arbejder fuld tid med adfærdsbehandling, kurser til hundeejere samt træning af familiehunde og er skribent for "Dyrefondets Hundejournal", samt "Vores kæledyr", "hund og kat" og svarer på spørgsmål i dyrepanelet i samme blad.

Merethe Børgart kan kontaktes på telefon 26283992 eller info@hundepoten.dk. Besøg hendes hjemmeside på www.hundepoten.dk

 

Hun er desuden også skribent og forfatter til bogen "Et helt hundeliv", som du kan købe via Petdreams.dk for kun 79 kr.