Gå til indhold
PetDreams skifter snart navn til Petlux 👉 Optjen rabatpoint med Club Petlux her ⭐️
PetDreams skifter snart navn til Petlux 👉 Optjen rabatpoint med Club Petlux her ⭐️

Litter Kwitter FAQ

FAQ TlL Litter Kwitter - Oftest Stillede Spørgsmål & Svar

Se og køb Litter Kwitter her. 

1. Hvad gør jeg med Litter Kwitter når jeg skal igang? Læs instruktionerne og se den medfølgende DVD. Gem derefter husets kattetoilet væk. Katte er kloge, men de er også vanedyr, så gør Litter Kwitter til den eneste mulighed katten har for at komme på toilettet. Vis derefter katten hvor Litter Kwitter er, og hjælp dem op på brættet, så din kat ved det er sikkert. Hold brættet rent, så det altid er klart når katten er det, men brug ikke produkter med ammoniak, da dette kan få det til at lugte af urin i kattens følsomme næse. Litter Kwitter starter lige ved siden af toilettet med et sæde og en den røde plastikring fuld af kattegrus, så din kat ved hvor den skal hen og bruge det. Derefter sætter du det på toilettets porcelænskant, så katten lærer at hoppe op. Så snart katten lærer, at toilettet er hvor det sker, kan du skifte til den orange skive. Det har et hul i midten og plads til lidt kattegrus i kanten, så din kat kan bruge det, men også begynder at lære og stå på kanten af toilettet. Det tager normalt ikke så lang tid for katten at finde ud af det, og derefter er det tid til den grønne skive. Den har et større hul, så din kat kan balancere på sædet, og gøre det den skal, og vide at det hele havner hvor det skal i toilettet. Genialt!

2. Hvor længe vil det tage at træne min kat til at bruge toilettet? Dette afhænger af flere forskellige ting som kattens alder, temperament, hvor eventyrlysten den er og hvor intelligent katten er. Nogle katte tager kun 2 uger om at lære det, men de fleste vil være 7-8 uger om det, og andre ældre katte kan være 10-12 uger om at lære det, da de har flere år på bagen med andre vaner. Det vigtigste er, at du er tålmodig og forstående, så skal det nok komme. Producentens kat Doogie var kun 2 uger om at lære det, og de havde en 12 år gammel kat på prøve, der var 12 uger om at lære det, og andre kunder har haft 15 år gamle katte, som har lært at bruge toilettet med Litter Kwitter. Der er endda et eksempel på en tre-benet kat, som måtte overkomme nogle åbenlyse forhindringer for at lære det, før den kunne være Litter Kwitter udlært!

3. Kan alle katte lære at bruge det almindelige toilet med Litter Kwitter? Ja, alle katte i alle størrelser kan lære det.

4. Kan killinger lære det? Ja, det er faktisk nemmere at få killinger til det, da de ikke har tillagt sig så mange vaner. Men vi anbefaler du venter til killingen er mindst 3 måneder gammel, eller hvis du har specielt små katte, da det kan give lidt problemer med koordineringen, og styrke nok til at balancere godt nok på toilettet.

5. Kan ældre katte lære det? Det simple svar er, ja. Normalt vil alle katte under 5-6 år kunne lære det uden problemer. Med ældre katte kræver det blot lidt mere tålmodighed, og lave ændringerne lidt langsommere. Dog kan katten være så gammel og svag, at det ikke vil være respektabelt at sende katten ud på Litter Kwitter, men det kender du din egen kat bedst selv til at vide.

6. Hvad er Litter Kwitter lavet af? Kan den holde til en stor tung kat? Katte kan ikke lide at blive våde. Det at falde i toilettet, må være en af de værste måder en kat kunne tænke sig at blive våd på. Så din kat vil selvfølgelig gerne være sikker på, at det den hopper op på, også kan holde til dens vægt uden den skrider. Litter Kwitter er lavet af samme materiale som en brandmands hjelm. Det er så hårdt og stift som plastik nu kan blive. Det bøjer ikke, sprækker, deler eller flytter sig uanset hvor stor din kat er. Hvis du havde en rigtig løve derhjemme, ville den ikke kunne få Litter Kwitter til at brække over. Så stærkt er det!

7. Kan man bruge den samme Litter Kwitter til flere katte? Ja, det kan man. Men med visse forbehold. Sørg for at kattene op til træningen bruger en og samme kattetoilet. Derefter er det nemmere at træne flere katte til at bruge samme Litter Kwitter. Ulempen er, at kattene kan udvikle sig med forskellig hastighed. Så når en kat er klar til at gå videre, er den anden det måske ikke, så det kræver lidt mere tålmodighed. Der bør ikke være for stor trafik med mange katte, så er det bedre at købe en Litter Kwitter mere, hvis du har mere end 1 toilet i hjemmet. Men du kan også bare sætte en balje med vand, og sætter din Litter Kwitter på den. Katten kan fint lære at bruge et toilet på den måde også.

8. Skal katte være vant til kattebakke eller kattetoilet for at lære og bruge Litter Kwitter? Ideelt, ja. Litter Kwitter bruger bruger kattens eksisterende kattebakke adfærd, og udvikler den til at bruge det almindelige toilet. De fleste killinger, der sælges fra avlere, har allerede lært at bruge et kattetoilet. Men er din ikke, er der ingen grund til at stoppe. Det er forholdsvist nemt at træne en kat til en kattebakke, og der er mange hjemmesider hvor du kan lære, hvordan man gør, og det bedste ved det er, at du også kan bruge en af sæderne fra Litter Kwitter til dette.

9. Vil min kat risikere at falde i toilettet? Katte er smidige skabninger, og det at navigere rundt på et toilet, vil være let for de fleste. Katte kan kravle på tag, vægge, hegn og træer, så et toiletsæde skulle den nok kunne klare. Katte kan heller ikke lide at blive våde, så de vil automatisk gøre alt hvad de kan, for ikke at falde i.

10. Skal Litter Kwitter blive på toilettet permanent? Nej. Det sidste skridt i Litter Kwitter træningen er at sænke toiletsædet på toppen af Litter Kwitter, så katten vænner sig til den rigtige toiletkant. Når katten er tilfreds med det, fjerner du bare ringene fra toilettet.

11. Hvad hvis jeg kun har 1 toilet, og jeg selv skal bruge det? Litter Kwitter er designet til at kunne fjernes hurtigt og nemt. Du tager jeg bare af, og slår sædet ned. Når du er færdig, slår du bare sædet op igen, og sætter den nemt på igen.

12. Ok, så måske virker det. Men hvorfor skulle min kat bruge det almindelige toilet? Der findes mange gode kattetoiletter. Men mange lugter, og der vil altid komme bakterier i et kattetoilet. Derudover er der intet svineri, hvis katten bruger et almindeligt toilet, du slipper for at tømme toilettet og sparer pengene til kattegruset.

13. Er det nu også særligt hygiejnisk at dele toilet med sin kat? Toilettet er specielt desifnet til at tage sig af kropsaffald på den mest hygiejniske måde muligt. Ved at det går ned i vandet, reduceres lugten, og når det skylles væk, ryger det i en septiktank eller behandles på et rensningsanlæg. Når katte bruger toilettet, er det kun deres poter der kommer i kontakt med toilettet, samme poter der går på dyner og puder, eller sidder på dit skød. Affaldet ryger i toilettet, og katten kommer ikke i kontakt med det. Til sammenligning, tillader kattetoilettet at katten graver i kattegruset med sine poter, kommer i kontakt med affaldet, og kan sprede det i huset. En kat med renere poter, er en mere hygiejnisk kat. Valget er dette: Del et toilet sæde med rene poter, eller del alle andre overflader i huset med beskidte poter.