Dogo Argentino

Muskuløs kraftfuld atletisk hund, der er blid og følsom

Oprindelse

Dogo Argentino er en stor mastiff lignende hunderace, der kom fra Argentina . Den blev avlet med henblik på storvildtsjagt. Det er en krydsningsrace af mange store hunde som Cordoba kamphund , Grand danois , Boxer , spansk Mastiff , Old English Bulldog , Bull Terrier, Great Pyrenees, Pointer , Irsk Ulvehund og Dogue de Bordeaux.

Fordi Dogo primært var avlet fra Corboda kamphunden, er der steder i verden, der yngler denne race udelukkende for ulovlig hundekamp. Lande som Danmark, Island, Ukraine, Singapore, Australien og visse stater i USA har forbudt Dogo Argentino. I Storbritannien skal der en speciel tilladelse til. 

Fysiske egenskaber

Dogo Argentino er en stor muskuløs hund med en stærk krop. Den korte pels er normalt hvid og har  sjældent nogen aftegninger. Det er blevet sagt, at denne hund ligner den amerikanske Bulldog dog højere med en komplet hvid pels.

Standard højden af en han Dogo Argentino er 60 til 68cm og 60 til 65cm for fuldvoksen hun. Standard vægten for hunderacen er 40 til 54 kg.

Dogo Argentinos hovede er bredt med et let hvælvet isse. Dens snude er lidt højere på den sorte næse. Dens hale er sat lavt og er tyk ved roden og tilspidses til et punkt. De stærke kæber har store tænder  som mødes i et sakse bid. Øjnene er normalt mørke eller lysebrune.

Levetiden for Dogo Argentino er på 9 til 20 år.

Temperament

Denne hunderace er glad og venlig. Dogo Argentino er en vidunderlig familiehund, fordi han er god med børn. Han er loyal, munter og kærlig. Tidlig socialisering er afgørende i retning af at styre ham hen imod at nå sådanne positive egenskaber.

Dogo reagerer godt på positiv opdragelse og er derfor villig til at blive trænet. Denne race kan findes arbejde i tjeneste med politiet og militæret.

Denne race kan leve i alle omgivelser - det være sig en gård eller et hus eller lejlighed i bycentrene. Dogo kommer fint ud af det med andre hunde og kæledyr, når han er godt socialiseret.

Selvom de er store og stærke, er denne energiske Dogo Argentino modig og venlig. Han har et højt aktivitetsniveau og er en fremragende følgesvend til gå og løbeture. Han er en beskyttende hund, der elsker at tilbringe en masse tid sammen med sin familie.

Pleje og pelspleje

Den glatte hvide pels på Dogo Argentino fælder meget. Det er tilrådeligt at børste pelsen mindst en gang om ugen for at fjerne de døde hår og opretholde en sund pels og hud. Denne hunderace har ingen underuld.

Dogo Argentino hud er meget følsom. Han bør ikke efterlades i solen for længe, da han nemt kan få solstik. Badning bør ske ca. hver 3. uge, og når det er nødvendigt. Brug hud følsom hundeshampoo, der er ideel til en ren hvid pels.

Dogos negle vokser meget hurtigt. De bør jævnligt trimmes for at sikre, at de ikke bliver fanget i tæpper eller polstring. Klipning af hans negle vil også tillade ham at gå korrekt.

Hvorvidt Dogo Argentinos ører beskæres eller ej, vil han kræve regelmæssig rengøring af ørerne for at sikre, at de forbliver tørre og rene ved hjælp af vat kugler. Hvis Dogo begynder at ryste og kradse hans ører eller de begynder at lugte dårligt, det er tid til at konsultere sin dyrlæge.

Begynd at rense din Dogos tænder tidligt og regelmæssigt. Dette vil forhindre dårlig ånde og infektioner i gummerne. Få en ordentlig hunde tandbørste og tandpasta. Tilskynd tygning på godt tyggelegetøj og knogler for at fremme god tandhygiejne.

Pre-loader