Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt

Interview med Regitze Birketoft (kattegale.dk)

"

Her er et interview med Regitze Birketoft som er en af de 27 der var med til at starte Kattegale.dk. Hun fortæller os om hjemmesiden og om hendes liv, hobbier og hendes 6 dejlige Maine Coon katte.

 

Paula: Hvordan kom du på idéen med at starte Kattegale?

 

Regitze: Ideen til Kattegale.dk ikke min alene, men et joint-venture mellem 26 brugere på et andet forum der følte at vi trængte til et alternativ til de eksisterende fora. Problematikken var at der, på de andre forummer, var nogle retningslinier, der gjorde det umuligt at udtrykke frustrationer over katteverdenen, tale om de store problematikker og ikke mindst brokke sig når man var utilfreds med restriktionerne. Disse 26 brugere gik sammen om at skabe et fritsted hvor der var/er plads til at vi alle kan udtrykke os frit fra leveren og jeg blev inviteret til at deltage. Mit firma tilbød at stille en teknisk platform (herunder website og software) til rådighed så forummet kunne vokse og blive mere end blot et forum og siden er det gået slag i slag med forum, kalender, website, blogs og meget meget mere. For at holde forummet levende har brugerene og det dygtige team af hjælpeadministratorer løbende udført projekter, der er med til at fremme tiltag i katteverdenen generelt. Det ubetinget vigtigste for os er at inddrage vores brugere, da det er dem der er eksperterne. Det er brugerne der ved hvilke informationer der er behov for og hvad de godt kunne tænke sig af funktionalitet.

 

Brugerne har fra dag et stillet krav til udviklingen af forummet og tilgengæld bidraget med beta-testing og indhold på siderne. Det betyder fx. at vores kalender nu giver overblik over mange af de arrangementer der ellers ikke ville få så mange gæster. Hver måned har vi omkring 3000 unikke besøgende på vores site hvoraf omkring ¼ er brugere og resten er gæster. Dette tal er støt stigende. Kattegale kunne fornyligt fejre – foruden 1 års fødselsdag - at vi er nået over 10.000 tråde og over 200.000 indlæg. Det vigtigste for Kattegale.dk er at man kan snakke om alt! Det var udgangspunktet for oprettelsen af forummet og har været vores omdrejningspunkt siden dag 1. Vores retningslinier lægger vægt på at der skal være plads til alle uanset om man er opdrætter, kælekatteejer, nybegynder, garvet eller bare elsker at se billeder af alle de skønne katte. Kattegale er og skal være for alle katte-elskere uden undtagelse :-) For at sikre at Kattegale.dk er for alle er det gratis at deltage på vores forum. 

 

Paula: Hvor mange registrerede bruger er der på hjemmesidens forum?

 

Regitze: Vi har gennem tiden fået over 900 tilmeldinger. På vores forum kræver vi dog at vores brugere er aktive, så hvert kvartal slettes brugere der ikke benytter vores forum aktivt. Det betyder at vi har omkring 350 aktive medlemmer der skriver indlæg og debatterer på daglig/ugenligt basis og yderligere omkring 200 der blot læser med og skriver et indlæg i ny og næ. Resten af vores brugere læser typisk med som gæster da de fleste af vores forummer kan læses uden at man behøver logge ind.  

 

Paula: Er der kun dig eller er der flere personer bag hjemmesiden?

 

Regitze: Rollefordelingen på Kattegale.dk er således, at det er mig der vedligeholder og supporterer al teknikken bag forummet. For så vidt angår indholdet, så er det brugerne og admin teamet der foreslår hvad der skal være på vores site og for det meste også bidrager med indholdet. Fx er det vores brugere der har skrevet om alle de mange katteracer, venligst udlånt artiklerne i leksikonet og i ørigt bidrager med links og sjove historier Vores seneste tiltag – og store trækplaster for mange gæster  - er”Kattepasnings-listen” hvor vores medlemmer har meldt sig til at passe hinandens katte ved ferier.  Denne liste opdaterer jeg ofte med nye medlemmer der ønsker at hjælpe. 

 

 

Paula: Jeg kan ikke se nogle reklamer på Kattegale, så jeg tænkte at I vil ikke have en kommerciel side. Er det rigtig?

 

Regitze: Kattegale.dk er ejet af mit firma og drives 100% non-commercielt. Fælles for brugerne er deres kærlighed til katte, og det er meget vigtigt for os at siden afspejler kærlighed til katte og intet andet. En side som vores er guld værd for mange annoncører og vi har også fået tilbud fra mange firmaer der gerne vil have bannere på fordi vi har så mange sidevisninger. De har alle fået afslag. Til gengæld tilbyder vi at linke til de forskellige forhandlere af tilbehør til katte, mod at de linker tilbage til os.

 

Paula: Er Kattegale involveret i noget hjælp til organisationer omkring dyrebeskyttelse?

 

Regitze: Kattegale er involveret i bekæmpelse af FIP der er en meget frygtet kattesygdom. Siden vores start har vi samlet penge ind til Winn Feline Foundation via salg af kattegale t-shirts. Sidste år kunne vi donere 2000,- kr til forskning i FIP – målet i år er 5000,- kr. Vi er over halvejs og håber på at mange har lyst til at støtte denne indsamling ved at købe en af vores t-shirts. Det er også muligt at donere direkte til vores kattegale-konto reg  4400 konto 2415680921 såfremt man har mere lyst til dette.  

 

 

Paula: Har du en sjov historie, du kan fortælle der skete på Kattegales forum?

 

Regitze: Kattegale er nok det forum der har bidraget til flest smil på mine læber de sidste 1½ år. Ikke kun fordi brugerne deler mange af deres glæder, sorger og billeder, men fordi brugerne er varme, lenvende mennesker!! At nævne en enkelt historie er meget svært – faktisk vil jeg hellere fortælle en ting om kattegales brugere som jeg synes er enestående. Rigtig ofte er der brugere der har brug for hjælp til omplacering af katte eller på anden måde er kommet i nød hvor katten er taberen. I de situationer går utrolig mange af vores brugere sammen og arrangerer kørsel, indsamlinger af penge og udstyr, transport af kattene, tilbyder midlertidige hjem, hjælper med råd vejledning og bakker hinanden op på alle tænkelige måder. Det er vidunderligt at opleve mennesker fra hele landet træde til og hjælpe mennesker de ofte aldrig har mødt andre steder end Kattegale.dk – ene og alene fordi vi har vores fælles lidenskab: katten.

 

Paula: Jeg går ud fra at du har katte? :-)

 

Regitze: Jeps – jeg har 6  stk maine coon. 2 frække røde drenge fra Dk Boromir, og 4 stk frække piger og drenge fra det tidligere katteri Kafra. Så der er liv og glade dage herhjemme :-)  

 

Paula: Man må siger at du er vild med Maine coons! :-) Er der noget specifikt du kan lide ved Maine Coon racen frem for andre katte?

 

Regitze: Der er noget særligt ved alle katteracer der giver hver race sin helt særlige charme, men det min mand og jeg personligt faldt for var denne kæmpe blide bamse der med ophøjet ro tog verden i stiv pote. Det fantastiske for os var/er at disse krammebamser tillige er sjove, legesyge og fantasifulde på en måde der gør dem helt unikke. Den dag vi for første gang fik en 10 kg bamse lagt i favnen som spandt og hyggede var vi helt solgt – fra den dag af var vores liv et liv med coons.  Deres måde at tackle verden på, passer lige til os – de er pragmatiske, livlige, lidt for kreative og man skal aldrig tro man ved 100% hvor man har dem :-)  

 

Paula: Har du også andre dyr?

 

Regitze: Nej – jeg har desværre ikke tiden der kræves for at have hunde og fugle og fisk ville vist leve livet farligt hos os.

 

 

Paula: Havde du dyr som barn? Regitze: Jeg er vokset op i en udstillingskennel. Vi havde newfoundlændere som vi udstillede og opdrættede så jeg har fået min kærlighed til dyr ind med modermælken. Vores første newfoundlænder Lajka passede min barnevogn og var med mig hver dag i mit liv til jeg fyldte 10. Min første kat fik jeg da jeg var 7 og hun sov på min hovedpude til den dag jeg flyttede hjemmefra. Det samme gjorde hendes datter Tabitha som ankom da jeg var 11 – hun blev 15 år. Min 3 kat – Pepper – er idag 16 år og lever et lykkeligt liv som hele vejens mis. Der er rejer og tun at hente hos alle vejens beboere, så han savner mig næppe så meget som jeg savner ham.  

 

Paula: Kunne du fortælle lidt om dig og om dine hobbier?

 

Regitze: Jeg hedder Regitze, er 28 år og gift på første år med min mand Piotr. Sammen har vi vores firma som vi snart har haft i 3 år og som laver kvalitetsmåling af websites/intranets, udvikling af digital strategi samt alle former for online brugeradfærds-analyser. Sammen har vi også vores katte – de tager størstedelen af den tid vi har til overs, men skulle vi have en fritime eller to, så bruger vi den ofte på hygge sammen med vennerne og på at lave hjemmelavet sushi (til kattenes store fornøjelse)  Hahaha, forkælede katte, må man siger, med sushi! Det skal jeg prøve med mine katte :-)

 

Paula: Har I nogle bestemte planer for fremtiden med Kattegale som du vil dele med os?

 

Regitze: Vores næste skridt er færdiggørelse af vores oversigt over katteracer. I hælene på dette følger nogle tilbud til danske katteopdrættere som vi håber mange vil have lyst til at benytte sig af – men mere vil jeg helst ikke afsløre om dette før vi er nået lidt længere i processen :-) Vores kattegale-træf er også meget populære og vi en plan på tegnebrædtet for at sætte disse sammenkomster en smule mere i system så flere har mulighed for at deltage uanset hvor i landet det afholdes.. Sidst men ikke mindst – så har vi også planer for forbedring af vores indsamling til FIP. Vi håber på at kunne præsentere nye artikler som kunne være gode/sjove/brugbare for vores brugere, så vi sammen kan gøre en endnu større forskel for forskningen i denne hæslige sygdom.

"