Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt

Interview med kennel Pounamus

Interview med Lilli Westermann, som er opdrætter af Curly Coated Retriever, sammen med sin mand. De driver kennel Pounamus  

 

Paula: Betyder navnet Pounamus noget?

Lilli: Pounamus er New Zealandsk og betyder Grøn Jade. Grøn Jade er den New Zealandske ædelsten.  

 

Paula: Hvor mange voksne hunde har du i øjeblikket på din kennel?  

Lilli: Vi har lige pt. 3 voksne hunde. Lasse og Koka er ikke tilgængelige i avlen, men det er den sidste som er en tæve ”Weka” på 4,5 år.  

 

Paula: Hvor mange år lever en Curly Coated Retriever typisk?  

Lilli: Det er meget forskelligt hvor mange år en Curly typist bliver. Hvis vi ser på deres forfædre som er i New Zealand så er Lasse´s Farfar stadig i live og bliver næste gang 18 år. I holland er Weka´s Far på vej til de 16 år, men her i DK har jeg endnu ikke hørt om nogen der er blevet mere end 13 år. Vi mener det har noget med foderet at gøre. I NZ bliver de fodret med affaldsprodukter fra slagterier såsom ben og det er fra Lam og Kyllinger etc. Det har formentligt også noget at gøre med hvad du bruger din hund til, men at hundene har normalt urtidsforder tilgængeligt ser ud til at have en afgørende betydning.  

 

Paula: Kan du fortælle os om nogle af dine hundes personligheder?

Lilli: Lasse 7 år: Er skeptisk af natur, og lukker ikke hvem som helst ind ad døren. Går folk ind uden at ringe på først og uanset om de er fremmede eller har været her før, ja, så bliver de bidt. Ude i naturen vil han ikke tale med fremmede, men gerne lige snuse sådan lidt på afstand. Man skal gøre sig fortjent til Lasses kærlighed. Lasse vil gerne putte op ad dagen, og holder meget af en lille ”snorker” i vores arme. Lasse er ekstremt hengiven og altid artig og opofrende. Han vil gerne lege, men bliver så overkåd han ikke vil slippe legetæjet igen, hvilket giver en naturlig stopper for den fornøjelse. Lasse vil give sit liv for at beskytte dig og er meget vågen på sine omgivelser. Koka 5 år: Er en skøn knægt, men er ikke den skarpeste kniv i skuffen. Han er til gengæld god og rar som dagen er lang. Han holder af at putte først på dagen, blot for lige at genopfriske sammenholdet i flokken. Koka er yderst vagtsom, og fortæller blot nogen tænker på at gå ind på ejendommens grund. Koka kender klokken, og siger til når det er spisetid. Han fortæller også hvis én af de andre skal ud. Han gør det ved at sætte snuden helt hen foran ens ansigt, og der bliver han indtil man har forstået budskabet. Koka er især god til at blande sig i alt hvad der foregår og skal ske. Skal noget repareres er han der og vil give sit med, men snuden helt henne hvor dine hænder er – hver gang ! Koka trøster hvis man er ked af det og kommer og klamrer sig og slikker tårer væk. Ude i naturen går Koka ikke langt væk og er altid lige i nærheden hvis han er alene med os, men løber gerne langt omkring hvis de andre er med. Koka er født med en høj rang, men har desværre ikke evnen til at håndtere den. Han er alt for sød. retriever hvalp Weka 4 år: Er den smarteste hund jeg nogensiden har kendt. Hun er skarp og selvsikker, og går ikke af vejen for at fortælle hvor skabet skal stå. Weka er født med en meget lav rang, men med en utrolig intelligens. Hun er problemløseren, og uanset hvilke forhindringer du opstiller så løser hun opgaven. Weka har plads i fodenden hele natten. Om dagen er hun ikke specielt interesseret i at skulle underholdes eller putte. Hun vil blot gerne gå og hygge sig og elsker legetøj i alle udgaver. Weka er lynhurtig og en dame man ikke overser. Hun er samtidig bedårende, og jeg vil næsten tro den smukkeste Curly endnu i DK trods hun faktisk er for lille i fht. Standarden.

 

Paula: Havde du mange kæledyr som barn?  

Lilli: Vi havde et par undulater, 1 kanin, 1 hamster, 1 hund, 25 akvarier, nogle vakler, og et par Chincillaer over årene, men mange samtidig.  

 

Paula: Hvordan er din rutine med hundene?

Lilli: Dagen starter med Koka som fortæller hvis én skal ud eller det er spisetid. Jeg behøver intet vækkeur. Så får vi puttet med de som har brug for det, og dørene bliver åbnet så der er fri adgang til haven indtil kl. 19:00. Der lukkes dørene for både katte og hunde. Hundene bliver derefter luftet efter behov, indtil de vil i seng igen kl. 21:30. Lasse og Koka har begge et kæmpebur de sover i, og hvor de er trygge. I løbet af dagen er du aldrig alene. Der er altid én der følger dig i dine gøremål, og ofte bliver det til en tur i Hundeskoven, hvor de giver den hele armen og spurter derudad. Ved sengetid får de hver et æble delt i 2. Det er noget af det bedste de ved. Det skal være delt i 2 ellers vil Lasse ikke spise sit. Så bliver det gemt.  

 

Paula: Hvordan har dine hunde det med hinanden?

Lilli: Koka og Weka kan godt være lidt genstridige sammen. Grunden dertil er at Weka er født med meget lav rang, men er hamrende smart, og Koka er født med meget høj rang, men er mere sød og god end smart. Weka vil selvfølgelig gerne op i rang, og det irriterer hende lidt af hun ikke kan provokere Koka til at afgøre den sag, men om aftenen hygge de sig sammen og putter og driller hinanden lidt.  

 

Paula: Har du børn?  

Lilli: Vi har 2 voksne børn. De er begge vokset op med Hunde og Katte.

 

Paula: Hvordan kommer dine børn ud af det med hundene?  

Lilli: Vores datter har fuldbroderen til Lasse. Han hedder Congo, og har sin egen hjemmeside: www.cued.dk Det er ham der er Kaele-curly. Vor søn er lige flyttet hjemmefra men jeg er ikke i tvivl om at også han anskaffer sig dyr når han får slået sig ned og stifter familie.  

 

Paula: Hvem eller hvordan er de typiske ejere af Curly Coated Retrievers?

Lilli: Det er meget svært at generalisere Curly ejere, da racen i dag er splittet i den oprindelige jagthund og udstillingshunden, men der er ingen tvivl om at man som person ønsker noget unikt når man vælger en Curly. Selvom Curlyen er den ældste Retriever race er der ingen sammenligning til de mere almindelige racer som Labradoren og Golden Retrieveren. Hvorimod Flatcoated og Curlyen nok er mere ens i sind. Vil du som hundeejer have en Curly skal du vælge én med brugsegenskaber i årene, og ikke én der blot er fremelsket pga. udseende for disse hunde er efter vor mening et fejltrin på vejen, ofte med sygdom og adfærdsproblemer. HUSK på denne race er en brugshund, og de bliver skøre af ikke at blive aktiveret. Det er et fejlskøn at have Curly hvis man kun vil udstille pga. udseende.

{{block type="ultimo/product_list_featured" template="catalog/product/list_featured_slider.phtml" category_id="29" product_count="40" breakpoints="[0, 1], [480, 2], [768, 1], [960, 2]" timeout="4000" move="1" centered="1" size="size-s" hide_button="1" img_width="200" block_name="Legetøj til hunde:"}}