Abyssinier

Gammel katterace, der elsker at ligge højt på udkig

 

Oprindelse

Abyssinier er en katterace, der menes at stamme fra det gamle Egypten. Gamle ægyptere tilbad faktisk racens forfædre som inkarnationer af deres gudinde Bastet. Ægyptiske vægmalerier og skulpturer har billeder af katte, der ligner den moderne Abyssinier.

En kat, der hedder Zula, siges at være stamfader til nutidens Abyssinier. Denne kat blev transporteret til Storbritannien af militæret, der var tilbage fra den abessinske krig i 1968.

Ligner den afrikanske vildkat, kaldes denne race kærligt Aby. Aktiv avl startede ikke indtil 1930'erne. Blandt korthårede racer, er denne kat nummer 2 i popularitet efter Siameseren.

 

Kendetegn 

Abyssinier er en farverig kat med en mellemstor lang og yndefuld krop struktur. Han har en veludviklet muskuløs struktur med et let afrundet kile formet hoved.

Ørerne er store og let tilspidset, mens øjnene er store mandelformede med øjenfarve guld eller grøn. Mascara linjer er synlige ved øjnene.

Benene er lange, og giver det indtryk, at abyssinieren går på tæer. Poterne er små og fine ben. Halen er tyk ved roden, lang og tilspidset.

Abyssinierens korthårede pels er farverig og tydeligt markeret. Den er tæt og blank med en gennemskinnelig effekt. De forskellige pelsfarver er rødmosset, blå, rød og sølv.

En voksen Aby kan veje et gennemsnit på 2,5 til 4,5 kg.

Levetiden for en Abyssinier kat er 9 til 15 år.

 

Temperament

Abyssinier er en rolig kat, der også er modig, nysgerrig og højt humør. Han er intelligent og loyal. Han er atletisk, og kan lide at klatre og udforske. Han er blevet kendt for at kunne lide at ligge på skuldrene af sine ejere.

Åby’en nyder at lege selv, men vil dog foretrække at lege med sin ejer. Under måltid, er det sandsynligt, at Aby’en vil knytte sig til benene på dem omkring middagsbordet.

Den mellemstore Aby er en kunstner, der tjener sig selv titlen som klovn af katteriget . Han udmærker sig ved at lære og udføre nye tricks.

Denne kat vil tilpasse sig til ethvert hjemme miljø, med eller uden børn. Alt han behøver, er masser af kærlighed og opmærksomhed. Han har brug for aktiviteter for at holde ham beskæftiget, når alene, ligesom kattelegetøj eller en Aby mere at lege med , ellers kan han lave et rod, når han skal finde på ting at lave.

 

Pleje og pelspleje

Åby ’en har en kort fin pels, der er let at tage sig af med regelmæssig kæmning for at fjerne døde hår, skæl og massage af huden. Badning når han fælder, vil bidrage til at fjerne overskydende hår hurtigere end børstning.

Regelmæssig tandpleje er vigtigt for at forebygge paradentose. Brug af dyrlæge godkendt tandbørste og tandpasta er obligatorisk samt regelmæssig rengøring hos Aby’ens dyrlæge.

Rengøring af øjnene med en blød klud eller bomuld kan fjerne enhver udledning og holde hans ansigt soigneret. Ørerne skal kontrolleres ugentligt for at fjerne snavs, og sørg for de er tørre for at undgå infektioner.

Det er tilrådeligt at trimme Åby’ens negle hver anden uge.

Spændende produkter til Abyssinier:

 

Poteformet katte ID – Mange farverloppemidler til katte - Økologisk loppebekæmpelseLoppeshampoo til katteFurminator til katte long + short hair mod fældningFilterknuserKattemalt KONG kattelegetøjLakseoliekattemøbelKurvehule i pileflet til transport af katFresh-Flow automat

Pre-loader