Ring +45 50262020 | [email protected]

Fragt: kun 39 kr | Hurtig levering

Klippeskær og afstandskamme

Vi er e-mærket

Varer 1 til 18 af 42 total

per side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Varer 1 til 18 af 42 total

per side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Knive / Skær Til Oster, Moser, Andis & Aesculap trimmere - Vedligehold & Valg Af Det Rigtige

Her finder du skær og afstandskamme til de hundeklippere vi sælger. Det er vigtigt, du får det rigtige skær til den opgave du skal igang med. Har du en meget stærk trimmer men det forkerte skær, hjælper trimmerens kræfter dig ikke meget. Hvis din hunds pels er meget kraftig, har tykke hår eller måske nogle klumper, skal du bruge et kraftigt skær med mange mm der efterlader noget hår tilbage på hunden. Derefter kan du så eventuelt pudse pelsen af med et finere skær med færre millimeter.

Behandl dit skær godt, og det holder længere!

Forlæng levetiden af ​​dine klinger ved at tage dig af dem på den rigtige måde. Generelt kræver skær minimal vedligeholdelse, herunder rengøring, oliering og skarphed. Rengøring, desinfektion og oliering anbefales efter hver brug. Der benyttes mange forskellige ord, for et klippeskær til trimmer, så for at vi kan tilfredsstille forskellige opfattelser af, hvad disse kaldes, vil vi bruge forskellige formuleringer i denne tekst som skær, klippeskær, blad, trimmeknive, trimmeskær osv. Men der er tale om det samme. J

Rengøring af dine klippeskær

Grundig rengøring af dine klippeskær kan gøres ved brug af en lille børste. Oftest vil børsten følge med trimmeren, når du køber den, men andre små børster kan også bruges. Dette vil fjerne overskydende snavs og hår. Det næste skridt indebærer at dyppe skæret i en skær rens løsning, mens trimmeren kører. Kun få sekunder i opløsningen er nødvendigt.

Smør dine skær

Efter rengøring som beskrevet ovenfor, skal du fjerne skæret og tørre det på en blød klud eller håndklæde. Når helt tør, vil et par dråber trimmer olie smøre skærets skinner, så området hvor de 2 dele på skæret gnider mod hinanden, bliver smurt ind.

Ekstra vedligeholdelse af skærene

Friktionen der sker på skæret når du trimmer, får skæret til at varme op. Kølemidler på spray anbefales, fordi de er designet til at sænke temperaturen under brug. De giver en midlertidig sænkning af temperaturen, men de skal bruges med omtanke. Bruges det alt for ofte og i for store mængder af gangen, kan det få skærene til at få små skævheder, fordi de ”chokkes” af for hurtig nedkøling. 

Brug spray kølevæske, når trimmeren er slukket, og sprøjt kun bagsiden af ​​skæret med 1 kort strøg. For meget kølemiddel kan gøre skæret ujævnt, som nævnt ovenfor, og endda bidrage til rust, som i sig selv er en trussel. Opbygning forårsages af skæl og fugt fra kæledyret. Det kan ikke ignoreres, fordi det kan bevirke at skær dele sætter sig fast, og kan beskadige trimmeren. Bemærk, at spray kølemidler hverken smører eller rengør. Det er kun til nedkøling af dine skær, og vil oftest kun være nødvendigt, hvis du trimmer flere hunde, eller bruger trimmeren lang tid ad gangen.

Slibe dine gamle skær eller købe nye?

Rutinemæssig vedligeholdelse af skærene omfatter også en undersøgelse af deres tilstand. Tjek for rust, slid og om skæret er plant. Bruge en passende børste til at fjerne rust. Hvis det er permanent, så er skæret ubrugelig. Dårlig tilpasning og overskydende slid, gør det nødvendigt at slibe skæret. Et skær kan klare flere slibninger, men hvis et skær kræver for mange, indikerer det for meget brug eller dårlig vedligeholdelse.

Opbevaring af dine trimmeknive er vigtig

Sæt først dine trimmeknive til side, når de er rengjort og smurt. De skal opbevares, hvor de er beskyttet mod høj fugtighed og fugt i det hele taget. Dette forhindrer rust. Du kan bruge en hætte at sætte ned over dem, eller pakke dem ind i et viskestykke f.eks., for at sikre, at de forbliver tørre og bevarer deres rene velsmurte tilstand, indtil næste gang du bruger dem.

Se alle vejledninger, der følger med dine klinger og skær ved køb. Nogle indeholder vigtige oplysninger i retning af pleje og vedligeholdelse samt garanti, hvor det er relevant.

Hvilken størrelse skær skal jeg bruge til min trimmer?

Størrelsen på skæret afhænger helt af hvilken hunderace og typen af pels du skal trimme. Som udgangspunkt er det sådan, at jo finere pelsen er, jo finere skal klippeskæret være. Så har du for eksempel en bomuldshund med meget fin pels, skal du typisk bruge et Oster skær 1 eller skær 15, og så sætte afstandskamme på i den længde du gerne vil efterlade pelsen i. Er pelsen ty og grov, skal du typisk bruge skær som Oster skær 3, 4 eller 5, som kan klare at trimme den grove pels. Du kan se meget mere i denne vejledning til klippeskær

Afstandskamme – Hvilke skal jeg vælge?

Hvad er afstandskamme?

Afstandskamme er nogle kamme som sættes uden på det klippeskær du har, designet til at løfte skæret, så du har mulighed for at trimme med det samme skær i forskellige længder. Dog skal du være opmærksom på, at har du en trimmer, hvor du har mulighed for at skifte skær til andre størrelser, kan du ikke sætte afstandskamme på skær 7, 6, 5, 4 og 3. Det er grovere skær, som du kun kan trimme med direkte på pelsen. Afstandskammene passer på alle skær med færre millimeter end skær 7, som er 3.2 mm.

Hvilket materiale skal jeg vælge kammene i?

Vi har afstandskamme til trimmere i 2 forskellige materialer, plastic og rustfrit stål. Som udgangspunkt anbefaler vi altid kammene i rustfrit stål, da de er mere holdbare, og nemmere stryger gennem pelsen, hvis den er tyk og filtret. Har du en hund med en gennemredt ukompliceret pels, kan du dog i de fleste tilfælde nøjes med afstandskamme i plastic.

Hvordan sætter jeg afstandskammene på?

Har du købt en af vores trimmere, som har et fast skær, som f.eks. Moser 130 Rex, Moser 1400 eller Moser Arco, der ikke kan skiftes til andre størrelser, vil det være meget nemt at sætte afstandskammene på trimmeren. De skal bare trækkes hen over trimmerens skær som en sliske, til du ikke kan trække dem længere tilbage. Trimmere hvor skæret kan udskiftes med andre størrelser, fungerer en smule anderledes. Her skal du starte med at sætte afstandskammenes 2 kroge på bagsiden af trimmerens skær. Herefter tager du fat med fingrene på begge sider af kammen, og begynder at trække frem i det. Så kan du begynde at mærke fjedrene inde i kammen stramme til, mens du fortsat trækker frem i kammen, til du kan sætte den fast, så den sidder i spænd på forsiden af skæret.