Ring +45 50262020 | [email protected]

Fragt: kun 39 kr | Hurtig levering

Hundefoder

Varer 1 til 18 af 42 total

per side

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Varer 1 til 18 af 42 total

per side

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Hundefoder

Hundefoder og Kosttilskud - For Et Langt Og Sundt Liv Til Din Hund

Hundefoder er en af de vigtigste ting, der skal være iorden, når du har hund. Der skal være de rigtige mængder af vitaminer, mineraler og energi, som passer til den type af hund du har. Vi har bl.a. billigt Four Friends hundefoder, Brit foder m.m. Vi udvider denne kategori med foder til hunde løbende, når vi finder produkter hvor pris, kvalitet og smag er i top.

Hvad er formålet med hundefoder:

Der er en grund til, at dyrlæger ikke anbefaler, at du deler din mad med din hund. Det er fordi mennesker og hunde er bygget forskelligt, og derfor har brug for forskellige næringsstoffer i forskellige mængder.

Du bør give din hund den rigtige ernæring, der passer til dens individuelle behov (alder, aktivitetsniveau, størrelse). Til gengæld får den styrket sit immunforsvar, næringsstoffer til hjernens udvikling samt udvikling af andre organer, og så får kroppen energi blandt meget andet. Hundemad af høj kvalitet vil indeholde protein, kulhydrater, fedt, vitaminer, mineraler og andre stoffer fra gode kilder.

Hvad skal man kigge efter, når man skal vælge hundefoder:

→ PROTEINKILDER I HUNDEFODER:

En af de væsentlige komponenter i en hunds daglige kost er protein. Proteiner leverer aminosyrer, som er afgørende for sund pels, hud, negle, muskler og brusk. Proteiner producerer også hormoner og enzymer, der ligger til grund for de daglige basale funktioner i kroppen.

Nogle protein kilder til hunde er kød fra lam, oksekød og fjerkræ. Kødmel er normalt rigt på proteiner og hunde elsker også smagen. Andre kilder omfatter fisk, mejeriprodukter og korn som majs, hvede, byg og havre.

At give din hund en kost med animalske proteiner er det bedste, du kan gøre, fordi det vil bevare dens muskelmasse og styrke dens langsigtede sundhed.

→ HVORFOR ER KULHYDRATER VIGTIGE I HUNDEFODER:

Kulhydrater er næringsstoffer, der giver let tilgængelig energi i en hunds kost. Selvom de anses som ikke-essentielle næringsstoffer, forekommer de almindeligvis som sukker, stivelse og fibre. Korn er i øvrigt en glimrende kilde til kulhydrater, og i rimelige mængder et centralt led i frembringelse af passende energi til hundens daglige aktiviteter.

→ L-CARNITIN - FÅR DIN HUND NOK AF DET?

L-Carnitin består af lysin og methionin, som begge er aminosyrer. Det produceres naturligt i leveren og nyrerne og lagrer sig i muskel-, hjerte- og hjernevævet. L-Carnitin er vigtig for stofskiftet og hjertemuskel funktionen. Mangel på L-Carnitin fører til unormale eller udvidede hjertemuskler -  en alvorlig hjertesygdom.

→ PAS PÅ FYLDSTOFFER, NÅR DU VÆLGER HUNDEFODER:

Pas på fyldstoffer, som er ingredienser, der giver fylde i hundemaden uden at tilføje nogen næringsværdi. Nogle billige mærker af hundemad har for meget fyldstof i deres produkter, fordi fyldstoffer er billige. Den slags hundefoder kan forstyrre en sund fordøjelse og optagelse af vigtige mineraler og vitaminer.

→ TØRFODER VS. VÅDFODER

Tal med os og opdag forskellen mellem våd- og tørfoder. Lad os hjælpe dig med at træffe det rigtige valg fra vores sortiment. Vi tilbyder kun hundemad, der er blevet videnskabeligt bevist, at det tilbyder din hund den bedste sunde ernæring for hver livsfase - fra hvalp, midaldrende til alderdom - og aktivitetsniveau. Kosttilskud vil øge din hunds helbred - tjek vores hunde-kosttilskud for eventuelle problemområder.

Faser i livet: hvalp, voksen og ældre:

Det er vigtigt at give din hund det foder, der passer til dens nuværende stadie i livet. Hvert stadie kræver forskellige mængder af protein, fedt og kulhydrater såvel som andre ingredienser. F.eks. kræver hvalpe mere calcium end voksne hunde, og ældre hunde skal have mindre fedt end hvalpe og voksne hunde. Dette er forskelligt for hvalpe, voksne, ældre, drægtige og diegivende. Nogle stadier af hundens liv er kritiske, derfor er det nødvendigt, at hundeejeren sørger for sund ernæring for at give hunden en sund vækst og udvikling.

Vær forsigtig, når du skifter foder:

Skift af hundemad kan resultere i fordøjelsesproblemer, som forekommer som mavebesvær, diarré, opkastning og/eller ændring af adfærd. Disse ubehagelige konsekvenser er uundgåelige, men kan holdes på et minimum ved at tage visse forholdsregler. Start gradvis med det nye foder ved i mere end 14 dage at blande dele af det nye foder med den nuværende mad.

Vær forsigtig, når du skifter foder:

Skift af hundemad kan resultere i fordøjelsesproblemer, som forekommer som mavebesvær, diarré, opkastning og/eller ændring af adfærd. Disse ubehagelige konsekvenser er uundgåelige, men kan holdes på et minimum ved at tage visse forholdsregler. Start gradvis med det nye foder ved i mere end 14 dage at blande dele af det nye foder med den nuværende mad.

En glidende overgang er altid at foretrække, men selv hundemad af høj kvalitet kan forårsage problemer. Nogle hunde har meget følsomme maver eller endda allergi over for ingredienser som korn. Man bør kun skifte hundemad, hvis det er nødvendigt og kun for at give den bedste næring til hunden.

Hvad skal man være opmærksom på efter skift af foder:

Når man gradvis ændrer hundens foder, er det vigtigt at overvåge hunden i tilpasningsperioden. Diarré og dehydrering vil vise sig med det samme. Andre ændringer kan betyde, at hunden er allergisk over for nye ingredienser. Hvilke det er, bør man kunne finde ud af ved at læse emballagen.

Forlænger man processen, vil hunden have lettere ved at vænne sig til det nye foder, og man kan forhindre, at der opstår ubehag med fordøjelsen.

Naturligt eller økologisk hundefoder:

Alle hundeejere bliver udsat for, at noget hundefoder hævdes at være naturlig og noget økologisk. Hvad er forskellen?  American Association of Feed  Control Officials (AAFCO) oplyser, at naturlig hundefoder er "konventionelt fremstillet med minimum af  syntetiske tilsætningsstoffer. Kan være f.eks. varmebehandlet og/eller fermenteret m.m., men ikke underlagt kemisk behandling ”. Økologisk hundefoder er defineret som" planteingredienser i foder dyrket uden pesticider, kunstgødning, gensplejsning, bestråling eller kloakslam. Animalske ingredienser skal komme fra dyr, som er opdrættet på økologisk foder, haft adgang til det fri og ikke antibiotika-  eller hormonbehandlet. "

Hunde med glutenallergi:

Gluten er en blanding af hundredvis af proteiner, der findes i hvede, byg og rug. Der er kommercielle mærker af hundefoder, der forbedrer proteinindholdet ved at tilsætte gluten. Der findes hunde, der ikke kan tåle det i deres kost. Denne intolerance er en fødevareallergi, der viser sig som:

 • vedvarende diarré og /eller forstoppelse
 • oppustethed
 • slim i afføringen
 • eksem
 • kronisk øreinfektion

 

Der kan også opstå andre sundhedsmæssige problemer i forbindelse med glutenallergi, f.eks. dårligt immunforsvar.

I stedet for at sætte hunden på receptpligtig medicin resten af dens liv, er det bedst at fjerne gluten fra hundens kost, så man undgår disse helbredsmæssige problemer. PetDreams tilbyder en komplet serie af hundefoder, som er helt glutenfri fra pålidelige mærker som FourFriends.

Vores udvalg af hundefoder og –kosttilskud er fra de betroede mærker: Four Friends, Brit, Dogman, Trixie, Grizzly Vildlakseolie, Dentafun, Phytocare og Plaqueoff.