Ring +45 50262020 | [email protected]

Fragt: kun 39 kr | Hurtig levering

Ældre hunde

Varer 1 til 18 af 37 total

per side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Varer 1 til 18 af 37 total

per side

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Ældre hunde

Giv din hund mere komfort i sine sidste leveår ♡

Uanset hvor gammel din hund er, må det ikke mindske din kærlighed og omsorg for ham. Fortsæt med dit engagement med at give din hund det bedste ved at købe senior hunde produkter, der udvider et sundt langt liv, den fortjener. Det engagement, som du viser din senior hund vil holde ham aktiv, engageret og involveret-- netop som han var, da han var yngre.

Med alderen får hunde fælles symptomer og problemer som gangbesvær samt nedsat aktivitet og øget ubehag. Der er mange produkter, der kan hjælpe din hund og imødekomme disse særlige udfordringer. Disse produkter vil bidrage til at bevare din senior hunds  sundhed og lindre smerter og ubehag.

Hundeudstyr, der kan hjælpe din aldrende hund er ramper, så han ikke behøver at hoppe ind og ud af bilen eller sofaen, senge- gerne Vetbed, særlig senior mad og kosttilskud, samt tand produkter-  da de fleste ældre hunde lider af tand henfald og dermed smerte. Vælg produkter rettet mod at ændre livsstil og mobilitet, og samtidig ændre  hundens  sikkerhed, komfort og generelle velbefindende.

Der sker mange fysiologiske ændringer i hunden, når den ældes. Tidshorisonten for dette er forskelligt fra hund til hund og race til race. Små racer lever længere end de store og gadekryds har længere levetid end de racerene.  Man har dog fundet ud af, at ernæring, motion og  almen hensyn til hunden forlænger dens liv uanset hvilke race.

Men hvad skal der egentlig med ældre hunde?

Indre organer, kredsløb og åndedræt

Med tiden nedsættes funktionen i nyrer og lever. Disse organer er med til at rense blodet  og falder denne rensefunktion for meget kan det ende med at organerne svigter og dette er fatalt for hunden. Symptomerne på dette, er øget drikkelyst og dermed forøget urinering.  Får din hund problemer med dette, skal du altid tage kontakt til din dyrlæge.  Udover medicinsk behandling  skal der også specialfoder til som kan hjælpe men ikke helbrede.

Hjertet og kredsløbet bliver også slidt med tiden og får sværere og sværere ved at pumpe blodet rundet. Dette sætter hjertet på overarbejde og som vi kender det fra mennesker, så holdetr hjertet ikke til det i længden og til sidst giver det op.

Åndedrættes svækkes idet lungerne bliver dårligere. Dette kan give luftvejsproblemer- og sygdomme.

Knogler, muskler og led - ældre hunde

Det bliver sværere at opretholde hundens muskelmasse, da denne nedbrydes, når hunden ældes. Led og knogler bliver også mere skrøbelige og gigt  ses ofte. Sygdommen er meget smertefuld, så her skal du forbi din dyrlæge, så der kan iværksættes en behandlingsplan til din hund.

Energiniveau

Den ældre hund har ikke så stort energiniveau, så her kan overvægt opstå. Dette er ikke godt for hunden, da det kan nedsætte dens livskvaliteten. Tilpas foderet med hundens motionsplan. Skift til seniorfoder, der indeholder de rigitge ingredienser til ældre hunde og som har mindre fedtindhold. Hvis din hund begynder at tabe sig uden ændring i motion- eller foderindtag, kontakt da altid din dyrlæge.

Tænder

Tandkødsbetændelse og tandsten ses hos hunde i alle aldre. Men for ældre hunde kan det blive et problem, idet deres immunforsvar er nedsat. Infektion i tænderne kan sprede sig til resten af kroppen og dette kan blive alvorligt for hunden. Du kan dog nå langt ved at forbygge.  Lær din hund at få børstet tænder allerede som hvalp, giv dem gnaveben, der kan rense og holde tandsten nede, plaqueoff som forebyggelse, og tjek op på tænderne ved regelmæssig besøg hos dyrlægen.

Hud og pels

Pelsen kan godt blive mat og tynd med tiden, huden mister elasticitet og bliver mere modtagelig for infektioner og hudsygdomme. Hold altid godt øje med evt sår, som ikke vil hele og hvis hunden virker påvirket af det (klør eller slikker meget på pelsen) kontakt da din dyrlæge. Du kan supplere foderet med lakseolie, som er god for at opnå god immunitet og giver flot pelsen.

Øjne og ører

Hørelsen og synssansen vil blive forringet og det kan indvirkning på hundens adfærd. Når hørelsen og synet bliver dårligere, kan hunden agerer aggressivt, fordi sanserne ikke længere ”advarer” hunden på forhånd. I bund og grund ønsker hunden ikke at være agressiv, den reager blot er udfra sine naturlige instinkter.

Adfærd

Ældre hunde kan godt ændre deres adfærd. De har ikke længere det helt store sociale behov for kontakt og de sover mere. Har hunden  f.eks har ondt, vil dens tolerancetærskel også falde. Demens er også en følgesygdom af ældning. Her vil man se, at hunden virker forvirret , den bliver urenlig og kan udvise agressivitet.

FOREBYGGE, FOREBYGGE, FOREBYGGE....

Aldring kan vi ikke gøre noget ved, men ligesom vi som mennesker kan tage visse forbehold, der kan gøre vores alderdom lettere, således kan vi det også med vores firbenede venner.  Start allerede når hunden er hvalp med ordentlig og næringsrigt foder, der  passer til den og husk at behovet ændrer sig (Få gode råd af dyrlæger og andre fagfolk) og  find den rigtige motionsform, der egner sig  til din hunds alder og form. Sørg endvidere  for regelmæssige besøg hos dyrlægen. Udover vacinationer er et årligt sundhedstjek, guld værd for din hund, idet man hurtigere kan sætte behandling ind, hvis den skulle fejle noget.

Benyt dig envidere af de mange hjælpemidler, der letter hverdagen for dig og din hund. F.eks er det i længden ikke sjovt for hverken dig eller din hund  når 50kg  skal ind og ud af en bil. Skån din hund og skån dig selv!

Husk forøvrigt  altid at informere dine omgivelser om, at din hund nu er blevet  gammel. Fortæl familie og venner o.a at din hund ikke længere kan holde til vilde lege, eller at de skal være mere varmsomme, hvis de vil snakke med den. På den måde undgår du uhensigtmæssige situationer.