Ring +45 50262020 | [email protected]

Fragt: kun 39 kr | Hurtig levering

Er Hunde Bange For Fyrværkeri?

Det korte svar er, ja. Langt de fleste er, men det er lydene, som hundene er bange for. De har toner der sprænger deres skala, og det er ikke lyde de er vant til. Typisk viser frygten for fyrværkeri sig dog først, når hundende er unge og når de er voksne. Som hvalp har de sjældent udviklet fobien overfor nytårslyde og fyrværkeri endnu - dog kan der være stor forskel på racerne. Nogle hunderacer er langt mere sensitive overfor rabalderet ved nytår end andre.

Eksempler herpå er:

 • ✓ Hyrdehunde
 • ✓ Kvæghunde
 • ✓ Terriere
 • ✓ Grand Danois

Af ren instinkt vil disse hunde angribe lyde som f.eks. ræve eller rotter. Derved ser man til tider at hunde angriber fyrværkeri, hvilket er uhensigtsmæssigt.

- For hunde, er det som bombelyde -

Forestil dig, at du hører lyden af en bombe uden forudgående varsel og uden at vide, hvad konsekvenserne af denne bombe er - det er sådan hundene føler det. Mennesker kan høre noget mellem 20 Hz til 20.000 Hz, mens hunde typisk kan høre noget fra 40 Hz til 60.000 Hz!

Lydene fra nytårskrudt er ikke en del af hundens normale lydskala, og de forstår det derfor ikke. Bragene og lysglimtene i luften minder hunden om potentiel fare, og bliver derfor angst og/eller forvirret.

Hvordan ved du, om din hund eller kat er angst for fyrværkeri?

Hvis din hund/kat oplever en eller flere af disse symptomer, kan det være et tegn på, at din hund/kat er angst.

Hos hunde:

 • Uro
 • Hyler
 • Savlen
 • Rysten
 • Urenlighed
 • Forsøger at komme væk
 • Gemmer sig, kryber ind under borde, senge, stole m.m.

Hos katte:

 • Uro
 • Rysten
 • Urenlighed
 • Mister appetitten
 • Gemmer sig, kryber ind under borde, senge, stole m.m.

Hvordan beskytter jeg kæledyret bedst nytårsaften?

Træn dine hunde til fyrværkeri!

Det bedste vil være, hvis du er hjemme med dit kæledyr. Hvis du er sammen med dit kæledyr til nytår, så hold øje med ham i løbet af aftenen og tal med glad og rolig stemme. Dette vil gøre ham meget mere tryg i situationen, hvis han har sin familie sammen med sig. På den måde mærker han også, at der ikke er fare på færde. På den måde kommer alle godt ind i det nye år! Men har du ikke er mulighed for, at sidde hjemme ved sit kæledyr, vil dette være en god løsning: Har du mulighed for, at han kan være i et værelse, eller et sted nytårsaften, hvor der er mindre fyrværkeri og støj, vil det være en god løsning. På den måde kommer han nemmere igennem nytåret uden at blive skræmt fra vid og sans.

Hvis dit kæledyr er meget angst for fyrværkeriet, så kan du give ham noget imod stress (så som DAPZylkene eller Serene um).

 

Sørg for at din hund eller kat har et halsbånd med et id navneskilt!

Selvom du har et roligt nytår i hjemmet, og ikke har planer om at lade dine kæledyr være ude, skal du sørge for, at dit kæledyr har et halsbånd med ID eller hundetegn på.

Den hurtigste måde at få dit kæledyr tilbage på er at få disse oplysninger på et navneskilt eller hundetegn, så den person der finder dit kæledyr, hurtigt kan give dig et opkald, i stedet for at skulle tage kæledyret til en dyrlæge og vente til efter ferien, med håbet om at dit kæledyr er mærket med chip.

 

Er der andet jeg kan gøre?

Her er nogle tips:

 Gå en meget lang tur med hunden, så den bliver godt træt til aften eller brug noget kastelegetøj, så hunden får masser af motion. Hvis det kan lade sig gøre, gå en tur to gange, men den sidste gang skal være før kl. 15, for lige efter, starter fyrværkeriet for alvor. 

Gør det samme med kattene hvis de er vant til det.

 

 Lad ikke kattene komme ud den 31., hele dagen, selv om de er vant til det - de kan gå i panik med alle de lyde, hvilket vi ikke ønsker for vores lille firbenede ven.


 Giv både hundene og kattene noget lækkert at spise, så de er mætte og trætte inden fyrværkeriet starter. Luk dem ind i et værelse med deres favorit legetøj og eventuelt deres hunde- eller katteseng. Hvis du har en kasse der passer til dem, lad den også stå i værelset, så de kan gemme sig i den. Et stykke af dit tøj eller dine uvaskede sko er også en rigtig god ide - din duft vil nemlig virke beroligende.

 Tænd for fjernsynet og sæt for eksempel en børnetegnefilm på, så de ikke føler sig helt alene.

 

- Se de bedste produkter mod angst herunder-

 

Thundershirt

Dette unikt designede produkt, er båret omkring din hunds krop til at give blidt og konstant tryk, som giver en dramatisk beroligende virkning. Thundershirt er blevet testet på 2.000 hunde, og mange hundetrænere, adfærdsspecialister og dyrlæger anbefaler det til at lindre angst og til at mindske adfærd, såsom overdreven gøen og hyperaktivitet. Thundershirt har endda været nyttig på hunde, der opfører sig dårligt, når man går uden for huset. Mange hunde, som er slemme til at trække hårdt i snoren, får en roligere gang bl.a. 

Zylkene

Zylkene er et naturligt kosttilskud, der beroliger din hund og kat i stressede situationer som ved separationsangst og fyrværkeri. I intense situationer for kæledyret af kortere varighed som gør dyret utrygt, som for eksempel nytårsaften eller kennelophold, anbefales det at starte behandlingen et par dage før og forsætte dagligt perioden ud.

Biogance Algo Stress

Biogance Algo Stress beroligende spray - reducer stress

Biogance Algo Stress beroligende spray kan kombineres med andre anti-stress piller eller Thundershirt for eksempel, siden denne spray bruges i miljøet og ikke direkte på dit kæledyr - det bruges på bure, senge, puder osv.

✓ Lindrende og beroligende egenskaber
✓ Hjælper med at reducere nervøsitet og angst
✓ Reducerer stressrelateret adfærd
✓ Ideel til rejser, fyrværkeri og ankomst af nye kæledyr eller børn i huset

 

Rescue Remedy Pet - Til hunde med separationsangst

Rescue Remedy Pet

Dette  helt naturlige produkt bruger en blanding af en blomster formel, der har vist sig at hjælpe hunde med at håndtere separationsangst, andre stressfaktorer og en række uønsket adfærd som overdrevet gøen.

Det er sikkert, fordi det ikke alene ikke har nogen stoffer, det er også alkoholfri og ideel til følsomme hunde. Rescue Remedy er let at bruge, der gør det let at placere dråber direkte i din hunds mund, næse, øre eller pote. Du kan også bruge det på din hunds vand og mad.

Anti-stress pasta kosttilskud

Antistressmidel til hunde og katte

En nem måde at give hurtig lindring, er at bruge denne anti-stress pasta, som der blot skal trykkes en smule af i hundens mund eller i foderet. Men da appetiten kan være væk, er den formet så du nemt kan give det direkte i munden.

Happy Hoodie

Happy Hoodie

Det bløde strækbare stofbånd komprimerer blidt dit kæledyr for at holde det roligt. Dette produkt er effektivt til at lindre kæledyrsangst, som følge af stressende situationer som trimning af pels , tordenvejr og fyrværkeri  .

En hund eller kat, der er følsom over for høje lyde i hjemmet, eller et kæledyr, der er trist og umedgøreligt, kan drage stor nytte af at bruge Happy Hoodie . Produktet kan også bruges til at holde lange ører og hår fra at komme ned i vand- og madskåle.