Blodhund

Blodhunden - en kraftfuld jagthund

Blodhunden menes at stamme fra Belgien, hvor den blev opdrættet som en jagthund, hos munkene i St. Hubert's. Det blev oprindeligt brugt til at jage hjorte, ulve og andet stort bytte, da dens kraftfulde krop var perfekt til sporing af dyr over lange afstande. I dag bliver mange blodhunde imidlertid holdt som kæledyr, hvor de udgør blide, men viljestærke ledsagere.


Blodhunden har et stort hoved med et hvælvet kranium og lange hængende ører.
Den har også en stor næse med dybe, åbne næsebor, og et sæt øjenlåg der falder ned for at afsløre den indvendige overflade af øjet. Huden hænger i løse folder over kroppen, især omkring ansigtet og på halsen, og det er her duft partikler er samlet. Det har en stærk, muskuløs krop og ben, og halen bæres normalt i en krølle over ryggen.

Blodhunde har meget stor appetit, og kræver masser af regelmæssig motion og soignering for at holde dem i topform.
De har også en tendens til at savle temmelig meget, og dette kan holde nogle folk fra at have dem i huset.

Blodhundens glatte pels kommer i flere farver: Rød, sort og lysebrun, eller rød og lysebrun.

Størrelse og vægt:
Blodhunden vejer omkring 36 - 50 kg og har en højde på omkring 58 - 68 cm.

Sundhedsproblemer:
Blodhunden er udsat for en række sundhedsproblemer, såsom hofte og albue dysplasi, øjet og øret problemer, og oppustethed.

Levetid:
En velplejet Blodhund kan leve op til omkring ti år. 

Klik på linket for at læse om andre hunderacer

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter