Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Kattetoilet og Grus

Kattetoilet og Grus

At vælge det rigtige kattebakke er lige så vigtigt for dig, som det er for din kat!

Katte der levede vildt, brugte blød jord og sand til at dække deres ekskrementer for at skjule deres lugt fra andre katte og rovdyr. Det er et instinkt, der nemt ses hos killinger, som i de fleste tilfælde ikke behøver træning i at bruge et kattetoilet. Killinger der er 3 uger gamle, starter med at bruge kattebakken.

Et kattetoilet og grus er, foruden mad og vand, de vigtigste ting man skal bruge til at pleje sin kat. Katte er territorie dyr, og når de har ekskremeret et sted, vil de vende tilbage til det. Derfor er det en god idé, at sørge for du har en kattebakke klar, når du skal have kat, så du undgår katten vælger et andet sted i huset at ekskremere.

 

Valg af kattetoilet:

De fleste foretrækker et lukket kattetoilet, fordi det holder lugten inde. Hvad mange mennesker ikke ved, er at det og vælge den rette type grus, spiller en endnu større rolle end valget af kattetoilettet.

Valg af kattegrus:

Kattegrus varierer enormt i kvaliteten. Kattegrus i lav kvalitet holder ikke så godt på urinen, og det når bunden af toilettet meget hurtigt, der resulterer i svineri, dårlig lugt, og gør det sværere at gøre kattetoilettet rent. Kattegrus i lav kvalitet, tørrer heller ikke afføringen særlig godt, som resulterer i endnu mere dårlig lugt. Fordi afføringen ikke er så tør, som den bør være, når du gør toilettet rent kort tid efter katten har brugt det, vil det også klistre til din rense skovl.

Tilbehør til kattebakker:

Mere om killingepleje:

Tandpleje      Pelspleje          Killingetræning        Hygiejne hos katte

 

Forrige artikel Guide til klippeskær og afstandskamme
Næste artikel Kattelemme guide