Hjemtransport af din hvalp

Tag hvalpen med hjem

Det kan synes som en god idé selv at holde hvalpen når du henter den hjem, men selv om det virker venligt og beroligende, er det ikke den sikreste måde. Først og fremmest udsætter du hvalpen for mere fare, hvis du skulle komme ud for en ulykke, eller, hvis den bliver bange og forsøger at springe ud af dine arme. Desuden, er det sådan for nogle hvalpe, at hvis de bliver bange, vil deres blære tømmes, og det vil så gå ud over dig. En anden vigtig ting at huske er, at den første køretur normalt er meget traumatisk for en lille hvalp. Du ønsker ikke, at den skal forbinde denne skræmmende oplevelse med sin nye familie. For dens egen sikkerheds og psykiske velværes skyld, skal du have en sikker og komfortabel transportkasse til at transportere den i.

 

Når du vælger en transportkasse / bur til din hvalp, bør du overveje følgende:

 

  Hvor stor vil din hund være, når den er fuldt udvokset?

Din søde labrador-hvalp vil vokse sig mange gange større indenfor de næste par år.Før du køber transportkasse eller bur til din hvalp, bør du finde oplysninger om vægt og størrelse på den race, din hund tilhører, og købe transportkasse/bur, som vil kunne bruges fra den er hvalp, til den er fuldt udvokset.

 

Vil det passe i din bil?

Mål din bil før du køber en stor transportkasse eller bur. Og husk på, at din hund vil ligge ned under transport, så  transportkassen behøver ikke være unødig høj. Når du vælger en transportkasse til din bil, bør du også overveje, om du har brug for plads til andre ting, såsom en barnevogn, værktøj osv. Mange gange er en foldbar transportkasse bedre end et hundebur, fordi som navnet antyder, kan den foldes sammen, og er så lettere at få ud af din bil. Hvis din hund ikke er i din bil så ofte, er det afgjort en ting at overveje. Hvis du har en bil, der ikke er stor nok til et bur eller en mellemstor kasse, som det er tilfældet for mange, kan en hundesele være perfekt for dig. Den kan sættes på sikkerhedsselen i bilen. En anden mulighed, hvis,du har en stationcar, er et hundegitter.

 

Har du planer om at tage din hund med på et fly?

Det er en frustrerende oplevelse, hvis du ankommer med din hund i lufthavnen, og du ikke får lov til at komme ombord, fordi din hunds transportkasse ikke er flygodkendt, eller fordi den er for stor. Kontroller altid med flyselskabet, hvad reglerne er, da de kan variere fra selskab til selskab. Afhængig af størrelsen på din hund, kan du selv få lov til at bære den ombord på flyet. Så, hvis du har planer om at tage din hvalp med på et fly, køb altid en flygodkendt transportkasse.

 

TAGS: