Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Catnip er vel kendt af mange katteelskere

Catnip er vel kendt af mange katteelskere

Kat nyder sin katteurt

Catnip kendes også under navne som ”kattegræs” og ”katteurt”. Grunden til at denne urt er så velkendt, er den sjove effekt den har på katte. Når en kat udsættes for urten, vil duften få, katten til at rulle rundt, gnubbe sig, savle, hoppe, løbe rundt, slikke på legetøjet med katteurten m.m. Denne effekt vil vare 5 til 15 minutter, hvorefter katten som regel tager en lang afslappende lur.

Catnip virker på ca. 70 - 90% af kattearter!

Selv løver reagerer på denne urt. Killinger yngre end 3 måneder og gamle katte reagerer dog sjældent på det.

Du kan få Catnip i 3 varianter: Frø, flydende eller tørret.

Catnip i frø: Så frøene og giv dem godt med vand , og efter en uges tid, vil græsset begynde at gro. Sæt det på et tilgængeligt sted. Står katteurten inde, så kan du ved hjælp af noget kyllingehegn eller lignende, undgå, at din kat roder rundt i muldet. Du kan også skære noget af urterne, og tørre det i ovnen.

Flydende catnip: Flydende catnip er den ideelle måde, at få din kat til at gå i gang med et hvilket som helst kradsetræ. Stænk nogle dråber på kradsetræet, og din kat få svært ved at holde sig væk.

Tørret catnip: Tørret catnip er mere koncentreret, og derfor kattens foretrukne variant. Det er også den konsistens, man ser i mange former for legetøj med Catnip. Som tidligere nævnt, kan du selv tørre katteurten fra en plante og tilføje det i din kats legetøj. Du kan også lave små pude med Catnip indeni.

Legetøj er vigtige, da kattene får lov at udleve deres naturlige jagtinstinkt på en sjov og sikker måde.

Forrige artikel Guide: cykling med din hund
Næste artikel Burtræning af hvalpe