Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Burtræning af hvalpe

Burtræning af hvalpe

Hvordan Burtræner Du Din Hvalp

Burtræning er den bedste måde at gøre din hvalp lydig, samt holde ham fra at lave ballade i dit hjem, når du ikke kan føre tilsyn med ham. Hvalpe er berygtede for at tygge på sko, gnave på møbler, rode i papirkurven eller anden dårlig opførsel når du vender din ryg til. Træning af din hvalp til at være lykkelig i sit bur, kan redde dig fra at gå fra forstanden! Efter hvalpen er burtrænet, vil han se buret som sit eget, hvor han kan sove og hvile sig.

Hvad du skal kigger efter i et hundebur:

Fordi en hvalp er genetisk sammensat til ikke at ødelægge de områder, hvor han sover eller spiser, er det at give ham den rette størrelse kasse afgørende. Den skal være stor nok til at han kan sprede sig bekvemt, men ikke så stor, at han kan finde et lille hjørne til at "do his business". De fleste kasser kommer i små, mellemstore, store og ekstra store. Hvis du ønsker at købe en kasse/bur, der er større, så du kan bruge det i fremtiden til transport af hund i bilen, kan du for eksempel tilføje noget inde i det, så din hvalp ikke har for meget plads at flytte rundt. Plastik kasser med tråddøre vil være gode nok, men trådbure med en front- og sideudgangsdør er at foretrække, da de giver god ventilation og normalt har aftagelig plastbakke på gulvet for nem rengøring. I koldt vejr kan et overtræk monteres over toppen og siderne på kassen. Puder og hundesenge er ikke nødvendige, men en madras specielt designet til gulvet i kassen kan være mere behageligt for hunden i koldt vejr.

Relaterede produkter:

 

Her er 6 trin til at burtræne hvalpen:

     1.     Gør hvalpen fortrolig med dens nye hjem. Stil kasse ned med døren åben og invitere din hvalp indenfor. Sæt hans foretrukne legetøj i kasse for at lokke ham og lad hvalpen vandre ind og ud. Tving aldrig hvalpen ind i kassen i denne træningsfase. Placer et eller godbidder inde i buret, og han vil begynde at associere bur med en god ting. Når det er tid til at sove, put et legetøjet indeni - Hvalpene er vant til at sove med sine søskende og mor, og et krammedyr vil give ham en følelse af at have dem omkring. Tilføj en T-shirt med din duft for at hjælpe med tilknytningen til din hvalp og give ham en ekstra følelse af beskyttelse.

     2.     Beløn hvalpen for at være i kassen. Når hvalpen er inde i kassen, ros ham. Giv ham en "God hund" eller en lille godbid for at vise ham, hvor glad du er for at han er i sin kasse. Vær blid og stille. Hvis du bruger en højfrekvent, overgearet stemme, vil han styrte ud og blive distraheret fra lektionen.

     3.     Begrænse din hvalp til at være inde i kassen, når du ikke kan holde øje med ham. I første omgang kan du holde kassen i nærheden af dig, når du ser tv, sidder ved computeren eller tager opvasken. Sæt hvalp ind og luk døren så han ikke kan komme ud, og ignorere ham mens du gør hvad du gør. Forlade ham i ca 20 minutter, og luk ham så ud. Flyt gradvist kassen længere væk, indtil han ikke kan se dig mere, men stadig er rolig.

     4.     Tag hvalpen udenfor, så snart du lukker ham ud. Du ønsker at hvalpen skal vide, at udenfor er det rette sted at gå på toilettet. Så snart du åbner kassedøren, tager du ham op og bære ham udenfor. Sæt ham på græsset og sige noget i retning af "Gå på toilettet". Hvis han gør, ros ham begejstret. Gentag dette hver gang du fjerne ham fra hans kasse, og efter et stykke tid vil han lære rutinen.

     5.     Placer din hvalp i hans kasse i længere og længere tid. Når hvalpen er rolig i sin kasse i 20 minutter uden at kunne se dig, begynd at øge den tid han er begrænset til kassen med 20 minutter. Flyt ham til det sted, du vil have at hans kasse skal være på permanent-et hjørne af dit soveværelse, vaskerum, garage osv., og efterlade ham der i længere og længere tid - op til en time for en hvalp under seks måneder gamle . Hold aldrig en hvalp der er mindre end et år gamle i en kasse i mere end fire timer ad gangen. Hvis han "tilsmudser" kassen skal du tage ham ud med det samme, rengøre kassen, og derefter returnere ham til den. Bebrejde ham ikke for at haft et uheld. Giv ham ikke mad eller vand, før du sætter ham i hans kasse med henblik på træning.

     6.     Være konsekvent og meget tålmodig. Du bliver nødt til at gentage disse trin igen og igen og igen. Snart vil din hvalp elske sin hyggelige lille hule, og kan endda vælge at lægge sig i den for at sove, tygge på hans ben eller lege med sit legetøj. Begræns ham til hans kasse når han skal sove, og når ikke du er i stand til at holde styr på hvad han går og laver. Men sørg for at give ham masser af motion, legetid og socialisering og lydighedstræning.

En hund er ikke beregnet til at blive i et bur, når han er gammel nok og velopdragen nok til at bo i huset uden opsyn. Når han har lært, hvor der kan gås på toilettet, og ikke skader eller ødelægger møbler og lignende længere, kan du begrænse ham til hans kasse en gang dagligt i en halv time for at opdatere hans træning. Brug aldrig kassen som straf, da din hund kan begynde at hade den.

PERFEKT TIL BURTRÆNING:

Foldbar Transporttaske

KONG hvalpelegetøj

Mere om pleje og træning af hvalpe:

Tandpleje hos hvalpe    Træn din hund til at fange en frisbee

 

 

 

 

Forrige artikel Catnip er vel kendt af mange katteelskere
Næste artikel Dansk brugsanvisning til Trixie foderautomat (TX2438)