Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Træn din hund til at fange en frisbee

Træn din hund til at fange en frisbee

Hunde og Frisbee

Har du nogensinde set en Border Collie flyver gennem luften for at fange en frisbee og ønskede din hund kunne gøre det samme? Måske har du selv prøvet at få din hund til at jage efter en frisbee, men han bare står og kigger på dig, lamslået. Nedenfor finder du nogle tips til at få dig i gang.

Frisbee legetøj til hvalpeFrisbees kommer i flere stilarter. De fleste er lavet i hård eller blød plast i størrelser fra små til store, nogle har et hul i midten for lettere håndtering, og nogle er lavet af et blødt stof med en stiv vægtet kant til indendørs brug. Den bedste frisbee for din første gang frisbee hundetræning er blød plast med afrundede kanter og et hul eller fordybning i midten. Denne form for Frisbee er let for din hund at fange og vil ikke skade tænderne. Når du har valgt din frisbee (eller flere for de bedste resultater), er tricket at få din hund til ikke at jagte den, men at fange den og bringe den tilbage til dig.

 

Det hjælper, hvis din hund er en naturlig retriever. Nogle hunde har ingen interesse i at jage bolde, stave, eller frisbees, og endnu mindre interesse i at bringe noget tilbage til dig. Hvis du kaste en bold og din hund render efter den, vil han nok være glad for at løbe efter en frisbee. Hvis ja, er her nogle tips om, hvordan du får ham til at være en god frisbee hund.

Begynde i det små. Sid på gulvet med din hund og hold frisbeen i hånden. Rør hundens mund forsigtigt med den, og sig "grib". Hvis hunden åbner munden en smule, put frisbeen ind i den. Når hunden holder den i munden, ros ham begejstret. Snart vil han begynde at tage frisbees når du tilbyder dem.

Fortæl hunden at den skal slippe. Når du har fået ham til at tage frisbeen fra dig hver gang, så lad ham holde den i munden i et par sekunder og så fortælle ham, at han skal give slip. Sig "slip", og hvis han lader den gå, ros ham og / eller give ham en godbid. Hvis han ikke ønsker at slippe den, skal du trykke din finger forsigtigt på hundens overlæbe for at presse den mod hans tænder. Hunden vil åbne munden for at afslutte presset, således at hunden slipper frisbeen. Sig "God dreng, slip" og beløn ham med godbidder. Fortsæt med at gøre dette igen og igen, indtil han smider frisbeen, når du giver kommandoen.

Relaterede produkter:

Udstyr i hundetræning

Hundelegetøj

Udvid legen. Nu, hvor han tager frisbeen fra din hånd og dropper den, når du fortæller ham det, flyt lidt væk fra ham, og smid frisbeen forsigtigt ind i munden på ham. Beløn hunden, når han fanger den. Når han har fanget frisbeen hver gang du smider den fra kort afstand, begynd at bevæge dig længere og længere væk. Husk altid at rose ham hver gang han fanger den. Hvis han ikke bringer den tilbage til dig naturligt (som mange hunde vil gøre bare så du kan smide den igen), kan du bruge et lager af frisbees i første omgang. Dit vigtigste mål er bare for hunden at fange den på længere og længere afstande.

 

Når hunden jagter frisbeen og fanger den med held, bed ham om at bringe den tilbage. Når hunden har den i munden, begynd at kalde på ham og klappe i hænderne, blæs i en fløjte eller anden opførsel, du bruger til at få ham til at komme til jer. Hvis han bringer frisbeen tilbage, fortæl ham at han skal slippe den, og beløn ham, hvis han gør begge dele. Hvis han bare kommer tilbage uden frisbeen, skal du ikke skælde ham ud eller virke skuffet, bare smid ham en anden frisbee og gentag prøven. Når han bringer den tilbage og slipper den, overreager din glæde og giv ham hans foretrukne godbidder.

Tag aldrig frisbeen ud af hundes munden, når han bringer den tilbage til dig. Dette kan resultere i en tovtrækning, der vil ødelægge frisbeen, samt underminerer din tidligere "slip" uddannelse. Hvis han ikke ønsker at slippe den, når du har fortalt ham det engang, så vend ryggen til eller se bort fra ham og vent. Sig ikke "slip, slip, slip", da han vil synes, at han ikke er nødt til at adlyde dine kommandoer, indtil du sige dem igen og igen. Hvis du venter tålmodigt uden at give ham opmærksomhed, vil han til sidst droppe frisbeen. Så skal du rose ham med en glad lille stemme, og straks smide frisbeen igen. Det er belønning nok for det fleste hunde at lege med dig og få din godkendelse.

Efter et stykke tid vil du nok fortryde den dag, du lærte din hund til at spille frisbee. Han vil formentlig bringe den til dig, hver gang du går ud af døren!

Forrige artikel Hvorfor hunde bliver fede!
Næste artikel Hofteledsdysplasi hos hunde