Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Top 10 tips til at holde din hund sund

Top 10 tips til at holde din hund sund

Giv Din Firbenede Ven Et Glad Og Sundt Liv!

Der er enkle og praktiske tips, som du kan følge for at give din hund et langt, sundt og lykkeligt liv med dig og din familie.

Tandhygiejne

Din hunds tandhygiejne er meget vigtigt. Det kan faktisk tilføje tre til fem år til dens liv! Hvis du ikke regelmæssigt renser dens tænder, kan din hund få dårlig ånde og smertefulde tandkøds- og tandsygdomme. Disse infektioner kan også sprede sig til hans lunger, hjerte, lever og nyrer.

Din hunds tandhygiejne er meget vigtigt. Det kan faktisk tilføje tre til fem år til dens liv! Hvis du ikke regelmæssigt renser dens tænder, kan din hund få dårlig ånde og smertefulde tandkøds- og tandsygdomme. Disse infektioner kan også sprede sig til hans lunger, hjerte, lever og nyrer.

Regelmæssig motion

Masser af motion for din hund er nødvendig. Gå de regelmæssige ture eller løb sammen. En sådan fysisk aktivitet vil ikke blot bidrage til at afværge ledsygdomme senere i livet, men vil holde din hund i form, og stimulere hans sind. Få noget sjovt legetøj, I kan nyde at lege med sammen, da det også vil hjælpe med at holde dig i god nok form at løbe efter ham.

Undervis dig selv om hvor meget motion din hund har behov for ved at tjekke anbefalinger for dens race.

 

Mental stimulation

Vedvarende mental stimulation er vigtig. Lær din hund nye tricks, træn den godt. Leg med ham regelmæssigt og introducer hundelegetøj, der stimulerer dens intellekt.

Ved at træne din hund godt, vil han være mindre ængstelig eller stresset, fordi I vil være i stand til at kommunikere bedre med hinanden. Du kan undgå dårlig adfærd som generende gøen eller tygning af dine sko eller møbler. Din hund vil helt sikkert blive meget gladere af ikke at høre skuffelsen i din stemme for at gøre noget forkert.

 

Den bedste ernæring

Se de bedste mærker af hundemad, især dem, der har race- og aldersbestemt foder. På denne måde sørger du for at opfylde din hunds særlige ernæringsmæssige behov. Hvis din hund bor sammen med en vis medicinsk tilstand som sukkersyge, kan du få passende regelmæssige måltider for at holde den sund og glad.

Beløn den med sunde hundegodbidder og snacks, når du fremmer den rigtige adfærd. Hold din hund godt hydreret, især om sommeren.

Undgå fedme

 Fedme er ikke kun et menneskeligt problem. Selv hunde lider, når de er overvægtige. Hold din hund på en velafbalanceret diæt med nok motion. Hvis den ser ud til at tage for meget på i vægt, så skal du kontakte din dyrlæge, så du kan få din hund på en ny diæt og motionsskema til at holde ham sund og glad.

Få det rigtige halsbånd, snor og navneskilt

Lad ikke din hund blive ramt af en bil under sine gåture eller fare vild og ende i et dyreinternat uden et hjem. Når I går tur om natten eller på mørke vinterdage, så sørg for din hund er synlig for andre. Du kan gøre dette med en særlig lygte fastgjort til hundens halsbånd. Vælg den rigtige snor og halsbånd, så du kan holde din hund sikkert ved din side og væk fra skader. Få et hundetegn, der passer til alle dine oplysninger for at sikre, at han bliver ført tilbage til dig, hvis han farer vildt.

Korrekt regelmæssig pleje

Undersøg regelmæssigt din hunds hud og pels. Check for parasitter, såsom lopper, og eventuelle ændringer i dens hud. Få en dyrlæge til at se på eventuelle uregelmæssigheder.

Børst din hunds pels for at befri den for snavs og løse hår. Giv den et bad, når den har brug for det, men pas på ikke at gøre det overdrevent, da det ville tørre dens væsentlige naturlige olier.

Rens din hunds ører og trim neglene. Lange kløer kan forårsage en frygtelig ulykke som, hvis de blev fanget i noget, og flået af, hvilket forårsager blødning. Brug de rigtige værktøjer til at sikre at din hund får den bedste negleklipning.

Hold et roligt, fredeligt og trygt hjem

Din hund vil tilbringe det meste af sin tid i dit hjem og derfor skal du sørge for, at det er et sikkert, roligt og fredeligt miljø for ham. Hold farligt affald, medicin eller gødning i skuret langt væk fra din hund. Mange hunde dør af forgiftning efter indtagelse af almindelige ting i dit hjem.

Lad din hund nyde dens personlige rum. Lær dig selv og dine børn ikke at forstyrre din hund, når den spiser og sover. Selv din hund har brug for privatliv og plads.

Regelmæssige sundhedstjek

Din hunds krop vil lade dig vide, når der er tegn på at noget er galt. Gør det til en vane at give hele din hunds krop en undersøgelse. Undersøg og kontroller for noget lignende hævelser og betændelser. Hvis du ser noget usædvanligt, skal du tage den til dyrlægen så hurtigt som muligt.

Tilbyd masser af kærlighed og omsorg

Elsk din hund som den kammerat den er. Lad den føle, at den er en del af din familie! Tag den med på særlige ture sammen med dig, som f.eks. vandreture eller svømning. Klø den bag ørerne, klap dens hoved blidt og gnid dens mave. Hunde er dejlige dyr, gode kammerater!

 

Forrige artikel Vind krigen mod tisseri i huset
Næste artikel Fem tips til pasning af en aldrende hund