Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Sig "NEJ!" til madrester!

Sig "NEJ!" til madrester!

Giv ikke din hund madrester!

Hunde har særlige ernæringsmæssige behov gennem hele deres liv for at leve sundt. På trods af dette faktum er der en stigende tendens til at hundeejere supplerer deres hundes kost med madrester. Dette kan føre til ubalancerede diæter og øget risiko for fedme.

En ansvarlig hundeejer bør være opmærksom på alder, race og temperament af sin hund for at sikre, at den får den rigtige ernæring. En hvalp kræver en kost rig på proteiner, kalorier og fedt for hans udviklende krop. En ældre hund kræver færre kalorier, da dens aktivitetsniveau falder med aldringsprocessen. Den korrekte hundemad og daglige mængde er også vigtigt for at sikre, at din hund opretholder en sund vægt.

Det er rigtigt, at din hund vil spise hvilke som helst fødevarer du giver ham, da det er et altædende dyr. Men ringere kvalitet mad som madrester kan forårsage din hund mere skade end gavn. Menneskers mad indeholder høje natrium niveauer, som kan forårsage at din hund får hjertesygdomme.

Bortset fra de mangler, der kommer om fra at fodre din hund madrester, er der også den øgede risiko for fedme og alle de problemer, der kommer med det som f.eks. diabetes. En hunds menneskeføde-indtagelse er en afspejling af ejerens indtag. Det er derfor, det er konstateret, at overvægtige hundeejere har også en overvægtig hund.

Hvis din hund er vant til at være omkring dig under spisetid, kan du prøve at sætte den i et andet område af huset med sit foretrukne legetøj, for at undgå fristelsen til at give den madrester.

Hundemad er specielt fremstillet til at imødekomme din hunds fulde ernæring. Mærker som Hill's og Eukanuba har tilstrækkelig kvalitet næringsstoffer og at tilføje madrester til denne diæt forstyrrer balancen i den interne kontrol mekanisme, der fører til vægtøgning.

Hvis du fodrer din hund med for meget af dine madrester, kan du føre din hund til et liv, hvor den lider af fedme, dårligt blodomløb, dårlig fordøjelse og dårlig mobilitet. Dens liv vil være fuld af smerte, og dens levetid sænket. Det er klart, uanset hvor nuttet din hund, vil du ikke gøre den nogen tjeneste ved at fodre den med madrester.

 

 

 

Forrige artikel Sådan påvirker motion din hund
Næste artikel Køb et kæledyr og slip for allergi