Gå til indhold
PetDreams skifter snart navn til Petlux 👉 Optjen rabatpoint med Club Petlux her ⭐️
PetDreams skifter snart navn til Petlux 👉 Optjen rabatpoint med Club Petlux her ⭐️
Hundefedme, der skyldes sygdom

Hundefedme, der skyldes sygdom

Hundefedme, der skyldes sygdom

Sørg for at din hund ikke lider af en medicinsk tilstand, der gør den overvægtig

Der er mange ejere af hunde, der lider af fedme, der ikke indser, at deres hunde er fed. Din dyrlæge kan vurdere og afgøre, om din hund er overvægtig, pga. for meget eller forkert mad, eller om en sygdom er årsag eller bidrag til din hunds overvægt.

Almindelige sygdomme, der kan bidrage til hundefedme:

Hypothyroidisme gør at en hunds krop producerer mindre skjoldbruskkirtelhormon, som påvirker stofskiftet. Jo mindre skjoldbruskkirtelhormon, jo lavere stofskifte og lavere energibehov. En hund bliver overvægtig, hvis den udvikler hypothyreose og bliver fodret med den samme mængde, som da den var sund.

Afhængig af race, vil mange dyrlæger kontrollere en overvægtig hund for hypothyroidisme, før et vægtreduktionsprogram påbegyndes. Det er meget vanskeligt at få en hypothyroid hund til at tabe, selv når den bliver fodret med en vægtreduktionskost. Ved at behandle hypothyreose i forbindelse med at starte et vægtkontrolprogram, er chancerne for succes meget større.

Cushings sygdom er en sygdom, hvor binyrerne producerer et for højt niveau af glukokortikoider som kan ændre metabolisme og forårsage en stigning i appetit og øget aflejring af fedt.

Insulinom er en tumor, der forekommer i bugspytkirtlen, som består af de celler, der producerer insulin. En hund med en insulinoma producerer for meget insulin. Insulin har tendens til at øge fødeindtagelse og fremme generering af væv, herunder fedt.

Hypofyse-abnormiteter kan også forårsage hundefedme. Hypofysen producerer hormoner og regulerer, hvordan andre hormoner er produceret af andre kirtler. Unormalt fungerende hypofyse kan ændre en hunds appetit, metabolisme og fedtdepoter.

Hjernesygdomme, der påvirker hypothalamus, kan forårsage øget appetit, fordi det er den del af hjernen, der regulerer appetit. Selvom det er sjældent, kan abnormiteter i hypothalamus forårsage en hund til at spise mere og blive fede.

Som en ansvarlig hundeejer, er det vigtigt at holde din hunds helbred på sit bedste. Mødes regelmæssigt med din hunds dyrlæge for at styre dens vægt. Hvis din hund er diagnosticeret med en sygdom, der er årsag til at den er fed, er det ikke verdens undergang. Veterinærmedicin er kommet en lang vej, og du vil få den nødvendige behandling og særlige recept mad til at styre dens vægt.

 

Sådan kan din hund tabe sig 

Forrige artikel Administrer Din Overvægtige Hunds Vægt
Næste artikel Hvorfor hunde bliver fede!