Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
De 8 nemmeste måder at forebygge sygdom hos katte og hunde

De 8 nemmeste måder at forebygge sygdom hos katte og hunde

Lær at forebygge sygdom for at give dit kæledyr et langt sundt liv!

Forebyggelse er altid bedre end at helbrede en sygdom efter at den er startet. Det gælder også for vores kæledyr - at holde dem sunde ved at forhindre sygdomme kan ikke kun spare dem fra den smerte og lidelse, kan det også minimere omkostningerne til dyrlægebesøg og eventuelle hospitalsbesøg. Følgende er de bedste tips til at give dig den fordel.

1. Få dit kæledyr kastreret eller steriliseret

Ikke blot vil dette kontrollere forplantning og mængden af uønskede kæledyr, det mindsker også risikoen for sygdomme som urinvejsinfektioner, testikelkræft, prostatakræft og brystkræft. Adfærdsmæssige problemer elimineres også ved kastration og sterilisation.

2. Vacciner dit kæledyr

Når erhverver dit kæledyr, er det vigtigt at holde sig ajour med dets anbefalede vaccinationsprogram. Det holder dit kæledyr fra at få farlige og dødelige sygdomme som rabies. Hold dig godt informeret om, hvilke kæledyrssygdomme, der kan forebygges, og om dit kæledyr kan få en vaccine fra sin dyrlæge.

3. Oprethold mundhygiejne

Børstning af din hunds tænder skal være en regelmæssig affære. Denne øvelse bør forvaltes i dyrets daglige rutine fra når den bliver en del af dit hjem. Paradentose kan forårsage alvorlige infektioner, knogletab og smertefulde sår i munden. Dentale infektioner er også blevet kendt for at forårsage alvorlige sygdomme i nyrer, hjerte og lever. Dentiplaque er også fremragende til at forebygge at plak opbygges.

4. Administrer dit kæledyrs vægt

Fedme bidrager til alvorlige sygdomme som diabetes og slidgigt. Den overskydende vægt belaster også kroppen, når den kommer sig efter sygdom, skader eller kirurgiske indgreb. Ligesom mennesker, er kæledyr nødt til at spise de rigtige portioner baseret på deres størrelse og aktivitetsniveau. Kæledyr har også brug for regelmæssig motion, som er et vigtigt redskab til vægtkontrol. Læs vores guider om: undgå at din hund bliver overvægtige og motionsplan til hunde. 

5. Vælg det relevante foder og godbidder

Alle kæledyr kræver en vis grad af ernæring afhængigt af livsfase, størrelse og race. Etiketter på foderemballagen skal opfylde minimumskravene for ernæringsmæssige behov, før du begynde at give det til dit kæledyr. Ved start på nyt foder eller fodertilskud, er det vigtigt at kontrollere for fysiske ændringer som hårtab eller hudirritationer, som er en indikation af en fødevareallergi.

6. Regelmæssig pelspleje

Børstning og klipning af  hundens/kattens pels, især hvis den har langt hår fjerner ubehagelige knuder og filter. Regelmæssig rengøring af ørerne undgår ophobning af snavs og bakterier, samt belyser eventuelle infektioner så tidligt som muligt.

7. Regelmæssig parasitkontrol

I hver sæson, kan parasitter som lopper og flåter angribe, især i de køligere måneder. Dødelige sygdomme kan være forårsaget af interne parasitter som rundorme, hageorm og hjerteorm. Dyrlægen kan give vejledning i at håndtere nye parasit trusler, men du bør regelmæssigt foretage fysiske undersøgelser af dit kæledyr. Læs vores guide om loppebehandling.


8. Planlæg regelmæssige dyrlæge besøg

Regelmæssige kontrol hos dyrlægen kan planlægges for at sikre dit kæledyr er i topform. Disse kan være en eller to gange om året. Alle sundhedsmæssige bekymringer og problemer kan løses i løbet af disse besøg. Eventuelle sygdomme kan også opdages tidligt og forvaltes mere effektivt.

Her er nogle artikler om hunde og kattes helbred:

Giardia hos katte

Giftige planter for katte

Sådan ved du din kat har tandpine

Separationsangst hos hunde

Hundefedme, der skyldes sygdom

 

Forrige artikel Fem tips til pasning af en aldrende hund
Næste artikel Bliv fri for lopper hos hunde og katte!