Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Bliv fri for lopper hos hunde og katte!

Bliv fri for lopper hos hunde og katte!

Lopper er små parasitter, der lever af blod fra dyr. Den mest almindelige type af lopper er Ctenocephalides felis, bedre kendt som katteloppen, der lever på katte, hunde og vilde dyr.

Lopper gennemgår 4 stadier - æg, larve, puppe og voksen loppe. At slippe af med lopper betyder ikke kun at slå de voksne lopper ihjel, men også at bryde livscyklen hos lopperne, så æggene, larverne og pupperne ikke udvikler sig til flere voksne lopper - hunloppen lægger op til 27 nye æg hver dag! En voksen loppe er let at se, og hvis du har set en, kan du være sikker på at dit kæledyr allerede er fyldt med æg.

 Tegn på din 4-benede ven har lopper:

Hvis du lægger mærke til hvide og sorte sand-lignende prikker omkring halsen og ved haleroden, skal du fjerne dem - de er næsten med sikkerhed æg og afføring. De hvide prikker (æggene) ligner skæl. Kæledyret vil ofte forsøge at klø sig. Lopperne kan også finde på at bide, så der opstår små sår i hunden på hunden eller katten, så de kan virke mere stressede end normalt og gnide sig op ad møbler m.m. i forsøget på at lindre kløen. 

Kontroler for lopper i dit hjem:

Hvis dit kæledyr har lopper, vil du med sikkerhed finde æg og lopper i dit hjem, især der hvor kæledyret opholder sig meget. Sørg for at støvsuge hele hjemmet, og vær særlig omhyggelig med sofaer, puder og tæpper, sprækker i gulvbrædder og husk at vaske kæledyrets soveunderlag. Det kan i nogle tilfælde også være rigtig effektivt at benytte en damprenser i hjemmet, specielt hvis du har plankegulv med mange sprækker. 

Skil dig af med støvsugerposen efter brug, da æggene kan klægges, og larverne kan overleve i flere uger inde i posen, og derved infestere hjemmet igen. Som minimum skal du i hvert fald klippe enden af et loppehalsbånd eller lignende, og lægge det i støvsugerposen. 

Bændelorm og lopper hos hunde og katte:

Lopper bærer oftest en parasit kaldet bændelorm, Diphylidium caninum. En kat eller hund der har lopper, vil ofte indtage lopper mens de rengører sig selv, og derved få bændelorm. Æg fra bændelorm kan ofte ses på hårerne omkring anus på kæledyret, og de voksne orm ses i afføringen. Når æggene kommer ind i kæledyrets tarme, udvikler de sig til voksne bændelorm. Hvis din hund eller kat har lopper, kan du kontakte din dyrlæge, så han/hun kan udskrive medicin mod bændelorm.

 

 

Sådan behandler du loppeproblemer hos hunde med Biospotix loppekur:

  Min hund har lopper Min hund har ikke lopper, men jeg vil gerne forebygge dem
(Angreb på parasitter)

Loppeshampoo økologisk 250 ml
Ja

Giv din hund et grundigt bad med denne shampoo. Lad det sidde i pelsen i 2 min., og skyl derefter al shampooen væk. Mellem 95 % og 100 % af alle lopper vil blive fjernet ved dette stadie.

Du kan også skifte mellem shampoo typerne, når du vasker: Brug en loppeshampoo hver 2. gang du bader ham. Du kan benytte loppeshampooen et par gange om ugen, til lopperne er helt væk fra pelsen. 
Ikke nødvendig
(Angreb på parasitter)

Loppespray / loppemiddel til hundens miljø
Ja

Brug Biospotix Spray til at udrydde lopper i hjemmet. En flaske på 500 ml rækker til 40-50 m2. Sørg for at spraye alle steder i hjemmet, hvor der kan være mistanke om lopper. Sprayen laver ikke skjolde på tæpper og møbler, så længe du ikke sprayer længe på samme sted. 
Ikke nødvendig
(forebyggende fase)

Små hunde:
pipetter mod lopper


Økologisk loppemiddel til store hunde


Ja

Hunde under 20 kg og hvalpe over 3 måneder: Brug den øverste her til venstre.

Hunde og hvalpe op til 10 kg: 1 pipette.
Hunde 10-20 kg: 2 pipetter.

Hunde over 20 kg: Brug den nederste af de 2 pakker her til venstre.

Giv 1 pipette pr. behandling. Fordel pipettens indhold i hundens nakke. Holder 4 uger.
Ja

Hunde under 20 kg og hvalpe over 3 måneder: Brug den øverste her til venstre.

Hunde og hvalpe op til 10 kg: 1 pipette.
Hunde 10-20 kg: 2 pipetter

Hunde over 20 kg: Brug den nederste af de 2 pakker her til venstre.

Fordel pipettens indhold i hundens nakke. Holder 4 uger.
(forebyggende fase)

Loppemiddel til hunde
Ja, hvis din hund kommer nogle steder, hvor du ved, at der er lopper, f.eks. skove og parker. Sprayen fungerer delvist som bekæmpelse. Er det helt umuligt at benytte loppeshampoo på din hund eller kat, kan dette være et alternativ, men det vil ikke være nær så effektivt. 

Spray på pelsen og børst grundigt. Ingen skylning nødvendig. Kæledyret vil være beskyttet mod lopper og utøj i ca. 48 timer efter behandling. 
Ja, hvis din hund kommer nogle steder, hvor du ved, at der er lopper, f.eks. skove og parker.

Spray på pelsen, og børst grundigt. Ingen skylning nødvendig. Behandlingen beskytter mod lopper, tæger m.m. i ca. 48 timer. 
(forebyggende fase)

Små hunde:
loppehalsbånd til små hunde


loppehalsbånd til store hunde
Måske. Hvis du har mere end 1 hund, ja. Hvis du kun har 1 hund, nej, da de to produkter ovenfor løser problemet. 

Det øverste produkt her til venstre er et loppehalsbånd på 38 cm. i længden til små hunde. Det nederste er 75 cm. langt og til større hunde over 15-20 kg. 

Ikke nødvendig, hvis du bruger pipetten.

Til forebyggelse, vælg derfor enten halsbånd eller pipette.

Det øverste produkt her til venstre er et loppehalsbånd på 38 cm. i længden til små hunde. Det nederste er 75 cm. langt og til større hunde over 15-20 kg. 

Hvalpe under 3 måneder:

To spande vand + 1 loppekam + Hvalpeshampoo + Tålmodighed

  1. Fyld varmt vand med hvalpeshampoo i den ene spand, og rent varmt vand i den anden spand. Du skal ikke bade din hvalp, så du behøver ikke at frygte at vandet er for varmt.
  2. Dyp kammen i spanden med sæbevand, og kæm pelsen hurtigt igennem med små hurtige bevægelser. Dyp kammen med lopper i spanden med rent vand, og lad alt fra kammen blive i vandet. Det varme vand vil dræbe lopper, æg og larver.
  3. Gentag denne proces flere gange, hvor du koncentrerer dig om nakken og haleroden, hvor lopper foretrækker at opholde sig. Det kan blive nødvendigt at gentage denne proces over flere dage, indtil alle lopper er væk.

Du kan også lægge et loppehalsbånd i støvsugerposen. Mens du støvsuger, vil æg og lopper komme i kontakt med halsbåndet, hvilket vil dræbe dem.

 

 

Sådan behandler du loppeproblemer hos katte med Biospotix loppekur:

  Min kat har lopper Min kat har ikke lopper, men jeg vil forebygge mod dem
(Angreb på parasitter)

Loppeshampoo til katte
Ja

Mellem 95 % og 100 % af alle lopper vil blive fjernet ved dette stadie. Du kan benytte loppeshampooen et par gange om ugen, til du ikke længere finder lopper, hvis det er nødvendigt. 
Ikke nødvendig
(Angreb på parasitter)

Ja

Brug Biospotic Indoor spray for at bekæmpe lopper og æg i huset. Sprayen rækker til 40-50 m2. Sørg for at spraye alle steder, hvor der er mistanke om lopper, specielt alle steder hvor kæledyret har opholdt sig. 
Ikke nødvendig
(forebyggelse fase)

loppemidler til katte - Økologisk loppebekæmpelse
Ja

Dryp pipetten langs ryggen af katten fra hovede til halerod. Holder 4 uger.
Ja

Dryp fra pipetten langs ryggen af katten fra hovede til halerod. Holder 4 uger. 
(forebyggelse fase)

loppespray til katte

Ja.

Spray kattens pels grundigt, og børst den let igennem efterfølgende. Slår oftest lopperne ihjel der er i pelsen, når du sprayer, men loppeshampooen er som regel mere effektiv. 

Kan også benyttes som forebyggende beskyttelse, hvis katten skal uden for. Holder i 48 timer. 

Ja.

Spray kattens pels grundigt, og børst den let igennem efterfølgende. 

Slår oftest lopperne ihjel der er i pelsen, når du sprayer, men loppeshampooen er som regel mere effektiv. 

Kan også benyttes som forebyggende beskyttelse, hvis katten skal uden for. Holder i 48 timer. 

(forebyggelse fase)

Loppehalsbånd til katte

Måske.

Det giver en mere effektiv behandling ved også at benytte loppehalsbånd, specielt hvis du har mere end 1 kat. Har du kun har 1 kat, vil det oftest ikke være nødvendigt, hvis du bruger ovenstående.

Ikke nødvendigt, hvis du bruger pipetter. Hvis det kun er forebyggende mod lopper, kan du benytte enten pipetter eller halsbånd.

Killinger under 3 måneder:

2 spande med vand + 1 loppekam + shampoo + tålmodighed

  1. Kom varmt vand i en spand og tilsæt shampoo til katte i den ene, og rent varmt vand i den anden. Katten skal ikke have bad, så du behøver ikke være så bekymret over temperaturen.
  2. Dyp loppekammen i spanden, der har shampoo, og kæm kattens pels med hurtige korte strøg. Dyp herefter kammen i det rene varme vand, og efterlad alt fra kammen i vandet. Det varme vand vil slå lopper, æg og larver ihjel.
  3. Gentag dette flere gange og vær særlig grundig ved halsen og halespidsen, hvor lopper foretrækker at opholde sig. Det kan være nødvendigt at gøre dette over flere dage, indtil alle lopper er væk.
  4. Du kan også lægge et loppehalsbånd I støvsugerposen. Når du støvsuger, vil lopper, æg og larver komme i kontakt med halsbåndet og dø.

 

Spørgsmål? Ring til os på telefon 50262020 eller email til kundeservice@petdreams.dk.

Forrige artikel De 8 nemmeste måder at forebygge sygdom hos katte og hunde
Næste artikel Lær At Forebygge & Behandle Din Hunds Kløende Hud