Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Administrer Din Overvægtige Hunds Vægt

Administrer Din Overvægtige Hunds Vægt

Talrige problemer kan opstå, når din hund er overvægtig. Hundefedme opstår, når din hund overskrider sin optimale kropsvægt med mere end 10-25%. Fedme kan medføre, at din hund kommer til at lide af helbredsproblemer og mindske sin levetid. Almindelige skavanker, der opstår, omfatter diabetes, ledproblemer og høj risiko for kræft.

→ Nogle hunderacer er disponeret for fedme som f.eks. Terriers, Spaniels, Beagles og Retrievers. Ældre hunde er i risiko for at blive overvægtige, fordi som en voksen hund ældes, falder muskelmassen. Det reducerende stofskifte prædisponerer hunde til at blive overvægtige eller fede.

→ En kastreret hund har også risiko for overdreven vægtstigning. Visse medikamenter kan også bidrage til den samme tilstand. Men den mest almindelige årsag til hundefedme er kosten. Antallet af måltider og snacks serveret, forbrug af madrester og fodring af hunden med dårlig kvalitet hundemærker, der ikke leverer sund ernæring specifikke for hundens alder, race og størrelse.

Hvis din hund er overvægtig, anbefales det at du taler med din dyrlæge om, hvordan du håndterer din hunds overvægt. Din hund bør undersøges for hjerte-, skjoldbruskkirtel- og andre stofskiftesygdomme. En detaljeret sygehistorie bør også omfatte de givne måltider, og hyppigheden af motion.

Nogle hundefoder producenter som Brit care har specielt formuleret foder, der har ekstra fiber og lavere kalorieindhold, og skaber vægttab. Når den er på denne kost, bør du veje din hund jævnligt for at sikre, at den i løbet af 6 til 8 måneder begynder at bevæge sig tættere på sin optimale vægt.

→ Få din hund til at motionere mere. Tag nogle dejlige gåture sammen. Tag den med dig, når du går vandreture eller jogging. Tag det roligt med den, og start ikke på nogle lange baner, indtil han til sidst justerer dem. Få legetøj som bolde, laser pointers og pibende legetøj, som din hund vil finde uimodståelige at jagte. Engager din hund i sådanne aktiviteter regelmæssigt.

 

Sådan kan din hund tabe sig

Forrige artikel Kattens tandpleje - Sådan ved du din kat har problemer
Næste artikel Hundefedme, der skyldes sygdom