Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Yorkshire Terrier - Læs om racen, pleje & trim

Yorkshire Terrier - Læs om racen, pleje & trim

Yorkshire Terrier - personlighed og pelspleje

Yorkshire Terrier

Yorkshire terriere, eller Yorkies, blev oprindeligt avlet fra skotske og engelske brugshunde og havde mellemlang strittende pels. I dag har Yorkies beholdt deres uafhængige temperament fra deres forfædre, men ligner mere en støvmoppe end en hund. Denne lille munter hund er en favorit hos mange familier og berømtheder.

En Yorkshire terrier er en lille hund, mellem to og fire kilo. Dens lange silkebløde pels deles midt på ryggen og kan feje hen af gulvet, hvis den ikke er korrekt trimmet. Hovedet, ørerne, brystet og benene har en gyldenbrun farve, mens bagsiden, siderne og halen er en unik stålblå farve.Yorkien har lange hår på hovedet, der ofte er sat op og bundet med et bånd.

Selv om den måske ser sød og dejlig ud med sin luksuriøse pels og sløjfe i håret, er Yorkshire terrieren ikke en nervøs eller genert hund. Personligheden er den samme som dens modige jagthundeforfædre, vedholdende og larmende. En Yorkie kan være en god vagthund, eller en støjende gene med sin skarpe insisterende gøen ad fremmede, og den vil "styre huset", hvis den ikke hele tiden bliver mindet om, at den ikke er flokleder. Da de kan være bidske og besiddende, når det kommer til mad eller legetøj. De er derfor ikke ideelle kæledyr til babyer eller små børn, men passer godt til voksne og ældre børn. 

 

Hårpleje af Yorkshire Terriere

Yorkies fælder meget lidt, men deres lange pels har behov for regelmæssig pleje for at undgå måtter og sammenfiltring.

yorkshire billederBørstning af Yorkshire

Denne karte børste anbefales til at fjerne moderate knuder fra pelsen, og rede den helt ud efter de største klumper er væk. Har du problemer med meget svære knuder, er denne filterkam med roterende tænder ganske effektiv, men vær forsigtig med at bruge den nede i hårbunden. Husk at børste din Yorkshire dagligt, da den ellers hurtigt opbygger knuder og filter med sit gulvlange hår. 

Lugt i pelsen

Denne race har en tendens til at få lugt i pelsen. Du kan også vaske din hund med en vand-fri shampoo mellem vaskene. På den måde sparer du tid i den travle hverdag, hvis du ikke lige har tid til det store bad til hunden hver gang, og forebygger lugt og filter i pelsen. En god shampoo til yorkshire terrier er Biogance long coat.

Klipning af pels I forbindelse med børstningen, kan du lige tage et kig, og se om der er lang pels mellem trædepuderne på hunden. Er der det, kan det klippes med denne saks.  Så er det nemmere at holde en god hygiejne omkring hundens poter.

 

Yorkshire i bad/Hårvask

Hundetrimmer yorkshireFør badning

Det er vigtigt at Yorkien er fri for filter i pelsen, inden den skal i bad. Ellers er det ekstremt vanskeligt og temmelig smertefuldt for hunden, at skulle rede det ud efter badet. Brug denne balsam der fjerner knuder i pelsen sammen med en god børste.

Under badningen

Vask hunden med en shampoo til lang pels, og brug balsam efterfølgende, som gør håret silkeagtig og nem at rede ud.

Hvor ofte skal en Yorkshire terrier så i bad? Den skal bades 2 til 4 gange om måneden. Mindre end 4 gange kan gøre det, hvis ikke hunden færdes i områder, hvor pelsen bliver tør og beskidt, men minimum er 2 gange om måneden. Ellers vil Yorkshire hunde nemt kunne udvikle skel i hårbunden.

Yorkshire hvalpTør eller kedelig pels

Kunne din hunds pels være mere skinnende? Måske har din hund brug for mere omega 3 i sin diæt - tilføj lakseolie til hundens mad og i løbet af nogle uger, vil din hunds pels se mere skinnende ud. Der kan også være andre årsager til tør pels, men kosten er som regel hvor problemet ligger, og her er Omega 3 et effektivt middel i kampen mod tør og kedelig pels.

 

Yorkshire og børn  Yorkshire hvalpe  

 

Spændende produkter til Yorkshire Terrier:

tandpasta til hundeTil tandpleje af hunde og katteKONG Dental Stick - 3 størrelserKONG sportsbolde - SBæltetaske Med HundelineSaks til katte- og hundeklip           hårelastikker til hunde 
Forrige artikel Motionsplan til Maltese