West Highland White Terrier (Westie)

En yndig hvid pelset lille hunderace

Oprindelse

West Highland White Terrier er en lille hunderace, der ofte kaldes Westie eller Westy. Ligesom andre terrier hunde, stammer denne race fra Skotland. Den var faktisk engang grupperet sammen med Dandie Dinmont, Skye, Cairn og skotske terriere.

Denne hund blev brugt til at jage ræve, grævlinger og skadedyr også.

Denne kortbenede hunderace blev populær i 1907 som Poltalloch Terriere. De blev avlet af en oberst E.D Malcolm i over 60 år. I 1909 skiftede den amerikanske Kennel Klub officielt navn på racen til West Highland White Terrier.

Kendetegn 

Westie er en hårdfør kompakt lille hund med et rundt hoved og stump snude. Han har oprejste spidse ører og mellemstore mandelformede øjne. Han har korte ben, og hans fødder er afrundede. Hans hale er forholdsvis kort og gulerods formet.

Denne hund har en barsk dobbelt pels. Den ydre pels er lige og hård, mens underulden er blød, tæt og tyk. Pelsen er altid hvid i farven.

Den voksne West Highland White Terrier kan være 36- 41cm høj, og vejer i gennemsnit 6,8 - 9,1 kg.

Levetiden for Westie er 12 - 16 år.

Temperament

Westie er en glad nysgerrig hund. Han er kærlig og hengiven med sin familie. Selvom noget stædig og krævende er han også kendt for at være en af de venligste terriere.

Denne modige hund er hårdfør og aktiv. Han er vågen, og kan være uvenlig over for andre dyr, især dem, der er små. Hunden kan være venlig over for børn, men vil ikke sætte pris på vild leg.

West Highland White Terrier har naturlige instinkter for at gø og grave. 

Pleje og pelspleje

Westie elsker at være i det fri, men kan også nyde at være indendørs, især hvis han får regelmæssige gåture og motion. Han kan derfor bo, hvor der er en gård eller endda i en lejlighed. Han skal dog ikke overlades til at sove udenfor, medmindre klimaet er mildt.

Pelsen kræver kæmning 1-3 gange om ugen. Badning og trimning vil være bedst hver tredje måned. Rensning af øjne og ører, vil bidrage til at holde ham sund og hans pels ren. Det kan være svært at holde pelsen hvid, men der er hundeshampoo, der kan hjælpe.

Neglene skal skæres og holdes korte med en god saks. For at undgå frygt for trimning af neglene, bør man starte tidligt, og når det er nødvendigt.

Tandpleje er vigtig. En god hundetandbørste og tandpasta løbende, kan bruges til at holde Westiens tænder rene og tandkødet sundt.

Den rette hundeseng til din hund

Find det rette sovested til din hund. Hunde elsker deres kundekurv lige så meget som vi elsker vores seng. Hunde sover dog meget mere i døgnet end mennesker gør, så derfor er det ekstra vigtige at deres hundekurv er valgt med omhu. I gennemsnit sover en hund 13-14 timer i døgnet. 
Hvalpe og gamle hunde sover mere end de 13-14 timer, og de har derfor ekstra behov for en god hundeseng.

En hundeseng er ikke bare et sted for din hund at hvile. En hundeseng er ofte det sted, som hunden forbinder med tryghed. Det er det sted, hvor den kan trække sig til, hvis den trænger til ro og hvor den kan føle sig sikker. En god hundeseng kan derfor forbedre din hunds søvnkvalitet, støtte sunde led og knogler, og samtidig give en følelse af sikkerhed og komfort. Du giver af den grund din hund bedre livskvalitet og ikke blot bedre søvn, hvis du finder en god hundeseng til din hund.

Hundesengen er ikke altid kun et sted, hvor hunden kan sove. Det kan også være et sted hunden søger hen, når den bare lige har brug for en pause.

Se vores udvalg I Petlux hundesenge her Petlux Hundesenge

Relevante produkter