Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Volpino Italiano

Volpino Italiano

Historie

Denne sjældne hunderace kaldes også den italienske lille ræv. Volpino Italiano er en Spitz-type hunderace, der stammer fra Italien. Den var meget populær i den romerske civilisation, og der er billeder af Volpino Italiano i kunst, statuetter og vaser fra denne æra.

Volpino Italiano var en del af husstanden af de velhavende såvel som landmænd og kuske. Det siges, at hunderacen var en god vagthund, der var vedholdende og utrættelig, klar til at gø dag og nat. En berømt ejer af en Volpino Italiano var Michelangelo.

Selvom populariteten dalede, har Italien gjort en indsats siden 1984 for at genoplive denne dejlige hunderace.

Personlighed

Det Volpino Italiano er en lille størrelse Spitz med en lang pels. Den ligner faktisk en Pomerania. Trods sin størrelse er den beskyttende og loyal, hvilket forklarer, hvorfor den var en god vagthund. Denne hund er intelligent og er lige så nysgerrig som en kat. Han har en følelse af uafhængighed, men vil også tørste efter kærlighed og opmærksomhed.

Denne hund er legesyg og livlig. Fordi den er yderst energisk, foreslås det, at den er en ideel ledsager til forskellige livsstile som f.eks. familier, forældre med udeboende børn, pensionister, byboere og landmænd. Volpino Italiano er en vidunderlig legekammerat til børn.

Pleje af Volpino Italiano

Det er ganske let at vedligeholde denne hunderaces hår. Det er interessant at observere, at Volpino Italiano har en meget karakteristisk pels, der ser ud til at stå ud fra dens krop, især omkring halsen, hvor den danner en tyk krave. Underulden og yderpelsen står ud af Volpino Italianos krop.

Volpino Italiano har en lang og busket pels, der kun kræver ugentlige børstning for at undgå mattering og vedligeholde god stand. Dette skyldes, at det glasagtige lag naturligt frastøder snavs.

Volpino Italiano hanner fælder hver 18 måneder og hunner hver 4 til 12 måneder for deres kolleger. I løbet af denne fældeperiode, skal hunden børstes grundigt dagligt for at fjerne de døde hår.

Det er ikke nødvendigt at give Volpino Italiano et bad hver måned, da det ville medføre overdreven fældning. Hver anden måned anbefales.

Daglig tandpleje anbefales. Volpino Italiano ikke kan lide at have sine tænder rørt eller børstet i starten, men med masser af tålmodighed, kærlighed og omsorg den vil blive fortrolig med regelmæssig børstning!

 

Biogance® White Snow shampoo til hvide pelse   Gliss balsam til hunde fra Biogance    tørshampoo til hvide hunde   Angels’ Eyes Natural til hunde 75 gram  

Forrige artikel West Highland White Terrier (Westie)
Næste artikel Dværgpinscher