Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Stærk lille hund med et livligt temperament!

Stærk lille hund med et livligt temperament!

Historie

Denne hunderace kom fra Skotland og er relateret til den skotske og West Highland White Terrieren.
Cairn Terrieren er en af de ældste terrier racer. De tre racer blev anerkendt og opdrættet separat fra begyndelsen af 1900-tallet. Det oprindelige formål med avl af Cairn Terrier var at dræbe skadedyr.

Udseende

Cairn Terrieren er en lille hunderace med et ræve-lignende ansigtsudtryk. Den har et bredt kort hoved og et stærkt næseparti. Denne terrier har korte ben og en robust krop. Den har stærke kæber og store tænder.

Cairn Terrieren har en levetid på 12 til 15 år. En fuldvoksen terrier kan være 25 cm høj ved skulderen og veje op til 6,35 kg.

 

Temperament

Cairn Terrieren er en intelligent, selvsikker lille hund. Den er fornuftigt, selvstændig og venlig. Den kan bo i en lejlighed, hus eller endda på en gård. Fordi den var en arbejdshundshund, er Cairn Terrier aktiv, hvilket gør den til en vidunderlig følgesvend for børn.

Bemærk, at denne hunderace er meget ihærdig og frygtløs. Det betyder, at ejere skal være meget ansvarlig for at være sikker på, at den ikke altid kommer i problemer. Cairn Terrieren kan jagte efter egern , katte og andre hunde, hvis den ser en chance for det. Det er derfor positiv træning er nødvendig for at holde den omgængelig på offentlige steder.

 

Den mest berømte Cairn Terrier er den, der spillede Toto i filmen The Wizard of Oz. Hun optrådte i adskillige flere film, før den døde 11 år gammel.

 

Pelspleje af Cairn Terrier

Cairn Terrier bør få nok motion og regelmæssige ture for at forblive sunde. Den har en dobbeltpels, der består af en ruhåret ydre pels og blød underpels. Den kan være forskellige farver som rød, stribet, sort, sandfarvet og grå. Denne dobbeltpels er vandtæt.

Det er let at pleje en Cairn Terrier. Regelmæssig børstning mindst en gang om ugen er tilstrækkeligt. Ikke meget besvær er nødvendig. Alt du behøver er en karte børste eller pin børste til at fjerne døde løse hår og udrede eventuelle matteringer.

Badetid kan være hver tredje måned eller efter behov. Bemærk, at for mange bade kan blødgøre den grove pels og ændre dens naturlige fysiske udseende. Dette kan også fratage den dens naturlige beskyttende olier.

En hårklipning er nødvendig for at pleje dens udseende, da Cairn Terrier kan blive lidt lurvede langs kanterne. En god trimmekniv kan forkorte og forme dens pels. 

Tør ørerne ved hjælp af vat og ørerens. Tjek dem for eventuelle infektioner eller skader. Børst regelmæssigt dens tænder for at fremme tandsundhed. Trim omhyggeligt neglene for at forebygge skader på dens følsomme trædepuder.

Læs og se mere video om klip & pleje af Cairn Terrier

Forrige artikel Motionsplan til Maltese