Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Somali kat

Somali kat

Somali kat

- den skarpsindige kat som er fascineret af vand!

 

Somali katteracen stammer fra Abbysinerne. Nogle beskriver den som den langhårede fætter til Abbysinerne. Somali katten blev systematisk udviklet som muterede, langhårede afkom af Abbysinerne. På trods af navnet, er den somali katten en australsk race, og er en elsket kat i det land.

Somali katten fremstår som en ræv, med sin tykke pels, luftige hale, tykke krave og store behårede ører. Den er moderat i størrelse, muskuløs og har et sødt ansigt, hvor læberne vender opad, således at katten ofte ser meget glad og tilfreds ud. Hver enkelt hår i pelsen hos en somali kat bærer ti eller flerer farver, hvilket giver pelsen en meget rig farve tæthed. Somali kattens pels er silkeblød og modstandsdygtig over for sammenfiltring, så en ugentlig børstning er alt der er nødvendigt. De mest almindelige farver af somali katten er rød, rødbrun, blå og lysebrun.

Somali katten er bedst kendt for sin legende, livlige og skarpsindig opførsel. Den er velegnet til et liv inden døre, forudsat at den har plads til at løbe og lege. Den kræver masser af individuel opmærksomhed og en række legetøj. Somali katten er fascineret af vand, og elsker at lege med det. Den kommer godt ud af det med andre katte samt andre dyr som f.eks hunde.

Somali katteracen har gule, grønne eller nøddebrune øjne i alle pelsfarver.Hunnerne er mindre end hannerne, og vejer omkring 3-5 kg i gennemsnit som voksne. Hannerne har et gennemsnit på 5-6 kg som voksne. Somali kattens pelsfarve udvikler sig langsomt, og viser ikke sin fulde, farve eller mønster før den er 2 år. Somali katten får 2 til 3 killinger pr kuld og næsten altid flere hanner end hunner. Killingerne har tendens til at være mørkere og mindre farvede, end de vil være i voksenalderen.

 

Spændende produkter til Somali katte:

 

Poteformet katte ID – Mange farverloppemidler til katte - Økologisk loppebekæmpelseLoppeshampoo til katteFurminator til katte long + short hair mod fældningFilterknuserKattemalt KONG kattelegetøjLakseoliekattemøbelKurvehule i pileflet til transport af katFresh-Flow automat

Forrige artikel Motionsplan til Maltese