Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Ragdoll

Ragdoll

Ragdoll katte

  - store, kaninagtig pels katte med kærlig natur

 

Ragdoll katte er en race med blå øjne. De er store, klodsede og muskuløse. Ragdoll katte har bløde, silkeagtige pelse og kommer i seks forskellige farver: Seal Point, Blue Point, Chokolade Point, Lilla Point, Red Point, og Cream Point. Disse store giganter er easy going, rolige, afslappede og kærlige af natur, det perfekte kæledyr.

I 1960'erne begyndte amerikanske Ann Baker med en almindelig ikke-stambogsført hvid, langhåret Angorakat ved navn Josephine, der havde produceret flere kuld af typiske killinger. Siden da har man gennem omhyggelige undersøgelser og overvåget avl, selektivt avlet Ragdoll katte gennem mange år for at få de ønskelige træk.

Alle Ragdoll killinger er født hvide. De har god farve efter 8 - 10 uger, og fuld farve og pels efter 3 - 4 år. Fuldmodne han Ragdoll katte kan veje op til 12 kilo, mens hunnerne vejer fra 6 til 8 kilo.

Ragdoll katte har store, afrundede ører med en svag fremadrettet hældning. De har en buet profil med udseende som en "skibakke", hvor de mødes på toppen af hovedet.

Ragdoll katte er udelukket indendørs katte på grund af deres kærlige natur. De er energiske og elsker at lege, da de har evnen til at bevæge sig, løbe og hoppe som ingen anden race. De kan også hente legetøj. Ragdoll katte er loyale og hengivne. De siges at have et ikke-kamp instinkt, hvilket betyder, at hvis de bliver angrebet, forsvarer de sig ikke.

 

Pelspleje af din Ragdoll kat

 

Ragdoll katte har kaninagtig pels, der er medium til meget lang, og generelt har længere pels omkring halsen og på bagsiden af bagparten. Du behøver ikke at børste den dagligt, men en gang om ugen er en god idé for at fjerne løse hår der ellers ville ende i sofaen eller på gulvet. Ved at børste din Ragdoll en gang om ugen, minimere du også risikoen for hårboller.

 

En ragdoll kat er vist på

Kattemiljø Lugo fra Trixie

→ Anbefalinger:

 

Dobbeltsidet børste - der fjerner kattens hår og snavs

Striglehandske - du massagerer din Ragdoll kat mens du plejer pelsen. Fjerner også dødt hår og støv fra pelsen.

Loppe problem: brug en loppeshampoo med en loppekam – tag en balje med varmt vand og tilsæt shampooen. Dyp kammen i vandet og kør den gennem pelsen. Dyp kammen i vandet igen for at fjerne og drukne eventuelle lopper. Du kan også bade din Ragdoll med loppeshampooen, og husk at bruge forebyggende loppemidler.

    

 

 

Forrige artikel Motionsplan til Maltese