Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Pekingeser

Pekingeser

Selv om Pekingeseren ikke blev anerkendt af American Kennel Club før 1909, har denne lille følgesvend eksisteret i Kina i tusinder af år, hvor den var en favorit hos de kinesiske royale. Pekingesere (opkaldt efter byen Peking, nu Beijing) var kun tilladt at tilhøre adelen. Pekingesere blev ofte begravet sammen med deres højtstående ejere, da de menes at kunne holde onde ånder væk og yde beskyttelse efter døden. Da briterne ankom til Beijing i 1860'erne, lykkedes det dem at tage et par af disse hunde med tilbage til England, og Pekingeser racen blev udviklet i sin moderne form. 


Pekingeseren er en lille hund der måler mellem 15 og 23 cm ved skulderen, og vejer mellem 4 og 5 kilo. Ansigtet er fladt og øjnene er meget bredt sat. Ørerne er store og hjerteformede, og får hovedet til at se rektangulært ud. Den dobbelte pels er blød nedenunder, men lange og grove hår på toppen. Pekingeseren bærer sit frynsede hale oprejst og buet over ryggen.

Pekingesere, også kendt som Pekes, er nysgerrige, intelligente, modige små hunde, og hvis de ikke bliver trænet ordentligt i en efterfølger rolle, er de hurtige til at blive "top dog". De er velegnede til bo i en lejlighed, da de er relativt inaktiv inden døre, men de har brug for en gåtur hver dag. Gåture holder ikke kun deres sind og organer i orden, men det styrker også ejerens rolle som leder (hvis han/hun går ved siden eller bagved hunden), hvilket er afgørende, når man beskæftiger sig med denne meget livlige race. Pekingeseren er helliget dens menneskelige følgesvend, og udgør en fremragende vagthund på grund af dens trofaste og beskyttende natur.

Pelspleje af Pekingeser

 

Den lille hunderace, Pekingeseren har en dobbelt pels med en masse frynser. Den kræver regelmæssig børstning og en mere intens session hver en eller to måneder.

Køb en god blød børste og metal kam for at fjerne døde og løse hår specielt fra underuld. Håret omkring Pekingeseres bagparti bliver sammenfiltrede og grove, så vær særligt opmærksom på det. En let fugtig pels er lettere at børste.

Du kan bade din Pekingeser en eller to gange om måneden eller bruge en god tørshampoo og balsam regelmæssigt. Trim dens negle hver to til tre uger, og rens dens ører, mens du kontrollerer for enhver rødme eller hævelse. Brug en blød fugtig klud til at rengøre din Pekingesers øjne og tårepletfjerner til at holde hans ansigtspels ren.

 

Spændende plejeprodukter til Pekingeser:

    tandbørste og tandpasta til hunderker plakTil tandpleje af hunde og katteKONG Dental Stick - 3 størrelserKONG sportsbolde - SBæltetaske Med Hundeline              

Forrige artikel Motionsplan til Maltese