Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Norsk skovkat

Norsk skovkat

Naturlig katterace bygget til barske vintre!

Origin

Den norske skovkat er en domesticeret race, der er en naturlig race og ikke en hybrid eller efterkommer af enhver vildkat, som legenden siger .

Langhårede katte er nævnt i nordisk mytologi, der får det til at virke som om, at disse katte sandsynligvis har eksisteret i tusinder af år. Disse langhårede katte har muligvis, muligvis ikke, været Norske Skovkatte.

Denne katteraces oprindelige formål var jagt på vikingeskibe og norske landbrug. I 1930'erne blev racen anerkendt af den Norske Katte Klub. Efter Anden Verdenskrig , uddøde racen næsten, og indavl truede dens eksistens som en ren race .

Den Norske Skovkat forveksles ofte med Maine Coon, men sidstnævnte har tippede ører, og betragtes også som verdens længste huskat .

Norske Skovkatte er kærligt kendt som ”Wegies” og kort nævnt som blot Skovkat. Racen er populær i Danmark , Island, Norge , Frankrig og Sverige. Katten er faktisk blevet udnævnt til national kat af kong Olaf af Norge.

Kendetegn

Den norske skovkat er robust med en solid, muskuløs, velafbalanceret krop og bred brystkasse. Hans kropsform er let genkendelig. Han har en ligesidet trekantet ansigt og mellemstore til store ører. Spidserne af ørerne er normalt afrundede foroven.

Øjnene er store og mandelformede. De er som regel i en nuance af grøn, guld, grøn - guld, blå eller ulige farvet. Skovkattens hale er normalt lang og busket . De store poter er afrundet og faste med tungt væv mellem tæerne.

Wegien har en dobbelt pels med tæt underuld dækket af lange blanke glatte vandafvisende dækhår. Pelsfarver og mønstre er brede med undtagelse af chokolade , lilla, Himalaya mønster eller en hvilken som helst af disse kombinationer med hvid .

Vinterpelsen er hvad der gør, at den norske skovkat let tilpasses til barske vejrforhold. En fuldvoksen skovkat har en lang , tæt og imponerende manke.

En han Wegie er tungere med større knogler sammenlignet med hans kvindelige modstykke.

Den norske skovkat har en levetid på 14 til 16 år.

Temperament

Denne katterace har stærke kløer, der gør ham til en meget stærk klatrer. Dette gør skovkatten naturlig atletisk. Han er aktiv, legesyg, sjov og kærlig .

Den norske skovkat elsker sine menneskelige kammerater, da han er sød, venlig og familie orienteret. Ligesom han nemt kan justeres til barskt vejr, er han også fleksibel omkring at møde nye mennesker og situationer.

Denne store stærke kat har faktisk en rolig stemme, selvom han har været kendt for at være højlydt, når der er hund i hjemmet. Når han sidder med sine menneskelige kammerater, spinder han meget. 

En skovkat, der tilbringer en masse tid udendørs, vil have ihærdigere, hurtige og effektive jagt færdigheder i sammenligning med den kat, der for det meste er indendørs. Uanset livssituation, har denne kat et højt energiniveau fra killing til voksen, og kræver meget menneskelig opmærksomhed.

Pleje og pelspleje

Den norske skovkat race er kendt for sin evne til at fælde pels om sommeren, efter vinteren. I efteråret smides sommerpelsen.

Grundig kæmning er nødvendig i disse tider til at fange den døde pels. Minimal pleje af pelsen anbefales til resten af året , da den bevarer sin pels til de hårde vintre.

Denne kat med tunge knogler kræver mere mad end de fleste andre indenlandske katteracer.

Trimning af negle kan være nødvendigt et par gange om måneden. Hvis et bad er nødvendigt, anbefales det at tørre skovkatten, da hans underuld kan holde på vand. Ørerne kan rengøres en gang om måneden.

 

Forrige artikel Motionsplan til Maltese