Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Norsk Elghund

Norsk Elghund

Efter at have været skandinavisk jagthund i tusinder af år, er den Norske Elghund meget alsidig. Den har været brugt til at jage både stort og småt vildt, alt fra elge og bjørne til grævlinge og kaniner. Denne hund har også været brugt til at trække slæder over sneen i Norge, og var udset til at udføre militærtjeneste, hvis behovet opstod.

Den norske Elghund blev anerkendt af American Kennel Club i begyndelsen af 1900'erne og er siden blevet et favoritkæledyr på grund af sin venlige og lydige karakter. Den Norske Elghund er en mellemstor hund, op til 52 cm ved skulderen og 30 kg i vægt. Dens ører er sat højt på hovedet og står oprejste og vågne, mens dens buskede hale krøller over ryggen. Den har en kort, tæt dobbelt pels, som holder den varm i det kolde klima, hvor den stammer fra. Denne pels har et moderat behov for pleje, især når den begynder at fælde kraftigt i de varmere måneder. Pelsens farve er grå med sort på ørerne, snude og enden af halen, mens undersiden og underulden er en lysere nuance.

Norske Elghunde har det bedst i køligere klimaer på grund af deres tunge, vandtætte pels. De er venlige over for deres menneskelige familie, men kan være usikker på fremmede og gø kraftigt ad ukendte personer. Som alle jagthunde har de et uafhængigt sind, og skal være socialiseret og trænet i grundlæggende lydighed fra hvalp. Fordi de kan lide at vandre omkring, er det vigtigt at holde dem i snor eller i en godt indhegnet gård. Regelmæssig motion, lange gåture eller løb er vigtigt for at holde denne naturlige jægers krop og sind adræt. Da den Norske Elghund var avlet til sporing, jagt og trække slæder, har den brug for højenergimotion i mindst en time om dagen.

 

Klik på linket for at læse om andre hunderacer

Spændende plejeprodukter til norske elghund:

tandbørste og tandpasta til hunderker plakTil tandpleje af hunde og katteKONG Dental Stick - 3 størrelserKONG sportsbolde - SBæltetaske Med Hundeline           Trendy hundeseler til små racer – flere farver og størrelser
Forrige artikel Motionsplan til Maltese