Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Newfoundlænder

Newfoundlænder

Newfoundlænder

- den blide kæmper

En Newfoundlænder er en stor hunderace, der stammer fra århundreder siden i Newfoundland. Den kaldes også Greater St. John's Dog. Racen blev brugt som en brugshund af fiskere, er dygtig i vandet og en stærk svømmer.

En Newfoundlænder er en stærk massiv hund. Den voksne Newfoundlænder er 65-70 cm høj og vejer ca 55-70 kg. Racen har en lang, tæt og frodig vandafvisende pels. Dens farver er ---sort, bronze eller pletter af sort og hvid, der også kaldes Landseer. Racen har en tyk underuld. En Newfoundlænder har små øjne, der er dybtliggende og mørke brune. Den har lange, brede, tjavsede ører. Hunden har en lang hale, der buer naturligt på sin afslutning. Racen har kattelignende svømmehud på fødderne.

En Newfoundlænder er en sød og blid hund, der er ivrig efter at behage sin ejer.Det er derfor, den hedder “den blide kæmper”. Det er en aktiv hund og kræver en daglig gåtur og motion. Newfoundlænderen er legesyg og kan lide børn og andre dyr.Den kan bo i lejlighed da den også kan lide at dase rundt indendørs. Racen er beskyttende overfor sin familie, men er intelligent nok til at vide, når der er en trussel.Hundens underuld skifter den to gange om året.

I vores del af verden bruges Newfoundlænderen som vagthund og som ledsager. I nogle områder bruges hunden stadig som livredder.

 

Pelspleje af Newfoundlænder

Den store Newfoundlander hunderace har en meget tyk tæt pels. Den kan være mellemlang eller langhåret. Du kan pleje den to gange om ugen for at fjerne den tætte uldne underpels og lange, døde eller løse hår. En blød børste og en kombinationskam vil kunne gøre det.

Din Newfoundlander skal have et bad hver seks til otte uger. Sørg for at du giver den en ordentlig børstning inden, så de løse hår ikke bliver sammenfiltret når de er våde. Du kan trimme dens pels ved hjælp af en udtyndingssaks især omkring dens bagben, hale og mellem tæerne.

    tandbørste og tandpasta til hunderker plakTil tandpleje af hunde og katteKONG Dental Stick - 3 størrelserKONG sportsbolde - SBæltetaske Med HundelineHalsbånd til hundelang hundesnor

Forrige artikel Motionsplan til Maltese