Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Motionering af Cocker Spaniel hunde

Motionering af Cocker Spaniel hunde

 

Motionsplan af din Cocker Spaniel

Spaniel-racen kan dateres mindst 500 år tilbage i Storbritannien. Den blev oprindeligt opdrættet til at drive skovsnepper ud til jægere. Den Amerikanske Cocker Spaniel blev opdrættet i slutningen af 1800 tallet fra den Engelske Cocker Spaniel, og blev bragt til USA og Canada.

 

Cocker Spaniel er den mindste af jagthunderacerne.

Hundetilbehør - motionering

 

Race type Sport/Jagthund
Fysiske karakterer: Kompakt størrelse hund med stærke lige ben;
Lange ører der næsten rører næsen;
Stor, tyk og silkeagtig, medium til lang pels.
Personlighed: Moderat energiniveau;
Venlig overfor mennesker, god med børn, kommer overens med andre hunde:
Sød, glad og ivrig efter at glæde;
Legesyg, men følsom - de bryder sig ikke om at blive drillet eller hård træning.
Den bedste motion til Cocker Spaniel:

Da disse hunde er opdrættede til at jage, har de meget udholdenhed, men er kun moderate energiske. De gå normalt ikke ud af deres gode skind, hvis de ikke få regelmæssig motion.

 

Gåture - lange gåture er rigtig gode
Løb - med træning er Cocker Spaniels gode løbere (20 - 30 minutter et par dage om ugen). Start i det små og overvej at holde pelsen kort.
Vandreture - lange, nemme vandreture er gode, du skal bare sørge for at hundens pels ikke bliver viklet ind i grene eller buske.
Agility - Cocker Spaniels har nok energi til denne sport, og mange udøver den. Hvis du tror det er noget for din hund, kan du træne for sjov eller deltage i konkurrencer.
Hundeparker - Cocker Spaniels er generelt venlige overfor andre hunde, så hvis du synes at din hund er klar til det, kan du lade den løbe frit omkring.

Forslag til hundens motionsplan 1 gang dagligt i 20 - 30 minutter

 

Denne artikle er skrevet af Tracey Patterson som blogger på hjemmesiden: Exercisemydog.com

 

 Personlighed - Cocker Spaniel

Som jagthund, klassificeret af American Kennel Club, er Cocker Spaniel en dygtig jæger, som sporer og holder vildtet på plads.

Cocker Spaniels er ikke store hunde, de vejer højst 15 kg. som voksne – har blød pels og store skinnende øjne. Merle-sorten har lyse blå øjne, mens alle andre Cocker Spaniels har mørke, brune øjne. Cocker Spaniels findes i flere farver, herunder sort, brungul, og brun og kan være en kombination af disse farver. Ørerne er lange og silkebløde.

Hvis Cocker Spanielen er godt opdraget, er den en venlig, omgængelig og lydig hund med en blid og imødekommende personlighed. På grund af dette gode temperament, er Cocker Spaniel både et fremragende kæledyr og en godt show hund. Men når du træner en Cocker Spaniel, skal du være meget omhyggelig med at rose den for at opnå det ønskede resultat. Cocker Spaniels er følsomme og kan blive sky eller bidske, hvis man behandler dem hårdt. Som alle andre hunde, skal Cocker Spaniels kende deres grænser og lære at betragte deres ejer som flokføreren.

» Læs om pelspleje af Cocker Spaniel

 

Forrige artikel Motionsplan til Maltese