Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Motion og Chihuahua

Motion og Chihuahua

Motionsplan til Chihuahua

 

Denne populære race er ikke kun den mindste race i verden. Det er også den ældste race på det amerikanske kontinent. Som indfødt mexikaner, fik den sit navn fra den mexicanske stat Chihuahua. Hundene var hellige for præcolumbiansk indiske nationer og var også populære kæledyr hos overklassen. Hundene er værdsat for deres størrelse og er mest værdsatte hos nogle opdrættere når de vejer under 1,3 kg. På grund af deres størrelse, er de ideelle til små huse eller lejligheder. Husk, at chihuahuas er ligesom babyer eller børn - hvis de ikke behandles forsigtigt, vil de bide.

Hundetilbehør - motionering

 

 

 

 

Race type Selskabshund
Fysiske karakterer: lille hund
findes med både kort eller lang pels
Personlighed:

modig, livlig, stolt og eventyrlysten
loyal, tendens til at blive knyttet til én person
kommer typisk ikke godt ud af det med andre hunderacer eller små børn
intelligent, lærer hurtigt, og reagere godt
lavt aktivitetsniveau

Foreslået motionsplan til Selskabshund

Kort gåtur (10 - 15 minutter)
Lette, korte lege hent eller jagt i huset

Forslag til hundens motionsplan

Selvom de er små, har chihuahuas brug for motion, men ikke meget. En kort gåtur en gang eller (yngre hunde) to gange om dagen er nok, eller lege indendørs, hvis vejret ikke er godt. Du må ikke overdrive det med denne hund, og være klar over sundhedsmæssige problemer, der kan påvirke dem, der har en behagelig gåtur.

Vær at vide Denne race har et par ting, man skal være opmærksom på i betragtning af motion. Nogle voksne har en blød plet på toppen af kraniet kaldet en "molera" (lukker normalt, når hunden er hvalp), hvilket gør hunden tilbøjelig til skader. Denne race har en tendens til hive efter vejret og snorke på grund af deres lille, korte snude. Chihuahuas samt andre racer har en tendens til at udvikle en Patellaluksation, en ledsygdom, der dybest set forårsager at benene låser. Og denne race har en tendens til lavt blodsukker (hypoglykæmi), som vil blive forværret af for megen aktivitet. Du bør motionere din hund, men tage det roligt, hvis du bemærker problemer og få hunden til en dyrlæge

 

Denne artikle er skrevet af Tracey Patterson som blogger på hjemmesiden: Exercisemydog.com

Forrige artikel Motion og Chow Chow
Næste artikel Motionsplan til Cavalier King Charles Spaniel