Gå til indhold
PetDreams skifter snart navn til Petlux 👉 Optjen rabatpoint med Club Petlux her ⭐️
PetDreams skifter snart navn til Petlux 👉 Optjen rabatpoint med Club Petlux her ⭐️
Mops

Mops

Med oprindelse i Kina blev mopsen opdrættet som en ledsager til den kinesiske adel, hvor de var små nok til at passe ind i rummelig ærmer.

 

Mopsen ledsagede ikke kun sine kongelige ejere, men fik sine egne tjenere. Når hollandske handlende kom til Kina, blev mopsen taget med til Europa, hvor den erobrede hjerterne hos de hollandske, engelske og franske herskere. Det var dronning Victorias tilbedelse af mopsen, der førte til forbud mod ørebeskæring af alle hunderacer i England.

Mopsen er en lille (7 til 9 kilo) godt muskuløs hund med en oprullet hale og korte foldede ører. Dens mest slående træk er dens rynkede ansigt med sit korte næseparti, udstående øjne og sort maske og ører. Mopsen har en kort blank dobbeltpels, som kommer i abrikos beige, beige sølv og sort. Dens bøjede små ben give den en lille vralten.

Mopser er venlige, godmodige og rolige hunde der kommer godt ud af det med både børn og voksne. De udgør specielt gode kæledyr for ældre, mindre aktive seniorer, da de er lige så glade for at ligge på skødet, som de er for at spadsere i haven. Mopsen er en fremragende vagthund, der vil gø ad fremmede for at advare sin ejer, selvom den generelt er velkommende overfor kendte gæster.

Mops

Moppe Pelspleje:

Mops hunderacen har ansigtsfolder, der kræver regelmæssig rengøring. Huden omkring næsen og munden kan avle bakterier og infektioner, og nogle sikre hundeklude kan sikre, at du har reduceret risikoen for infektion. Sørg for at tørre disse områder med en ren klud.

Hold din mops pels i topform ved regelmæssigt at børste den med en børste. Dette vil fjerne alle løse, døde hår og samtidig fjerne al mattering eller knuder. Sørg for at du gør dette, når som helst, før du giver den et bad, da sammenfiltring kan blive forværret, når den bliver våd.

Vær særligt opmærksom på din mops øjne for at sikre, at ingen udledning eller fremmedlegemer sidder fast i hans øjenvipper eller øjenlåg. Få nogle hundeøre- og -øjenklude til at holde øjne og ører rene for at undgå infektioner. Du må ikke ignorere din mops tandhygiejne. Brug en god kvalitet hundetandbørste og tandpasta.

Biogance 2 i 1 shampoo og balsam til hundeFURminator Short Hair - Tager op til 90% af fældningTil tandpleje af hunde og katteMARS øre saks med låsemekaniske holder hårpoterenser i flot asker   Badekåbe til hundetandbørste og tandpasta til hunderker plak

 

Forrige artikel Motionsplan til Maltese