Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Løve hund fra Kina!

Løve hund fra Kina!

Chow Chow hunden er en gammel race fra Kina, hvor den nedstammer fra spidshunden. Det kaldes også Pine og Stone Quan , som betyder "oppustet - løve hund" og Tang Quan betyder "Hunden fra Tang Empire."

Hunderacen blev brugt som jagthund ved at snuse fugle, og pege dem ud for de ædle kejserlige jægere. Racen faldt i antal og kun nogle få blev holdt i klostre og velhavende hjem.

Der er forlydender, som angiver, at Chow Chow blev avlet som en kilde til pels og mad i Mongoliet og Manchuriet .

I slutningen af 1700-tallet blev hunderacen bragt til England og fik navnet Chow Chow. Dette navn kom sandsynligvis fra det faktum, at hunden kom sammen med et skibs last af orientalske ting og forskellige kuriositeter .

Dronning Victoria kunne lide Chow Chow, som øgede racens popularitet .

Kendetegn

Det mest markante træk ved Chow Chow er den blå-sorte tunge. Kroppen er firkantet bygget med et bredt fladt hovede. Ørerne er små og trekantformede. Ansigtet har et skulende og værdigt udtryk.

Chow Chow betragtes som en arktisk type hund. Han er robust med tunge knogler og stærke muskler. Kroppen viser, at hunden blev brugt til flere opgaver som jagt, hyrde, trække og bevogtning.

Pelsen er normalt ru eller glat. Den ru pels har lige og afstående pels, mens den glatte pels har hård og glat pels. Under begge disse pelse er en ulden underpels , der gør Chow Chow isoleret fra koldt vejr.

Pelsfarver er normalt rød, sort, blå, kanel og fløde.

En anden unik feature er Chow Chow’s korte opstyltede gangart, produceret af de lige bagben.

En voksen Chow Chow måler i gennemsnit 43- 51cm med hannen vejende 25 - 32 kg og hunnen 20- 27 kg.

Levetiden for en Chow Chow er 9-15 år.

Temperament

Chow Chow har en værdig karakter. Han er reserveret og mistroisk over for fremmede. Selvom han er selvstændig og har stædig karakter, er Chow Chow en hund med gode manerer.

Tidlig socialisering og træning gør det muligt for Chow Chow nemt at komme sammen med andre mennesker, børn og kæledyr. En dominerende, rolig og selvsikker ejer med en fast hånd og autoritet er, hvad Chow Chow er nødt til at have, da han trives godt med faste regler for ham at holde sig til.

Chow Chow er en god familiehund. Han er seriøs og beskyttende.

Pleje og pels

Køligt vejr er det rigtige tidspunkt at give Chow Chow sine regelmæssige gåture og motion. Dette skyldes, at hunden er varmefølsom.

Han er kendt for at være en doven hund, men regelmæssig motion vil holde kedsomheden og uønsket adfærd i skak.

Chow Chow’s med en glat pelstype, har behov for børstning og kæmning en gang om ugen, mens den ru pels skal børstes mere regelmæssigt som hver anden dag, og hver dag, når den fælder. Denne hund har brug for et bad hver eller hver anden måned.

Ørerne skal renses for at løsne snavs og voks. Børstning af Chow Chow’s tænder blidt hver dag med hunde tandpasta og tandbørste kan beskytte ham fra opbygning af tandsten og plak.

Regelmæssig rengøring af Chow Chow’s rynker i ansigtet er nødvendigt, fordi snavs kan samles der. 

Forrige artikel Motionsplan til Maltese