Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Lhasa Apso

Lhasa Apso

Klip Lhasa Apso med Moser Max50 klippemaskine

Lhasa Apsos plejebehov

Lhasa Apso lange og tætte pels kræver regelmæssig pleje og vedligeholdelse. Pelsen dækker hele hundens krop og kan endda røre gulvet. Når den er korrekt vedligeholdt, er pelsen et vidunderligt syn at se.

Det mest åbenlyse tegn på, at en Lhasa Apso er på vej mod voksenlivet er pelsens forandring. Nogle hvalpe har en meget kraftig pels i en alder på 6 til 7 måneder, og som pelsen udvikler sig, vil den pjuskede pels falde af og en kraftig pels vil erstatte det. Denne ændring bør ske, når hvalpen er mellem 10 og 18 måneder. Vær på dette tidspunkt forberedt på mere pleje, for med fældningen og vækst i ny pels, vil du se dens pels mattere ganske nemt.

→ Lakseolie vil på dette tidspunkt give styrke til den nye pels, der vil komme igennem.

 

→ Pelspleje af en voksen Lhasa Apso 

1. Børst hele pelsen og halen med en pin børste og/eller slicker børste for at fjerne døde hår og filtret pels. Brug derefter en kam, for at få det redt helt fint ud. Har du filtret pels, der er svært at rede ud, kan du med fordel bruge en udfiltringsspray, som først blødgør pelsen. 

2. Rens hundens ører, og fjern overskydende hår inde i øret med et pincet

3. Klip spidserne af din Lhasa Apsos negle. Vær forsigtig med kun at tage det yderste, så du ikke kommer for langt ind, og det begynder at bløde. 

4. Rens omkring hundens øjne. Brug øjerens på et stykke vat, og dup ved hundens øjne for at fjerne snavs og fedt. Er hundens øjne meget vandede og klistrede, kan du med fordel klippe det plettede og klistrede hår væk ved øjnene. 

5. Brug en trimmer med et fint skær til at klippe pelsen helt kort omkring hundens anale område. Har du allerede en Oster eller Moser trimmer hvor skæret er aftageligt med en simpelt tryk på en knap, kan du tilkøbe Oster skær 10 til denne opgave. 

6. Brug samme trimmer eller anden trimmer med et Oster skær 10, til at klippe helt kort under hunden fra skridtet til navne samt indersiden af hundens lår. 

7. Læg en klump vat i hundens ører for at undgå vand i Lhasa Apsoens ørekanal. Når det er gjort, bad hunden, og føntør derefter. Vi kan anbefale en god proteinholdig shampoo, f.eks Biogance Protein Plus eller Biogance Long Coat og evt. følge op med en Biogance Gliss balsam for ekstra silkeblød pels. 

8. Brug derefter en medium kam i metal og del pelsen ned langs midten af ryggen fra toppen af hovedet til haleroden. Del derefter pelsen fra toppen af hovedet til næsetippen. 

9. Brug en kam til at rede hele pelsen, først med en mellem fin kam og dernæst med en fin kam. Se linket til kamme du f.eks. kan benytte i punkt 1. 

10. Kæm halen grundigt. 

11. Klip håret mellem puderne på poterne med en saks med rundede hjørner. Denne Ehaso saks i høj kvalitet kan anbefales. Med rundede hjørner undgår du at komme til at stikke hunden. Børst hårene på benene nedad, og mens hunden står, klip kanterne af hundens poter runde med en saks. 

12. Nogle Lhasa Apso ejere foretrækker at forme toppen af håret i en knude eller hestehale. For at gøre dette, del pelsen på hovedet fra hjørnet af hvert øje, til det forreste hjørne af hundens ører, samt tværs over hovedet fra øre til øre. Saml og kæm dette hår igennem med den retning, hvor det skal sidde, og hold det sammen med elastikker

13. Børst hele pelsen igennem med en fin børste eller kam. 

14. Hvis du ønsker at bruge en hundetrimmer til noget af pelsen på kroppen, kan en Oster Golden A5 2-speed anbefales + tilkøb af et Oster klippeskær #10, eller en Moser Max50, der som standard leveres med et skær, som passer fint til Lhasa Apso. Du kan tilkøbe afstandskamme til Lhasa Apso, så du kan trimme i længder mellem 3 og 50 mm. Dem kan du finde her, enten som sæt, eller 32 og 50 mm afstandskamme separat. Passer både til Oster Golden A5 og Moser Max50 model 1250 som beskrevet. 

15. Ønsker du en ledningsfri løsning på trimmeren, kan vi anbefale en Oster Pro3000i trådløs hundetrimmer

16. Med den lange pels en Lhasa Apso har, anbefales det at pleje pelsen ca. hver 2. til 3. uge. Ørerne bør tjekkes ugentligt, og nehlene tjekkes ved hver pelspleje session. 

17. Nogle Lhasa Apso ejere foretrækker en kortere pels og f.eks. trimme kroppen som bamseklip op til 50 mm, alt efter hvor lang man ønsker pelsen. Til dette kan en hundetrimmer som beskrevet i punkt 4 benyttes samt afstandsstykke i den ønskede længde, og ønsker man stadig den lange pels, men gerne vil have tyndet ud i pelsen til den varme periode, kan en udtyndersaks benyttes, så pelsen bliver tyndere, og varmen ikke påvirker hunden i samme grad. Her børster du først pelsen godt, løfter op i den ydre pels, og tynder ud i underpelsen ca. 2.5 cm ad gangen. 

 

LakseolieHundeshampoo til lange pelseFjern sammenfiltret pelsbalsam til hundeMARS øre saks   Badekåbe til hundeAngels’ EyesMoser Max45 hundeklipper 45W PRO i topkvalitet

Nyd at læse om denne smukke hunderace fra Tibet!

Lhasa apsoLhasa Apso er en hunderace, der opstod i det 8. århundrede i Tibet. Legenden siger, at tibetanske præster, der ikke nåede Nirvana blev reinkarneret som denne race. Den blev også anset for at bringe held og lykke. Hunden blev brugt til at bevogte klostre. Dalai Lama ville give en Lhasa Apso som gave til besøgende udenlandske diplomater. Dens navn stammer fra de kinesiske ord, som betyder "gøende vagt" eller "løve". Den kaldes også den tibetanske Apso.

Lhasa Apso er en lille hund med en lille robust krop. Det er en ikke-sportslig race med en meget lang, lige, tunge og grov pels. Men selvom Lhasa Apso er en ikke-sportslig race, kræver den regelmæssig motion. Lhasa Apsoens pels findes i gylden, sort, hvid, brun eller grå. Den har vedhængslignende ører, der næsten er dækket af hår. Lhasa Apsos pjuskede hale krøller over ryggen. Racen har dybtliggende små, mørkebrune øjne. Dens hår falder nogle gange ned over øjne og ansigt. Lhasa Apsoen siges at ligne en lille udgave af Old English Sheepdog. En voksen Lhasa Apso ligger på 25-28 cm. høj ved skuldrene og vejer 6-7 kg..

Lhasa Apsos personlighed

Lhasa Apso er en god følgesvend. Den er nem at træne, da den er lydhør og har en opmærksom karakter. Det er en selvsikker og livlig hund. Racen er særligt venlig over for fremmede og kan være intolerant med børn. Men det kan være på grund af mangel på ordentlig træning og lederskab fra sin ejer. Lhasa Apso er en hengiven hund, der er kærlig mod sin ejer, men kan ikke lide at være alene.

Denne race er god til folk der bor i lejlighed. Lhasa Apso kan leve i op til 20 år.

Forrige artikel Motionsplan til Maltese