Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Labrador Retriever

Labrador Retriever

Efter oprindeligt at være trænet af fiskerne i Newfoundland til at hente tabte fiskenet, blev Labrador Retriever senere avlet med engelske settere og pointers og blev hurtigt en eftertragtet jagthund.

 

Temperament

Med sin blide mund og rolige temperament blev den en fremragende jagt følgesvend. Labradoren kan hente både stort og småt nedskudt fulgevildt fra den koldeste flod eller sø på grund af sin tætte, vandskyende pels. Labradorer har også en følsom næse, som hjælper dem til at spore vildtet. De bruges også til at spore narkotika og andre smuglervarer.

Personlighed

Fordi labradorer er så intelligente og loyale, bliver de trænet til at tjene mange formål, herunder som førerhunde til blinde, servicehunde for mennesker med fysiske og psykiske handicaps, narko-, eftersøgnings- og redningshunde. Labradorer søger menneskelig lederskab og er naturligvis meget børnevenlige. Tidlig lydighedstræning og socialisering er vigtig for at holde dem bevidste om deres rolle i familiesammensætningen.

Labradorer findes i flere farver: sort, gul, brun og sølv. Hvalpene er søde og dejlige - som voksen kan de veje op til mellem 30 og 50 kg. De er meget energiske og har brug for regelmæssig motion: jagte bolde eller frisbees, løbe ved siden af, hvis man tager på cykeltur eller løber på rulleskøjter. De har også godt af lange gåture og deltagelse i agility kurser. Det er meget vigtigt at motionere sin labrador, da den på grund af kedsomhed kan blive destruktiv. Labradorer har ofte en forlænget ”barndom” – helt op til 3 år.

Klik på linket for at læse om andre hunderacerLabrador hunde

Pleje af Labrador Retriever

  → Pelspleje

Børstning: Labrador hunde har kort pels, der kræver lidt pelspleje. Regelmæssig vedligeholdelse er dog påkrævet, hvis du ønsker at undgå fælding af hundens hår omkring dit hus - en ugentlig børstning er nok for denne race, men at børste en Labrador dagligt er en god måde at få ham vant til at blive børstet.

Et populært valg blandt Labrador ejere er FURminator, der blidt fjerner underuld og eventuelle løse hår, som ellers ville lande på dit gulv og sofa. Men brug den med omhu, og kun 1 eller få strøg i samme bane. Den er ret effektiv!

Badning: Det er vigtigt, at din Labrador opretholder et sundt niveau af hudfedt, og bør ikke bades ofte. Brug en mild hundeshampoo. For sorte labradorer kan du bruge en hundeshampoo til sort pels, der holder pelsen skinnende.

I stedet for bad: Hvis du absolut vil holde badning af din hund til et minimum, men stadig ønsker at undgå "hundelugt" så brug en tørshampoo .

Tørt eller kedeligt hår: En ideel shampoo til din Labrador, der lider af kedelig eller tør pels er Biogance Nutri Repair Shampoo. Kedeligt hår er normalt et tegn på manglende Omega 3 og 6 i hundens kost. Lakseolie fodertilskud indeholder Omega 3 og 6, blandt andre vigtigt næringsstoffer. Du kan føje det til tør- eller vådhundefoder. Resultaterne kan mærkes efter et par uger.

   → Tandpleje

 Vedligehold god tandhygiejne på din labrador med Proden Plaque Off. Dette produkt forebygger tandsten og plak på tænderne, giver sundt tandkød og fjerner dårlig ånde.

Udvidet Plejeprocedure Af Pels m.m. Hos Labrador Retriever - Guide Til At Klippe Din Labrador Selv

1. Børst hele pelsen og halen med en god børste, strigle eller lignende. Hvis du støder på filtret pels eller små knuder, kan du bruge en filterknuser. Kæm til sidst pelsen, så den er helt glat med en mellem tæt kam med tænder i metal

2. Rens ørerne med rensevæske til ørerne. Dup med et stykke køkkenrulle eller lignende. Fjern derefter overskydende hår i øret med et ørepincet

3. Klip neglene med en kraftig negleklipper. Vær forsigtig med ikke at komme for langt ind, så det kommer til at bløde, og du ikke risikerer poterne bliver ømme for hunden. 

4. Rens omkring øjnene med et stykke vat, som er dyppet med øjerens, og dup omkring hundens øjne. 

5. Få en god lydsvag hundetrimmer som f.eks. Moser Max45, hvor du kan skifte skær. Start med at trimme pelsen omkring hundens anus. Sørg for ikke at klippe helt i bund. Efterlad ca. 1 cm pels. Brug evt. et Oster skær 4 sammen med Moser Max45. Er du mere til en trådløs løsning, kan en Oster Pro3000i anbefales. 

6. Brug Moser Max45 med det medfølgende skær eller anden trimmer med Oster skær 10, til at trimme under maven og indersiden af lårene. 

7. Put et stykke vat i hundens ører, så du undgår vand i hunderns ørekanal, og bad hunden. Brug derefter en hårtørrer til pelsen er helt tør. Efter bad, kan du evt. fjerne det værste vand inden føntørring med et håndklæde med høj vandabsorbering . 

8. Brug en saks med runde hjørner, f.eks. denne Ehaso saks, og klip den overskydende pels væk fra din Labradors trædepuder. Kæm håret nedad på benene mens hunden står op, og brug saksen til at give en pæn runding på pelsen omkring poterne. 

10. Kæm nu hele pelsen igennem med en kam med fine tænder fra punkt 1. 

11. Plej din Labradors pels ca. hver 3-4. uge, hvis du vil holde pelsen i god stand uden filter og knuder. Tjek neglene og ører hver gang du plejer.  

12. Hvis du i stedet ønsker et bamseklip, og gøre plejen lidt simplere, kan du med fordel bruge trimmeren fra punkt 5 sammen med et sæt afstandskamme i stål. Dette kan under alle omstændigheder anbefales om sommeren, at klippe kort, f.eks. med Oster skær 4 fra punkt 5, så din Labrador ikke får det så varmt i sommervarmen. Du kan også afhjælpe det, ved at bruge en udtyndersaks

Spændende produkter til Labrador:

  FURminator Short Hair - Tager op til 90% af fældningpoterenser i flot askernegleklipper til store hundeØkologisk loppemiddel til store hundeBiogance 2 i 1 shampoo og balsam til hundeTægetang O'Tom Tick TwisterBæltetaske Med HundelineKONG sportsbolde - S   line til udendørsKlik træning til hundelang hundesnorHåndfri hundelineHalsbånd til hunde

Forrige artikel Motionsplan til Maltese