Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Katteracer

Katteracer

Her er en liste over forskellige katteracer!

Den beskriver hver enkelt races karakteristiske udseende, og giver dig et indblik i de forskellige kendetegn hos hver enkelt kat.

Abyssinier

American Curl

Angora

Ashera kat

Australsk Mist

Balineser

Bengalen

Bombay Kat

Britisk korthår

Burmeser

Burmilla

Chartreux

Cornish Rex

Devon Rex

Dragon Li

Egyptian Mau

Exotic shorthair

Hellig Birma

Himalaya

Korat

Japansk Bobtail

Maine Coon

Manx Norsk skovkat

Norsk skovkat

Perser

Ragdoll

Russian Blue

Selkirk Rex

Siameser

Sibirisk skovkat

Snowshoe

Somali

Sphynx

Tyrkiske Angora

Tyrkiske Van

 

Katte er vidunderlige tamme dyr, der er lige så smukke, som de er yndefulde. De har levet med mennesker så tidligt som 300 f.Kr. i det gamle Egypten, og tidligere været nyttige ved at beskytte korn fra skadedyr som rotter. Tæmningen af katte menes at være begyndt i Europa, og  blev i den victorianske æra bredt accepteret som husdyr med stamtavle-racer udstillet tidligt i det 19. århundrede.

Én fælles ting ved alle katteracer er, at de er intelligente og selvstændige dyr. Men de er forskellige på mange andre måder som f.eks. størrelse, pelslængde, farve, pelsmønster og personlighed.

Den Tyrkiske Van, for eksempel, er en langhåret katterace, der stammer fra Tyrkiet. Denne sjældne race har et unikt Van farvemønster, hvor farve er begrænset til dens hoved og hale, mens resten af kroppen er hvid. Denne kat elsker faktisk vand mere end nogen anden katterace.

Maine Coon er en anden langhåret katterace, der faktisk er en af de ældste naturlige racer i Nordamerika. Denne populære kat har en stor knogle struktur og en lang strømmende pels i en bred vifte af smukke farver. Trods det, at den er en af de største tamme katteracer, har den en meget blid personlighed.

Ud af Nordeuropa kommer den norske skovkat, en anden langhåret naturlig katterace med en blank yderpels og ulden underpels. Denne store tamme katterace er velegnet til kolde klimaer og har stærke kløer, hvilket gør den til en meget god klatrer. De har en sød personlighed, og er kæledyr i mange danske hjem.

Hellig Birma er en mellemstor langhåret katterace med en silkeblød pels og hvide handsker på alle fire fødder. Med en tætbygget krop, er Hellig Birma en kraftfuld muskuløs kat med et blidt temperament.

 

Forrige artikel Motionsplan til Maltese