Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Himalaya

Himalaya

Den bedste indendørs kat

Oprindelse

Himalaya-katten er et bevidst resultat af krydsning af en siameser og en perser. Dette blev gjort første gang af en svensk genetiker i 1924. Andre opdrættere i flere lande udførte samme avlsprogram.

USA har også produceret succesfulde krydsninger. Den første ægte Himalaya-killing blev kaldt Debutante, selvom han lignede en balineser.

Katteelskere anerkendte racen i 1957 og opkaldt den Himalaya efter dens farvemønster, som almindeligvis findes hos andre dyr, som f.eks. Himalaya-kaninen. Der er dog nogle katteorganisationer der identificerer denne kat som en perser og ikke en selvstændig race.

 

Kendetegn 

Himalaya er en mellemstor til stor kat. Den er kraftigt bygget og stærk. Dens hoved er rundt og massivt med et sødt, blødt udtryk i ansigtet.

Ørerne er små og runde. De er sat langt fra hinanden og lavt på hovedet. De store øjne er runde og fulde. Farven er normalt en dyb, levende blå.

Himalaya ben er korte, tykke, men stærke. Poterne er store, runde og faste. Halen er kort i forhold til kattens kropslængde.

Himalaya har en lang og tyk pels. Den er fin og blank, og dækker hele kroppen. Farverne kan være chokolade, sæl, lilla, blå, flamme, creme, tortie og blå creme.

Den gennemsnitlige vægt for en voksen Himalaya er 4 kg.

Levetiden for denne kat er 14 - 15 år.

 

Temperament

Himalaya er en fredelig blid kat med et sødt temperament. Denne intelligente kat er social, legesyg, hengiven og kærlig.

Ligesom en baby, har Himalaya forskellige lyde til at udtrykke forskellige behov. Den elsker opmærksomhed, især at blive kælet. Den er den ideelle indendørs følgesvend.

Himalaya kommer til sin menneskelige følgesvend for kærlighed og beskyttelse. Den er lærenem og enes godt med børn og andre kæledyr. Dens præference er dog dens menneskelige følgesvend.

 

Pleje 

Den langhårede Himalaya kræver meget opmærksomhed, når det kommer til pleje. Dens pels har brug for en god børstning hver dag for at opretholde det bedste udseende. Regelmæssige bade kan reducere mængden af olie i pels og hud.

Rengøring af ansigtet er nødvendigt for at sikre, at Himalaya er pletfri. Tårer fra øjnene har bakterier, der forårsager grimme pletter.

Ørerne bør holdes fri for snavs og kontrolleres for mider og inflammation. Det er vigtigt for Himalaya at være fri for øreinfektioner.

Regelmæssig børstning af tænderne er nødvendigt for at forebygge dårlig ånde og tandsygdomme. En dyrlægegodkendt tandbørste og tandpasta anbefales til dette job. Giv din kat noget PlaqueOff, for at forebygge opbygning af plak. Det er let at give den dette, da du kan sprede pulver på din kats mad, og den vil ikke engang lægge mærke til det. 

Et godt kradsetræ vil holde Himalayaens negle trimmet, men det kan nogle gange være nødvendigt at bruge en negleklipper, for at holde dem korte og pæne, og for at undgå skader.

 

Spændende produkter til Himalaya:

   loppemidler til katte - Økologisk loppebekæmpelseKattemalt LakseoliekattemøbelKurvehule i pileflet til transport af kat

 

Forrige artikel Motionsplan til Maltese