Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Havanese hunderacen

Havanese hunderacen

Cubas nationalhund

 

Havaneserens oprindelse

Havaneseren er en lille hundeace, der opstod i Middelhavet. Hunden tilhører Barbichon familien af små hunde. Denne hund blev først kaldt Habaneros, når de spanske handlende bragte ham til Cuba. Han blev senere kaldt Havana Silke hund og den spanske Silke Puddel.

Senere blev Havaneseren bragt til Europa, hvor de vandt popularitet blandt eliten, som hunde i cirkus shows. Han blev en forkælet skødehund, og udviklede sig til en familie følgesvend. Denne hund blev brugt som vagthund, legekammerat med børn og hyrde af fjerkræ.

Racens bestand faldt gennem årene. Tre familier fra Cuba migrerede til USA i 1950'erne og 60'erne. Det meste af den moderne Havaneser er efterkommere af disse hunde. ACK anerkendte denne race i 1999.

Egenskaber

Denne lille robuste hund har store mandelformede øjne og højt satte medium længde drop ører. Havaneseren har korte ben, runde fødder og et svagt stigende kryds. Halen er sat højt og buer over ryggen. Denne hund har en unik gangart.

Havaneserens pels har en blød under og ydre pels. Den ydre pels er lang og kan være lige, krøllet eller bølget. Den dobbelte pels kommer i alle farver samt en kombination af farver, herunder hvid. Den gennemsnitlige højde for voksne Havanesere er 21,5 cm til 29.2 cm mens den gennemsnitlige vægt er 3 til 6 kg.

Temperament

Havaneseren er en charmerende nysgerrig hund. Hunden elsker at være centrum for tiltrækning. Han vil lege og klovne kærligt med alle medlemmer af hans familie - både mennesker og andre kæledyr. Selvom han har en tendens til at være lidt højlydt, er Haveneseren villige til at behage og let at træne. Han er intelligent og kærlig. Havaneseren er den ideelle familiehund.

Motion er nødvendig

Denne hund er energisk, og kræver regelmæssige korte gåture eller en god gang leg. Han kan ikke leve udenfor, og er ideel til lejligheder.

Plejebehov

Pelspleje indebærer børstning to til fire gange om ugen. Løst hår kan blive fanget i den ydre pels, fordi Havaneseren ikke fælder. Regelmæssig udfiltring kan være nødvendigt, for at holde pelsen i den bedste tilstand. Det faktum at han ikke fælder, gør ham velegnet til allergikere.

Klip af hans negle bør ske hver måned, for at holde dem på en ordentlig længde. Ansigtsrens eller et middel som Angels Eyes bør bruges regelmæssigt, for at fjerne eventuelle pletter og misfarvninger under øjnene. Forebyggelse af øreinfektioner kan gøres ved at fjerne hår i ørene. Havaneseren kræver et bad hver 4-6 uge.

 

Forrige artikel Motionsplan til Maltese