Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Gravhund

Gravhund

GravhundeGravhunden, overordentlig lang og lav, blev opdrættet i Tyskland for at jage den frygtede grævling. Udtrykket gravhund stammer fra det tyske ord "Dachs" (der betyder grævling) og "hund" (der betyder hund). Grævlinger er hårde væsner, der vil dræbe og spise små pattedyr fra jordegern til huskatte til små lam, og kan forsvinde ned en hule, før den ulykkelige dyreejer kan tage ordentlig sigte. Med sin kraftfulde brystkasse, stærke bagben, og frygtløs never-say-die karakter, var gravhund den perfekte forfølger. Dens strømlinede, slank krop gled let ind i hulen og dens lange næse kunne dufte, hvor grævlingen var skjult. Gravhunden har også en høj, gennemtrængende, og vedvarende stemme, som hjalp jægere til at følge og finde grævlingens hule.

 

Avlet fra større hunde og terriere, blev almindelige gravhunde (op til 16 kilo), engang brugt i flokke til at jage vildsvin, og blev senere gjort mindre for at opsnuse væsler og rotter. Ved at holde sit hovedet lavt til jorden, som alle duftjagthunde, bruger gravhunde også deres lange ører til at lede duften af sit bytte, ind i sin lange super-følsomme næse. Men gravhunde har også et godt syn, og vil bruge høje punkter for at få et bedre overblik.

Gravhunde i dag bruges stort set kun som kæledyr, nogle så små som 3 kilo. Moderne ejere bruge mere tid på at pynte deres gravhunde med tøj, heppe på dem til i gravhundeløb, eller skubbe dem rundt i hundeklapvogne, end de gør på at sende dem ud for at jage skadedyr. Men gravhunde har ikke mistet deres ihærdige, uafhængig, grævlinge-jagtende ånd. En gravhund er mere tilbøjelige til at jage en mus i dit hus og lægge den for dine fødder, eller ustandselig gø fordi nogen ringer på din dør, end den er til at sidde på skødet og se tv. En gravhund vil dog aldrig forpasse en mulighed for at jage de godbidder du har i din lomme!

Klik på linket for at læse om andre hunderacer

Gravhund pelspleje

At være en god Gravhundeejer betyder pleje fra den er hvalp. Dette gør den mindre angst og stresset, når du forsigtigt børster dens pels, giver den bad eller børster dens tænder og ører og trimmer dens negle.

Dens korte pels kræver en ugentlig børstning til at fjerne løse og døde hår. Det bedste værktøj til dette er en handske til hundepleje eller en børste med bløde børster. Sørg for at din Gravhunds hud ikke har nogen ømme punkter, infektioner eller usædvanlige knuder.

Bad din Gravhund hver tredje måned for at undgå udtørring af dens naturlige hudfedt. En specielt formuleret hundeshampoo og balsam er bedst til denne rutine. Brug et blødt håndklæde eller en føntørrer ved lav varme for at sikre, at dens pels er tør. Undgå øreinfektioner ved at rense ørerne og kontrollere om der er betændelse eller irritation.

Tandrensning: Hvis det at børste tænder på din Gravhund er en udfordring, prøv at sprede PlaqueOff på dens måltider - PlaqueOff er et naturligt supplement fremstillet af alger, der forhindrer opbygning af plak. Det forbedrer også ånde betydeligt.

Spændende produkter til din gravhund:

Biogance® shampoo til lange pelseGliss balsam til hunde fra BioganceFURminator Short Hair - Tager op til 90% af fældningpoterenser i flot askerBæltetaske Med Hundeline  Trendy hundeseler til små racer – flere farver og størrelserHunter Vario Rapid hundeseler - flere farver og størrelserTægetang O'Tom Tick Twister Klik træning til hundelang hundesnorHåndfri hundelineKONG sportsbolde - S

Forrige artikel Motionsplan til Maltese