Gå til indhold
PetDreams bliver til Petlux 👉 Køb på petlux.dk og optjen rabatpoint i Club Petlux ⭐️
PetDreams bliver til Petlux 👉 Køb på petlux.dk og optjen rabatpoint i Club Petlux ⭐️
Golden Retriever

Golden Retriever

En af de mest populære hunde hos familier p.g.a. dens milde og søde væsen!

Golden Retriever blev avlet i Skotland ud fra Gul Retriever, Irske setter og Irsk Vandspaniel. Denne hund tilhører den Amerikanske kennel klubs gevær gruppe, siden den først blev brugt til at jage fugle på land og i vand. Golden Retrievere vejer fra omkring 25 til 40 kg. som voksne. 

Pleje af Golden Retriever

Et af deres bedste træk er deres bølgede dobbeltpels, som ses i flere skygger fra Creme til guldfarvet. Denne tætte, vandresistente pels holder Golden Retrieveren isoleret mod koldt vand de vader eller dykker ind i. På grund af den frodige pels, kræves der moderat pelspleje, specielt den tætte underpels.

Pelspleje og Klipning 

 

1. Klip neglene på din Golden Retriever, men kun spidserne, så du undgår at komme for langt ind, og ikke risikerer det kommer til at bløde. Brug evt. en neglesliber. På den måde kan du tage en smule ad gangen, og samtidig runde skarpe hjørner på neglene. 

 

2. Rens ørerne med en god ørerens. Brug evt. et stykke vat, spray ørerens på vattet, og fjern overskydende skidt og voks i hundens øre. 

3. Golden Retriever fælder hår hele året rundt. Du bør derfor give ham en god børstning hver uge. FURminator fjerner underpels og eventuelle løse hår. En dobbeltsidet hundebørste vil hjælpe med at fjerne sammenfiltret hår på Golden Retrieverens pels. Har du problemer med at rede det ud, kan du bruge dette spray til filtret pels, lade det sidde et par minutter, og derefter rede det filtrede ud. 

4. Badning: Du kan bade din Golden Retriever ca. en gang om måneden. Tawny shampoo fra Biogance indeholder ingredienser, der beskytter din Golden Retriever pels, og giver fugt til huden. Skal hunden være ekstra glat, kan du følge op med en god balsam. Dette vil også mindste statisk elektricitet i pelsen efterfølgende. 

5. Brug et håndklæde efter badning til at tage det værste fugt og vand. Brug derefter en føntørrer, mens du børster i pelsens retning. Efter tørring, brug en kam til at få pelsen helt glattet ud. 
Golden Retriever
6. Herefter, når hunden er tør, kan du klippe hårene væk omkring hundens poter og det som evt stikker ud under poterne ved trædepuderne med en saks med afrundede hjørner, så du undgår at stikke hunden i poterne. På toppen af poterne klipper du en pæn runding på, så der ikke er kanter der stikker ud. Brug herefter en udtyndingssaks, for at blende pelsen op ad benene sammen med det kortere pels på poterne, så det jævnes ud. 

7. Overskydende pels bag på hunden fra ankler til hale klippes væk. Brug igen evt. udtyndersaksen hvis noget skal jævnes ud. 

8. Hårene direkte under hundens øreflapper klippes kort, så hundens flapper kan hænge tæt langs din Golden Retrievers hovede. Kanterne på hundens ører kan klippes og tyndes ud med udtyndersaksen. 

9. Pelsen på Golden Retrieverens hale bør ikke være så langt, at det rører anklerne, når halen er trukket ned til benene. Er det længere, så klipe det overskydende af. 

10. Brug en hundetrimmer til forsigtigt at klippe hår og pels omkring hundens anus væk. Skæret på 3 mm som sidder på Moser Max45 i linket, passer fint til pelsen på en Golden Retriever. 

11. Du kan iøvrigt også bruge hundetrimmeren langt henad vejen til at klippe hundens pels, hvor den trænger på kroppen osv., eller hvis du vil have trimmet hunden kort til de varmere perioder. Det kan være et stort arbejde altid at sklle klippe med saks, og her kan trimmeren være en stor hjælp. Her skal du dog bruge afstandsstykker på det 3 mm skær der følger med Moser Max45, så du kan få de længder på du ønsker, eller tilkøbe f.eks. Oster skær 3  eller Oster skær 4 til at tage den kraftige del af hundens pels. Dette er en betydeligt hurtigere løsning, end at skulle klippe hele hunden med saks, og med en smule øvelse, får du hurtigt et rigtig fint resultat. 

12. Hvis du mere er til en trådløs hundetrimmer, kan Oster Pro3000i anbefales med samme eler lignende tilbehør som beskrevet i punt 11. Husk at tilkøbe olie til hundetrimmeren, så du ikke løber tør. Der er altid olie med til alle vores trimmere til de første par gange, men det holder ikke længe. Når du plejer hunden, så tag noget gammelt tøj på, da du kan blive fyldt med små hår og lidt snavs, og ellers har vi også et forklæde, som er lavet til lejligheden. 

13. Hvis du aldrig ønsker at bruge en trimmer til at tage det groveste af pelsen, skal du regne med at pleje pelsen med saks, udtynder osv. ca. hver 6-8 uge, for at pelsen holdes i pæn optimal stand. 

14. Du kan godt trimme, klipe og pleje din Golden retriever på gulvet eller på et af dine egne borde, men ellers findes der trimmeborde, som er lavet til formålet, hvor hunden står fast, og kan holdes fast med seler, så hunden står helt stille mens du plejer. 

Andet tilbehør til Golden Retriever der kan være relevant til pelspleje:

 

poterenser i flot askerbadebørste til hundenegleklipper til store hundeØkologisk loppemiddel til store hundeBiogance 2 i 1 shampoo og balsam til hunde  Biogance® Nutri Repair shampoo til hunde

 

Tandpleje:

Vedligehold god tandhygiejne på din Golden Retriever med Proden Plaque Off. Dette produkt forebygger tandsten og plak på tænderne, giver sundere tandkød, og fjerner dårlig ånde.

tandbørste og tandpasta til hunderker plakTil tandpleje af hunde og katteKONG Dental Stick - 3 størrelser

 

Personlighed og Temperament

Golden Retrievere har et mildt temperament, og prøver at tilfredsstille deres ejere så ofte som muligt. Denne villighed til at lystre, gør dem til perfekte service hunde for blinde og fysisk handicappede, såvel som vindere til lydighedskonkurrencer. De er også vant til at sniffe sig frem til narkotika, og fungerer godt som terapi hunde på børnehospitaler og plejehjem. Selv om Golden Retrieveren har flair for mennesker, kan de blive overgearede, hoppe op ad dig eller ræse gennem huset, hvis den ikke får nok motion. Gode sociale Golden Retrievere er venlige mod både børn og andre hunde. De kan være glade, aktive følgesvende for familien, der har en gennemsnitlig levealder på 10 til 12 år.

Motionskrav

Golden Retrieveren er en dygtig sporhund, og elsker intet mere, end at være udendørs med sine ejere. Goldies, som de også kaldes, elsker at svømme, og nyder en swimming pool lige så meget som børn. En rask lang gå- eller løbetur hver dag vil gøre din Goldie mere rolig, og minde den om hvem der er chefen.

 → Læs motionsplan til Golden Retriever

  line til udendørsKlik træning til hundelang hundesnorHåndfri hundelineHalsbånd til hunde

 

 

Forrige artikel Motionsplan til Maltese