Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Dogo Argentino

Dogo Argentino

Muskuløs Kraftfuld Atletisk Hund, Der Er Blid Og Følsom!

Oprindelse

Dogo Argentino er en stor mastiff-lignende hunderace, der kom fra Argentina. Den blev avlet med henblik på storvildtjagt. Det er en blandingsrace af mange store hunde som Cordoba kamphund, Grand Danois, Boxer, Spansk Mastiff, Old English Bulldog, Bull Terrier, Pyreneerhund, Pointer, Irsk Ulvehund og Dogue de Bordeaux.

Fordi Dogo primært var avlet fra Corboda kamphund, er der steder i verden, der yngler denne race udelukkende til ulovlig hundekamp. Lande som Danmark, Island, Ukraine, Singapore, Australien og visse stater i USA har forbudt Dogo Argentino. I Storbritannien kræver det en særlig tilladelse at eje denne hund.

Fysiske egenskaber

Dogo Argentino er en stor muskuløs hund med en stærk krop. Den korte pels er normalt hvid og har sjældent nogen aftegninger. Det er blevet sagt, at denne hund ligner den amerikanske Bulldog dog højere med en helt hvid pels.

Standard-højden af en mandlig Dogo Argentino er 60 til 68cm og 60 til 65cm for fuldvoksne hunner. Standardvægten for hunderacen er 40 til 54 kg.

Dogo Argentinos hoved er bredt med et let hvælvet kranie. Dens snude er lidt højere på den sorte næse. Dens hale er sat lavt og er tyk ved bunden og tilspidses til et punkt. De stærke kæber har store tænder, som mødes i et saksebid. Øjnene er normalt mørk eller lys brun.

Levetiden for Dogo Argentino er 9 til 20 år.

Temperament

Denne hunderace er glad og venlig. Dogo Argentino er en vidunderlig familiehund, fordi den er god med børn. Den er loyal, munter og kærlig. Tidlig socialisering er afgørende i retning af at styre den hen imod at nå sådanne positive egenskaber.

Dogo reagerer godt på positiv forstærkning og er derfor villig til at blive uddannet. Denne race kan findes I arbejde hos politiet og militæret.

Denne race kan leve i alle omgivelser - det være sig en gård eller et hus eller lejlighed i bycentrene. Dogo lever fint sammen med andre hunde og kæledyr, når den er godt socialiseret.

Selvom den er stor og stærk, er denne energiske Dogo Argentino modig og venlig. Den har et højt aktivitetsniveau og er en fremragende jogging følgesvend. Den er en beskyttende hund, der elsker at tilbringe en masse tid sammen med sin familie.

Pleje

Den glatte hvide pels på Dogo Argentino kaster tungt. Det er tilrådeligt at børste denne pels mindst en gang om ugen for at fjerne de døde hår og opretholde en sund pels og hud. Denne hunderace har ingen underuld.

Dogo Argentinos hud er meget følsom. Han bør ikke efterlades i solen for længe, da den nemt kan få solstik. Badning bør være en gang hver 3. uge, og når det er nødvendigt. Brug hudfølsomt hundeshampoo, der er beregnet til en ren hvid pels.

Dogos negle vokser meget hurtigt. De bør jævnligt trimmes for at sikre, at de ikke sætter sig fast i tæpper eller polstring. Klipning af dens negle vil også tillade den at gå korrekt.

Uanset Dogo Argentinos ører beskæres eller ej, vil den kræve regelmæssig rengøring af ørerne for at sikre, at de forbliver tøre og rene ved hjælp af vatkugler. Hvis Dogo begynder at ryste og kradse sine ører eller de begynder at lugte dårligt, er det tid til at konsultere den dyrlæge.

Begynd at rense din Dogos tænder tidligt og regelmæssigt. Dette vil forhindre dårlig ånde og tandkødsbetændelse. Få en ordentlig hundetandbørste og tandpasta. Opfordr den til tygge på gode tyggelegetøj og knogler at fremme god tandhygiejne.

 

Spændende produkter til din Dogo Argentino:

FURminator Short Hair - Tager op til 90% af fældningpoterenser i flot askernegleklipper til store hundeØkologisk loppemiddel til store hundeBiogance 2 i 1 shampoo og balsam til hundeBæltetaske Med Hundeline  Tægetang O'Tom Tick Twister line til udendørsKlik træning til hundelang hundesnorHåndfri hundelineHalsbånd til hundeKONG sportsbolde - S

 

Forrige artikel Motionsplan til Maltese