Gå til indhold
PetDreams bliver til Petlux 👉 Køb på petlux.dk og optjen rabatpoint i Club Petlux ⭐️
PetDreams bliver til Petlux 👉 Køb på petlux.dk og optjen rabatpoint i Club Petlux ⭐️
Doberman Pinscher

Doberman Pinscher

Loyal pålidelig beskyttende familiehund

 

Oprindelse

Doberman Pinscher, almindeligvis kendt som Doberman, er oprindeligt fra Tyskland. I 1860'erne, begyndte en tysk skatteopkræver kaldet Louis Dobermann, at krydse gamle korthårede hyrdehunde, German Pinscher, Rottweilere, Beaucerons, Manchester Terriers og Greyhounds. Hvad han havde i tankerne, var at skabe en vagthund og bodyguard til sin rejse gennem områder ramt af banditter.

Opkaldt efter dens skaber, blev Doberman Pinscher populær fra 1876. Racen har været brugt som en brugshund til sporing, bevogtning, eftersøgning og redning, terapi, politi og militær arbejde.

 

Kendetegn

Doberman har en kompakt muskuløs krop med firkantede proportioner. Hans mellemstore bygning med rene linjer bidrager til hans atletiske hurtighed og udholdenhed.

Hovedet er fladt og Doberman’ens ører normalt beskåret til at blive oprejst. Øjnene er mandelformede, og halen er naturligt temmelig lang, men normalt forankret.

Pelsen er korthåret og glat. Det kommer som regel i sort, rød, blå og lysebrun farve. Alle disse pelsfarver kommer med farvede aftegninger.

En fuldvoksen han Doberman kan komme til at være så høj som 69.8cm med en vægt på 34- 41 kg . En voksen hun kan have en højde på 64.8cm på en vægt på 27 -36kg 

Levetiden for en Doberman Pinscher er 10-13 år.

 

Temperament

Oprindeligt avlet til sine beskyttende egenskaber, har Doberman Pinscher været kendt for at være aggressiv og glubsk. Opdrættere har nedtonet disse træk til at producere et mere godmodigt temperament.

Doberman er meget hengiven og meget intelligent. Han er vågen og eventyrlysten. Selvom han kan være dominerende,  er Doberman følsom og lydhør over for sin ejers følelser.

Den beskyttende Doberman er legesyg og frygtløs. At træne ham er let, fordi han kan lide at være mentalt udfordret og en god lydig elev . Han kan dog være aggressiv over for fremmede og hunde, han ikke kender.

 

Pleje og pelsbehandling

Doberman kræver regelmæssig motion. Hunden kan leve i en lejlighed, men kræver dagligt lange ture for at få tilstrækkelig motion .

Pelspleje hos Doberman er let, fordi hunden er korthåret. Regelmæssig børstning fjerner døde hår og snavs for at opretholde en ren glat og blank pels. Lejlighedsvis badning hver anden eller tredje måned er alt, der er brug for, da hyppige bade kan berøve Doberman’ens hud af æteriske naturlige olier i huden.

Rengøring af Doberman’ens tænder bør ske regelmæssigt med en hunde tandbørste og tandpasta. Der bør lægges stor vægt på de bageste tænder. Sunde tænder og tandkød kan hjælpe din Doberman til at leve et langt og sundt liv.

Doberman’ens negle bør få en god trim regelmæssigt. Hvis Doberman’en går regelmæssigt på hårde overflader, har han muligvis ikke brug for regelmæssig trimning. Ørerne skal rengøres godt for at fjerne snavs og voks. De bør også undersøges for tegn på infektion.

 

 

 

Forrige artikel Motionsplan til Maltese