Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Devon Rex

Devon Rex

Den kærlige "fætter" af Cornish Rex!

 

Oprindelse

Devon Rex er en korthåret katterace, der stammer fra Devon, England i 1960'erne. Navnet Rex er et begreb, der anvendes til at beskrive mutationen af kattens pels.

Det siges, at faderen til Devon Rex racen var en vildtlevende krøllet belagt tom. Han parrede med en straight coat Calico, og producere et kuld killinger, hvoraf den ene blev kaldt Kirlee som har arvet den kort krøllede pels.

Denne kat ligner Cornish Rex, men er ikke så populære.

 

Kendetegn

Devon Rex har et usædvanligt unikt udseende. Han er blevet sammenlignet med nisser, alfer og rumvæsener på grund af den store størrelse af hans ører, hans store øjne og æterisk look.

Denne kat har en hård og muskuløs krop. Han er slank, og hans krop bæres højt på benene, som er lang og slank. Poterne er små og ovale.

Hovedet er bredt i en modificeret kile og er lidt længere end bredt. Han har udtalt kindben med et kort veludviklet næseparti og stærk hage.

Devon Rex har en lang fin hale, og er godt dækket med kort pels .

Pelsen dækker katten meget godt med den kompakte del af den langs ryggen, sider, hale, ben, ansigt og ører. Pelsen på undersiden har en blød, fin, fyldig konsistens. Når en hånd bliver kørt gennem pelsen, er en krusende bølge effekt skabt.

Farven af pelsen bestemmer øjenfarven hos Devon Rex. Farver og mønstre i pelsen er skiftende, herunder Himalaya mønster.

Den gennemsnitlige vægt af en voksen Devon Rex er 4 - 5 kg.

Levetiden for denne kat er 12 år.

 

Temperament

Denne kat er kærlig, loyal og hengiven. Han elsker at kæle med sin menneskelige følgesvend. Han er også legesyg, modig og intelligent.

Devon Rex er fræk og nysgerrig. Han vil være glad for at jage og hente kastet katte legetøj. Hans nysgerrighed gør, at han følger hans menneskelige kammerater, for at se, hvad de har gang i, selv siddende og observerende. 

Devon Rex tilpasser sig ethvert hjemme miljø, herunder lejlighed. Han elsker menneskelig kontakt, selv fra børn. Han kommer godt ud af det med andre kæledyr, men foretrækker menneskelig kammeratskab. Han logrer faktisk med halen, når han er glad.

 

Pleje og pelspleje

Meget lidt pelspleje er nødvendig for denne kat. Devon Rex har dækhår, der er skrøbelige og forkrøblede . Nogle gange har han ikke knurhår. Blid børstning og kæmning kan gøres omhyggeligt for at undgå at beskadige hans pels. 

Blide varme bade kan planlægges hver 2-3 uger, da hans hud kan udvikle en fedtet fornemmelse i folderne og poter.

At børste din kats tænder vil forhindre ophobning af tandsten og opfriske hans ånde. Du kan også bruge PlaqueOff for at undgå plak og tandsten I at opbygges.

Regelmæssig rengøring af ørerne er også tilrådeligt, for at fjerne snavs og tjekke for infektioner. Negle trimning er en anden almindelig opgave, som bør gøres samt supplere Devon Rex med et kradsetræ.

Forrige artikel Motionsplan til Maltese