Gå til indhold
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Webshop og Collect Butik åbent som normalt
Dalmatiner

Dalmatiner

Dalmatiner hundeDalmatineren

- Hunden med store pletter der kræver menneskelig opmærksomhed!

 

Dalmatineren er en hunderace, der stammer fra Dalmatien regionen i Kroatien. De første illustrationer af den dalmatiske hund blev fundet, hvor det blev brugt som en vogn hund og senere kom til at blive brugt udelukkende som en selskabshund. I det 19. århundrede i England, ryddede dalmatiner hunden vejen for brandfolk på vej til skueplads for en brand, som forklarer, hvorfor hunderacen stadig er maskot for mange brandstationer.

Pleje af Dalmatiner

Dalmatiner hunde har kort, let, blank hvid pels spækket med mørke runde pletter.

Dalmatiner har brug for ugentlig pleje og en mere intens pleje hver to til tre måneder. Dens pels er glat og elegant og børstning er nødvendig, da den fælder lidt. Få en blød børste eller handske til hundepleje at fjerne døde og løse hår.

Ingen klipning er nødvendig, men et bad kan være nødvendigt i løbet af de to til tre måneders pleje, især hvis din Dalmatiner er beskidt og ildelugtende. En særlig hundeshampoo og balsam er bedst for at holde dens pels sund og skinnende.

Tjek din dalmatiners ører, øjne og tænder regelmæssigt for at sikre, at de er sunde og ikke har nogen infektioner. Tilføj PlaqueOff til dens måltider for at forbedre dens ånde og undgå opbygning af plak.

→ plejeartikler anbefalede:

 Biogance tørshampoo til hvide hunde og katte   Biogance® White Snow shampoo til hvide pelse   Gliss balsam til hunde fra Biogance   MARS øre saks med låsemekaniske holder hår   Badekåbe til hundetandbørste og tandpasta til hunderker plakTil tandpleje af hunde og katte

Dalmatiner hvalpe er født helt hvide, og udvikler først pletter efter et par uger. Denne hunderace kan nå højder af ca 48-58 cm og en vægt på 25-30 kg. Dalmatiner hundene har en symmetrisk, mellemstor, let afrundet krop med korte, brede, hængende ører. Halen er lang, tynd og smallere, mens øjnene er mellemstore, sorte og let afrundede.

Da Dalmatineren oprindeligt var avlet som transport hund, har den dalmatinske race en stor mængde udholdenhed og energi. Dalmatinere er intelligente og hurtige til at lære, men stædige. Dalmatinere elsker mennesker, og har brug for kontakt med mennersker - kan derfor ikke opholde sig i gården hele dagen alene. Racen er legesyg, og har masser af energi, der skal brændes af, men den har brug for en bestemt ejer, for at den er til at styre. Dalmatineren er en indædt loyal hund, og kan bide en fremmed, hvis den presses.

Dalmatineren har det godt med andre dyr, især heste. Denne race har desværre et højt antal af hvalpe født døve. Dalmatiner hunden skal luftes på daglig, lange, frisk gåture eller løbeture, og måske ikke ideelt for en ejer, der bor i en lejlighed. Det er ikke ualmindeligt, at en dalmatiner kan føde op til 15 hvalpe i et kuld.

Dalmatiner hundene vises i Disney filmen "101 Dalmatinere", hvor Dalmatinerne Pongo og Perdita har 15 hvalpe sammen, og bliver forfulgt af den onde Cruella.

 

Forrige artikel Motionsplan til Maltese