Gå til indhold
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
☀️ Webshop og butik åben som normalt ☀️
Chihuahua pleje af pels, tænder m.m.

Chihuahua pleje af pels, tænder m.m.

Chihuahuaens forfader, den større, langhårede og stumme Techichi, blev skattet og værdsat af både Toltekerne og Aztekerne. Senere blev hårløse asiatiske hunde avlet med Techichi, og nutidens Chihuahua blev udviklet. De moderne Chihuahuaer har bevaret sin hædersplads i hjemmet, eller i det mindste følelsen af retten til en ophøjet position.

Pelspleje af Chihuahuaer:

Korthårede Chihuahuaer kræver minimal pelspleje. En ugentlig børstning med en børstehandske eller børste med bløde hår vil fjerne alle løse og døde hår. Rutinemæssig børstning øger også blodcirkulationen.

→ Brug hundeshampoo til at give din korthårede Chihuahua et regelmæssigt bad for at fjerne tårepletter og snavs. Varmt vand er bedst, fordi denne hunderace kan miste kropsvarme hurtigt.

Pelspleje hos en langhåret Chihuahua er ikke mere krævende, fordi alt hvad han behøver er en ugentlig børstning. Selv om han vil fælde, vil der ikke være meget løst hår. Den lange pels kan imidlertid have brug for et bad, da der som regel vil sætte sig madrester. Biogance har en shampoo til langhårede hunde, der er ideel til Chihuahuaer.

→ Neglepleje: Du kan bruge en elektrisk neglefil til at klippe negle på din korthårede Chihuahua. Nybegyndere kan lære fra en opdrætter eller dyrlæge om, hvordan du gør dette sikkert, da man ellers hurtigt kan forårsage blødning og smerte.

Chihuahuaer, som alle hunde, har brug for regelmæssig tandpleje. Børst tænderne dagligt med en hundetandbørste og tandpasta for at bekæmpe dannelsen af plak og tandsten. Du skal bruge en meget lille tandbørste, som Petosan tandbørsten. Rengøring af tænderne kan være en udfordring på grund af størrelsen af hundens mund - spred en lille smule Biogance DentiPlaque på dens mad, og efter 3 uger vil du mærke, hvordan hans ånde bliver forbedret, da PlaqueOff fjerner opbygning af plak.

For en optimal tandpleje, bør du først tage din Chihuahua til dyrlægen for en fuld tandrensning, og begynde at bruge PlaqueOff på daglig basis. Plak er det der skaber tandsten, så når du bruger PlaqueOff, vil plak ikke så let opbygges, og det vil derfor ikke skabe tandsten.

► Mere om Chihuahua hunde:

Den variere i størrelse fra 1 til 3 kilo, og Chihuahuaen er den mindste anerkendte hunderacen. Deres mest bemærkelsesværdige træk er deres store, flydende øjne og deres enorme ører, der kan dreje til siden, når de hviler eller er opmærksomme. Chihuahuaen kommer i mange forskellige farver eller kombinationer af farver, men er generelt rødbrun med hvide aftegninger, eller sort med rødbrune aftegninger. På grund af deres store runde hoveder, er de undertiden benævnt "æble-hoveder", mens "Hjortekroppe" henviser til deres elegante slanke torsoer og rappe ben.

Chihuahuaen er en håndfuld af uendelig energi og ukuelige ånd. Den foretrækker sin egen race, og en 1,5 kilo Chihuahua kan udfordre en 40 kilo rottweiler til en duel med den idé, at han vil blive sejrherren og ikke en snack. Chihuahuaen forventer at være centrum for opmærksomhed, og hvis ikke trænet ordentligt kan den hurtigt overtage den etablerede leder stilling, og besætte stole, kræve godbidder, og endda komme imellem familiemedlemmer.

Tilbehør til din chihuahuaFordi deres små knogler er skrøbelige, kan de blive kvæstet af overdreven opmærksomhed fra små børn eller under leg med større hunde. Chihuahuaer kan leve 16 år eller mere, og er gode kæledyr til voksne og større børn.

Se alt i tilbehør til din Chihuahua

Behøver en Chihuahua tøj om vinteren?

Forrige artikel Motionsplan til Maltese